"Kusti" kovassa kunnossa


GRT-kaksikko Mika ja Joni Gustafsson ovat parhaassa fyysisessä iskussaan ennen moottorikelkkakauden alkua. Tätä mieltä on vahvasti kaksikon fysiikkavalmentaja Veli-Heikki Mustonen, joka on itsekin joutunut tunnustamaan Mikan kovan kunnon.

Viime lauantaina kolmikko "rullaili" Takkulan rullaluistelutapahtumassa, jossa Mika voitti sauvaluistelusarjansa M40 hyvällä ajalla 11.20 ja Joni oli ykkönen omassa sarjassaan M20 ajalla 11.30.

- Hyvältä näyttää. Töitä on tehty nyt yhdessä kaksi vuotta ja esimerkiksi syksyn maastopyörätapahtumat Tahkolla ja Lahdessa osoittavat, että Mika on selkeämmästi kovemmassa kunnossa kuin koskaan. Kun pystyy tekemään töitä pyörän selässä kaksi ja puoli tuntia keskisykkeellä 160, osoittaa se jo jotakin, Mustonen kiittelee GRT-kaksikon harjoitteluintoa.

Mustosen mukaan Gustafssonit ovat vetäneet kesän monipuolisesti.

- Ohjelmassa on ollut rullaluistelulenkkejä, maastopyörällä ajoa, sauvarinnettä, soutua ja Leppävirran putkessa hiihtoa, jonka osuus tulee kasvamaan syksypimeillä kun alkaa sataa loskaa ja räntää, harjoitusohjelmat GRT-kaksikolle laativa Mustonen arvioi.

Mustonen jäi muun muassa Lahdessa sekä Mikalle että Jonille MTB-maastopyöräilyssä.

- Vielä 1990-luvun puolivälissä, kun lopetin speedwayn uskalsin vetää maastopyörällä alamäetkin riskillä, mutten enää, sillä varon telomasta polveani. Kaikki kunnia Mikalle ja Jonille, uskon, että kova harjoittelu tulee näkymään ensi talven lumilla myös kelkkakisoissa, Mustonen uskoo.

Myös Joni Gustafssonin fyysiseen kuntoon Mustonen on tyytyväinen. Cooperin testissä Joni juoksi lukemat 2850 metriä.
- Jonin kunnosta valtiokin pitää osittain huolensa, sillä hän liikkuu päätoimisesti armeijan leivissä Kajaanissa, Mustonen virnistää.

 

Kisakalenteri


GRT netissä