"Kusti" panostanut työrintamalle


Työkiireet Varkauden Varaosapisteen Fixus-huoltamolla ovat pitäneet mk-kuski Mika Gustafssonia otteessaan alkusyksyn.
- Kesä meni treenin kannalta hyvin maastopyörää polkien, mutta syksy on ollut töiden kannalta raskaampi ja liike-elämä on vaatinut veronsa, Gustafsson myöntää.

"Kustilla" on monta rautaa tulessa.
- Työrintamalla on kova lohko hoidettavana, joten ajatukset eivät ole nyt ykkösenä moottorikelkkailussa, syksyllä uudistuksia Käpykankaan Fixus-korjaamolle tehnyt ja uutta automaalaamoa Tokin Pysäkille Lehtoniemeen rakentanut Mika Gustafsson kertoo.

- Tässä Käpykankaalla on ollut pihamaan rakennusprojektia, varastojen sisäisiä muutostöitä ja kiinteistön hankkiminen automaalaamoksi Tokin pysäkiltä. Olemme hankkineet ajosiltanosturin, helmanostimet ja maalauskammion. Kaikki ovat kohtuullisen isoja investointeja, jotka vaativat paukkuja, "Kusti" tunnustaa.
Mika Gustafsson tuumii, että kohtuullisen tiukat raketamisaikataulut pitävät miehen myös touhukkaana.

- Automaalaamo avataan joulukuussa, joten työtuntimäärät yrityksessä ovat olleet syys-marraskuussa erittäin pitkiä ja se on pitänyt ottaa myös treenauksessa huomioon. Treeniä on joutunut pakosti keventämään, ettei vedä itseään ihan piippuun ja väsyneeksi, "Kusti" pohtii.
Silti tuleva kelkkakausi siintelee jo Mika Gustafssoninkin mielessä.

- Viime kausi sujui niin hyvin, että uskon, että polte palaa pian, kun nämä työprojektit saadaan valmiiksi, viime kaudella muun muassa 10 palkintosijaa ja Lahden Kelkkakunkun voittanut "Kusti" kertoo.

Hän arvelee tulevasta mk-kaudesta tulevan todella tiiviin.
- Kilpailukalenteri on vielä täysin auki, sillä tulevalla kaudella ajetaan Moottoriliiton ja uuden Suomen Moottorikelkkailijat ry:n alaisia kisoja. Voi olla, että itse aloitan kisat jo valmiiksi testaulla viime vuoden kalustolla, sillä uuden kaluston ja lähinnä alustan rakentaminen kilpailukykyiseksi vie aikaa ja testikilometrejä, Arctic Cat -tallissa jatkava "Kusti" arvioi.

Hän arvelee tulevilla lumilla panostavan sekä sprintti- että endurokisoihin, mutta joukkoon mahtunee sopiva määrä myös snowcross -kisoja.

 





Kisakalenteri


GRT netissä