"Kusti" ykkönen Kiteellä


 Mika Gustafsson kiiti legendaluokan voittoon viime viikonloppuna SMK:n eli Suomen Moottorikelkkailijat ry:n SM-sprintissä Kiteellä.
- Neljästä startista otin yhden voiton, ajoin kaksi kakkossijaa ja sunnuntain viimeinen startti toi nelossijan. Kokonaisuuten Kitee meni hyvin ja varsinkin lauantain toisen kierroksen vetoon olen tyytyväinen. Ajoin ilman virheitä ja otin ykkössijan kahdeksan sekunnin marginaalilla, "Kusti" kertoi.
Hän viihtyi hyvin Pohjois-Karjalan vaativissa oloissa, jossa pakkanenkin paukkui kohtuullisissa lukemissa.
- Kiteellä oli parhaat ja vaativimmat sprinttiradat, missä olen koskaan ajanut. Rata muokkautui kelkan alla koko ajan ja sopi varsinkin minun ajotyyliini, Heinäveden Moottorikelkkailijoita SMK:n kisoissa edustava Gustafsson kertoi.
"Kusti" keräsi Kiteeltä legendaluokan loppupisteet 54 ja otti mestaruuden kahden pinnan erolla Y-SMK:n Harri Hynyseen, joka ajoi kaksi erävoittoa. Pronssille ajoi TuMK:n Kaj Kuitunen. Kaikkiaan luokassa oli mukana 17 ajajaa.
Gustafssonit edustavat Heinävettä SMK:n kisoissa ja ajavat VRT-kuskeina toisen lajiliiton Moottoriliiton kisoissa.
- Oma seura GRT on vielä sääntöjen osalta työn alla ja prosessi sen suhteen on vielä kesken, joten tämä talvi menee näin eli edustamme Jonin kanssa kahta seuraa, "Kusti" tuumi.

Moottoriliiton SM-kisoista jo tänä talvena sprinttihopeaa kaasuttanut Joni Gustafsson ajoi Kiteen Pro-luokassa kuudenneksi. Hän kärsi sekä lauantain että sunnuntain starteissa tekniikkaongelmista.
- Joni ajoi kolme starttia molempina päivinä. Lauantaina harmia aiheutti pitkä enduroa varten tehty välitys. Myös ryyppyvaijerin kanssa takkusi. Polttoaineseos oli liian vahva ja sitä myöten kelkan ajettavuus ja virkeys hukassa, "Kusti" tuumi.
Lauantai-iltana kaksikko ahersi huoltotauon kelkan välityksien parissa.
- Sunnuntainakin polttoainejärjestelmän osalta oli pieniä ongelmia, joten kuudes sija teknisten harmien jälkeen oli Jonilta hyvä suoritus.
SMK:n SM-spinttimestariksi ajoi KuusMK:n Hannu Härkönen (91) ennen KoKen Fetu Koskista (82) ja Korvatunturin Tero Lokkaa (68). Joni Gustafsson keräsi pinnoja yhteensä 53 ja viitossija jäi neljän pinnan päähän.
Ensi viikonloppuna Gustafssonit suuntaavat Karstulaan, jossa ajetaan Moottoriliiton alaisista SM-enduropisteistä. WL

 

Kisakalenteri


GRT netissä