16 pokaalin kausi


GRT-kaksikko Joni ja Mika Gustafsson keräsivät kuluneella mk-kaudella yhteensä 16 palkintopyttyä. Mika Gustafsson voitti lisäksi snowcrossissa veteraanien SC Sinisalo cupin Suomen mestaruuden alkutalvesta ajetun SM-sprintin viidennen sijan perään.
- Kun kautta vetää yhteen, ei siihen voi olla muuta kuin tyytyväinen. Haimme kotiin talven kisoista 16 pystiä. Ajoimme Jonin kanssa täydet SM-sarjat sekä sprintissä että snowcrossissa ja tästä on hyvä jatkaa ensi kautta kohti.
Tulevaisuudessa Joni ajaa Sport 600 -luokan lisäksi joko Racing 500 -luokkaa tai Pro-luokkaa, Mika Gustafsson suunnittelee.
Mikan kauteen sisältyi myös muutama paha kolari muun muassa Varkauden ja Enontekiön kisoissa.
­- Enontekiössä sain melkoisen tällin rintalastaan ja se on vieläkin arka tietyissä asennoissa. Jonilla oli muutama yksittäinen tekninen ongelma ja muutama kaatuminen, jotka verottivat hänen sijoitustaan SM-pisteissä, mutta kymppisakkiin pääsykin oli hyvä saavutus, Mika Gustafsson sanaili muistuttaen että P600 -luokassa oli mukana 28 kuskia.
Gustafsson itse sanoo kauteen valmistautumisen ja kauden läpiviemisen olleen urheilullisella pohjalla.
- Vedin kauden 100-prosenttisesti tipattomana läpi. Alkoholijuomat ja moottorikelkkailu eivät kuulu mielestäni yhteen ja kun mies on hyvässä fyysisessä kunnossa, kelkkakin kulkee kovempaa, Gustafsson näkee hyödyt raittiina rattiin -teemastaan.
Vaikka mk-kausi on GRT-kaksikolla jo paketissa, kausi jatkuu jo ensi lauantaina 31. maaliskuuta VRT:n jäsentenvälisillä mopokisoilla.
- Aion ajaa Tuovisen Amin kanssa lauantaina invamopoa. Lauantaina on tarkoitus pitää myös pienet kinkerit Varaosapisteellä ja tarjolla on muun muassa keittoa soppatykistä. Suunnitelmissa on ajaa huhtikuussa myös  Saku-mönkijäkisa Virossa, "Kusti" suunnittelee jo lähiajan ohjelmaansa.
Ensi maanantaina 2. huhtikuuta GRT:n kelkkakalusto ja koko tiimi kuljettajineen on nähtävillä myös Varkauden Autokarissa kelkkanäyttelyssä.

SM-pisteet Snowcross Sport 600 -luokka (Yht. 28 kuljettajaa):
1) Ville Lehtisalo 140
2) Jaakko Kurikka 131
3) Rauno Juujärvi 129
4) Jan-Erik Hakkarainen 126
5) Petri Rautionaho 105
6) Jyri Keskiaho 105
7) Antti Tervo 99
8) Pentti Uurtio 89
9) Tero Niittylahti 86
10) Joni Gustafsson 84

SM-pisteet Snowcross Sinisalo-cup, veteraanit:
1) Mika Gustafsson 164
2) Heikki Aitto-oja 100
3) Thomas Hedström 80
4) Jouni Palonen 50
5) Arto Liusvaara 44
6) Antti Kasurinen 42
7) Juha Tolonen 42
8) Jukka Kauppila 36

 

Kisakalenteri


GRT netissä