GRT ajoi 11. sijan endurancessa


GRT:n ratatiimi Mika Gustafsson, Oiva Gustafsson, Joni Gustafsson ja Hannu Nevasalo kaasuttivat avauskaudellaan 11. sijan rata-autoilun Endurance Saloon -sarjassa, vaikka kauden päätöskilpailu Alastarossa päättyikin keskeytykseen.
- Jouduimme keskeyttämään kisan loppuvaiheessa turvallisuussyistä auton jarruongelmien takia, kertoi Mika Gustafsson.
Oiva Gustafssonin mukaan tiimi joutui ajattelemaan lähinnä kanssakilpailijoiden turvallisuutta.
- Jarrut menivät aivan lopussa. Maaliinpääsy olisi nostanut meitä kokonaiskilpailussa parilla pykälällä kymmenen joukkoon, mutta kurveissa olisimme voineet ajaa myös toisen auton kylkeen täydessä vauhdissa, Oiva Gustafsson totesi.
Kaikkiaan GRT-ratatiimi ajoi sarjassa kahdeksan osakilpailua.
- Paras sijoitus tuli 12 tunnin kisasta Alastarosta, jossa ajoimme neljänneksi. Muut osakilpailut olivat kuuden tunnin mittaisia, Mika "Kusti" Gustafsson tuumi.
Hannu Nevasalon mukaan kulunut kesä meni rata-autoiluun opetellessa.
- Laji on sen laatuinen, että kokemuksesta on hyötyä. Mitä pitemmälle kausi eteni, myös auton vauhti alkoi löytyä. Alkukausi meni enemmän ja vähemmän tuskaillessa auton säätöjen kanssa, Nevasalo huomautti.
Endurance Saloon -luokan kokonaiskilpailun voitto tuli Varkauden talousalueelle, kun leppävirtalaisen Jari Tuhkasen kokoama TOP Sport Racing team otti sarjan voiton. Tiimin vakiokuskeja olivat Kai Vihavainen, Seppo Halonen, Aki Tuhkanen, Juha Hakuli ja Hannu Pohjola.
- Varsinkin Hannu Pohjolan rautainen kokemus näkyi tallin työskentelyssä ja siitä oli heille suurta hyötyä, Nevasalo näki.
GRT-kuskeista Mika ja Joni Gustafsson odottelevat jo lumien saapumista ja pääsyä mielipuuhiinsa kelkkaränneihin ajamaan.
- Nyt edessä on pieni tauko kilvanajosta eli ohjelmassa on muun muassa syystöitä ja hirvenmetsästystä. Myös molemmat kelkat ovat paraikaa työn alla talven koviin koitoksiin, Mika Gustafsson toteaa.

 

Kisakalenteri


GRT netissä