GRT avaa SM-kauden sprinteillä


GRT-kuskit Joni ja Mika Gustafsson avaavat moottorikelkkailun SM-kisakautensa kahdella Savossa ajettavalla MK sprintin SM-osakilpailulla.
Kausi käynnistyy Kerimäen Kerimaasta lauantaina 27. tammikuuta ja heti seuraavana päivänä 28. tammikuuta edessä on SM-kotikisa Varkauden moottoriurheilukeskuksessa.
­- Täysillä lähdetään heti vääntämään, vaikka en olekaan SM-kisajärjestelyjen vuoksi päässyt viime aikoina treenaamaan yhtään, viime talvena legendaluokassa SM-finaalin seitsemänneksi ajanut Mika Gustafsson pohtii.

Gustafsson ajaa legendaluokan SM-pisteistä yhdessä viiden muun varkautelaiskuskin Ami Tuovisen, Erkki Nykäsen, Markku Holopaisen, Jari Purasen ja Jukka Väisäsen kanssa.
- Meillä on poikien kanssa jäsentenväliset, Gustafsson virnistää.
SM-sprintissä ajetaan viiden osakilpailun sarja, josta neljä parasta kilpailua lasketaan yhteispisteisiin mukaan. Kerimäen ja Varkauden lisäksi SM-pisteistä kaasutetaan 3. helmikuuta Seinäjoella, 4. helmikuuta Kurikassa ja viimeinen osakilpailu 11. helmikuuta Kajaanissa.
- Legendaluokassa viime vuoden kärkipään kuskeista Petri Huhtaviita, Jouni Palonen, Jukka Nyberg ja Markku Laajalahti eivät ole nyt mukana, joten nyt on kärjessä uusille miehille tilaa, Gustafsson toteaa.
Hänen poikansa 17-vuotias Joni Gustafsson ajaa toista talvea P-600 -luokassa, jonka suosikkeihin kuuluvat Feetu Koskinen ja Jukka Kurikka.
- Uskon, että Joni ajaa kärjen vauhtia, jos ei tee ajovirheitä. Tämä Varkauden rata teettää töitä ja vaatii rohkeutta jyrkissä kurveissa ja hyppyreissä ja vaatii myös oikeat ajolinjat, Mika Gustafsson sanoo.
P-600 -luokassa ajaa Varkaudessa 20 kuskia ja legendaluokassa on mukana 19  kuljettajaa.
- Kaikkiaan Varkauden SM-sprinttiin ilmoittautui määräaikaan mennessä 106 kuskia, mutta jälki-ilmoittautuneet mukaan lukien osanottajien määrä nousee 110-120:een, Mustonen ja Gustafsson arvioivat.
Sunnuntain SM-sprinttipäivän aloittavat juniorit ja leidit kello 11. Kello 11.30 kaasutetaan legendaluokka ja kello 11.45 päristelee P-600 -luokka ensimmäisen starttinsa. Noin kello 12 pääsevät tositoimiin päivän pääluokan Pro -luokan kuskit.
Pienen tauon jälkeen kello 13 kaasutetaan vielä päivän toinen sprintti ja yhteisaika ratkaisee kussakin luokassa loppusijoituksen.

 

Kisakalenteri


GRT netissä