GRT-kaksikko avaa kilpailukautensa


Viime talvena legendaluokassa snowcrossin Suomen mestariksi ajanut Mika Gustafsson ja P600 -luokan SM-sprinttisarjassa neljänneksi sijoittunut Joni Gustafsson avaavat kilpailukautensa viikonloppuna SM-sprintin osakilpailuilla lauantaina Paljakalla Kajaanissa ja sunnuntaina Vaalan Rokualla. Vähäluminen talvi on vaikeuttanut GRT-kaksikon kauteen valmistautumista.

­­- Viikko sitten meidän piti ajaa Rovaniemellä, mutta sielläkin kisa jouduttiin siirtämään lumen puutteen takia. Olemme käyneet alkutalven aikana treenamassa kuudesti Rommakossa ja kerran Rukalla, joten huoltoauton mittariin on kertynyt jo 3500 kilometriä. Sen sijaan kelkoilla olemme ajaneet vain 300 kilometriä, viime talven legendaluokan SM-sprinttisarjassa viidenneksi sijoittunut Mika Gustafsson sanoi.

Joni Gustafsson on saanut alleen uuden Ski Doo 440 racing -kelkan. Joni ajaa sprinttiä P600 -luokassa sekä snowcrossia Sport 600 -luokassa.

- Snowcrossissa olin viime talvena SM-pisteissä kymmenes ja tänä talvena sijoitusta on tarkoitus kohentaa. Crossi on se, johon tänä talvena panostan. Lopputalvesta tarkoitus on ajaa myös Pro Stock -luokkaa, vain kahdesti uudella Peiposjärven radalla treenaaman alkutalvesta päässyt Joni Gustafsson sanoo.

26.-27. tammikuuta Gustafssonit ajavat joko Pohjanmaa-cupia Karstulan Kouherossa ja Kalajärvellä Peräseinäjoella. 8. helmikuuta ajetaan perinteinen Kelkkakunkku Nilsiän Tahkolla ja 9.-10. helmikuuta ohjelmassa on jälleen SM-sprintin osakilpailut Tampereen Kurulla ja Virroilla. - Harmi, että Kelkkakunkku ja SM-sprintit osuvat päällekkäin, joten viikonlopun ohjelma on siltä osin vielä avoin. Tahkon kelkkakunkku on tällä hetkellä päällimmäisenä, joten joku SM-sprintin osakilpailuista sinä viikonloppuna saattaa jäädä väliin. Mika Gustafsson pohtii ja uskoo kaasuttavan kauden mittaan noin 15 moottorikelkkakilpailua alkutalven kehnosta lumitilanteesta huolimatta. Paljakan avauskilpailusta hän ei odota vielä pyttyjä. - Legendaluokassakin kärkisijoista tapellaan tosissaan. Kehnon lumitilanteen ja Varaosapisteellä pitkiksi venyneiden työpäivien takia en usko olevani alkukauden kisoissa vielä ihan parhaimmillaan. Terävyys voi olla hakusessa, mutta into päästä kisaamaan on todella kova, värikästä menoa kelkkaränneissä tarjoava Mika Gustafsson virnistää.

 

Kisakalenteri


GRT netissä