GRT-kaksikko kovassa kunnossa


GRT-tallin kuskit Mika ja Joni Gustafsson ovat hyvässä fyysisessä kunnossa. Kaksikon treenausta on kesän ajan valvonut kunto- ja fysiikkavalmentaja Veli-Heikki Mustonen.
- Yhteistyötä ja harjoitusohjelmia on tehty kuluvan vuoden toukokuun alusta ja olen pyrkinyt olemaan kaksikon kolmessa viikkotreenissä mukana. Pojat treenaavat 5-6 kertaa viikossa, "Hessu" toteaa.
Mustosen mukaan pohjakunto alkaa olla riittävä talven kelkkakiertuetta varten.
- Kyllä sekä Mikan että Jonin fysiikka riittää hyvin moottorikelkkailun huippuvauhtiin ja vaatimuksiin. Fyysisestä kunnosta se ei jää ensi talvena ainakaan kiinni. Varsinkin hapenottokyky on parantunut, Mustonen vakuuttaa testien perusteella.
GRT-kaksikon normaalissa viikko-ohjelmassa on ollut kesäkuusta lähtien viikottaiset sauvarinnetreenit Vattuvuorella, maastopyörä- ja rullaluistelulenkit sekä viime viikkoina myös hiihtotreenit Leppävirran hiihtoareenassa.
- Minä vedän perinteistä ja Joni vapaata. Hiihtoa on takana jo useampi sata kilometriä. Varsinkin tasatyöntötreenit ovat tuoneet ylävartaloon voimaa. Vattuvuoren reilun tunnin kestävät sauvarinnesessiot puolestaan parantavat hapenottoa, Mika Gustafsson arvioi.
Takana Mikalla on jo tällä kaudella yhteensä 27 eri lajin kilpailusuoritusta.
- Tämän vuoden ohjelmassa on ollut 15 kelkkakisaa, 8 rata-autokisaa, maastopyöräkisa,firma saunomisen SM-kisa, Sulkavan soutukisa sekä rullaluistelukisa. Talven mk-startteihin kaksikko suhtautuukin parantuneen fysiikan ansiosta luottavaisin mielin.
- Hessusta on ollut suuri apu kauteen valmistauduttaessa. Lähiviikkojen aikana on tarkoitus lähteä hakemaan lunta Kainuun Rommakosta, jonne jäädytetään ja lumetetaan radat moottorikelkkailijoille aina hyvissä ajoin. Kelkkojen säädöt ja tekniikka on käyty tarkasti läpi ja myös oma fysiikka on teräkunnossa, joten kauteen voimme lähteä hyvillä mielin.

GRT-kaksikon kuntovalmentaja Veli-Heikki Mustonen operoi myös hiihtäjien huolto- ja rasvamestarina voitelutiimi Vauhdin tallissa.
- Kausi alkaa 22. lokakuuta Jällivaaran maailmancupista, jossa toimin Vauhdin huoltomiehenä ja talven ohjelmassa on myös mm. Rukan ja Otepään maailmancupit, myös Aki-Pekka Mustosen ja Kirsi Kainulaisen taustavoimiin lukeutuva Mustonen toteaa.

GRT-kaksikon kalustoon kuuluu kolme kisakelkkaa.
GRT-tallin tukijoita tällä kaudella ovat Berner pultti, Kihla-Kello, Squeezy urheiluravinteet, Mainostoimisto Luode, Fixus, Valvoline, Kymppikone, Saunarekka sekä Kone-Malissi.

 

Kisakalenteri


GRT netissä