GRT:lle palkintopysti aluegalassa


Gustafsson Racing Team palkittiin AKK:n Kaakkois-Suomen alueen palkintogalassa Korialla.
GRT ajoi viime kesänä rata-autoilun endurance saloon -luokassa eli autourheilun kestävyysajossa Kaakkois-Suomen alueen kakkossijalle kotkalaistalli Kotka Boys Racing Teamin perässä. Kolmannen pystin aluegalassa tässä autourheilun luokassa korjasi Team Very Slippery Kotkasta.
Kotkalaistallit olivat hyvin edustettuna endurance saloon -luokan kärkisijoilla, sillä vain GRT Varkaudesta pystyi murtamaan kotkalaisrintaman. Luokan seitsemän parhaan tallin joukossa oli kuusi tallia Kotkasta.
Endurance Saloon -luokassa ajettin viisi valtakunnallista kilpailua ja varkautelaistalli GRT sijoittui kokonaiskisassa 11. sijalle. GRT:n tallissa ajoivat kolme Gustafssonia eli Mika, Oiva ja Joni sekä Hannu Nevasalo. Tallin varakuljettajat olivat Jarno Valkonen ja Jari Pohjola. Mekaanikkona toimi Pekka Valkonen. Kaikkiaan Endurance Saloon -rataluokassa oli mukana yhteensä 131 ratatallia. Osakilpailuja ajettiin yhteensä kahdeksan Botniaringillä, Motoparkissa, Kemorassa, Ahvenistolla ja Alastarossa.
– Tämä kausi oli meille rata-autoilussa ensimmäinen ja samalla opetteluvuosi. Kauden edetessä myös sijoitukset paranivat, kun auton säätöjä saatiin paremmin kohdalleen. Ensi kauteen lähdemme kokemusta rikkaampana, Mika Gustafsson sanoi.
"Kusti" Gustafssonin sormet alkavat syyhytä jo moottorikelkan rattiin.
- Olemme käyneet treenaamassa jo kolmena viikonloppuna Rommakossa ja tänä viikonloppuna harjoittelimme Sotkamon Vuokatissa hiihtoa ja Rommakossa kelkalla ajoa. Huoltoauton mittariin kertyy kilometrejä, sillä yksi siivu suuntaansa on 265 kilometriä, "Kusti" toteaa.
Mika ja Joni Gustafssonin lisäksi Vuokatin ja Rommakon leirillä mk-opissa oli myös joroislainen Santtu Kotivuori.
- Tom ja Heikki Putkonen sekä Hannu Sarkeala vastaavat tällä kaudella kelkkojen huollosta ja ovat tottakai kisoissa mukana tarpeen mukaan, "Kusti" kertoo tiimistä.
Hän sanoo mk-kauden alkavan sprintin SM-osakilpailuilla ja Pohjanmaa cupilla tammikuussa.
- Helmikuun päätapahtumamme on Tahkon kelkkakunkku ja snowcrossin SM-sarjaa ajetaan talven mittaan muun muassa Pellossa, Ivalossa ja Enontekiössä, joten kisamatkoille tulee pituutta, "Kusti" tuumii.

 

Kisakalenteri


GRT netissä