Joni ajoi kakkoseksi Pohjanmaa cupissa


GRT-kuski Joni Gustafsson ajoi hienon kakkossijan Pohjanmaa cupin Pro -luokassa Feetu Koskisen kannoilla pienestä epäonnesta huolimatta. Viime viikonloppuna Pohjanmaa cupin päätösosakilpailut kaasutettiin Virroilla ja Kurussa.
Virroilla ajettiin sprintti lauantaina ja Kurun osakilpailu sunnuntaina.
Avausstartissa Joni kaasutti hyvin, mutta kaatoi kelkkansa sprintin viimeisessä kurvissa sivuluisussa. Siinä hän menetti kymmeniä sekunteja, mutta toisen ja kolmannen lähdön voitot nostivat Jonin jo kokonaiskilpailun neljänneksi.
Myös Kurussa Jonin uusi Arctic Cat -kelkka kulki hyvin. Ensimmäisessä startissa hän kaasutti kakkossijan ja toisella pätkällä hän oli nopein.
- Valitettavasti kolmannella kierroksella Joni ajoi viimeisessä kurvissa yli vallin ja menetti arvokkaita sekunteja, mutta hän osoitti nopeutensa kovassa Pro -luokassa ottamalla arvokkaan kakkossijan Koskisen perässä, itse vanhalla Ski-Doolla Virroilla ja Kurussa legendaluokan startit ajanut Mika Gustafsson kertoi.
- Virroilla olin ekassa lähdössä hieman ulkona ja jäin kuudenneksi. Toisessa lähdössä olin kolmanneksi nopein, Mika Gustafsson sanaili.
Sunnuntaina Mika kaasutti Pohjanmaa cupin legendaluokan yhteispisteissä kolmannelle sijalle otettuaan Kurusta 6 km:n sprintistä viitos- ja kakkossijat.
- Eka startissa jouduin ajamaan viimeisen kilometrin jarruttomalla kelkat, kun unohdin tarkistaa jarrunesteet. Tauolla ehdin vaihtaa nesteet ja toinen startti sujui jo huomattavasti paremmin ja otin kakkossijan siitä.
GRT-kaksikon ajatukset ovat jo tulevassa viikonlopussa.
Mika ajeli jo  torstaina kohti Nilsiää, jossa ajetaan perinteinen Kärcher kelkkakunkku perjantaina ja lauantaina.
- Perjantai-iltana on edessä rinnenousu ja lauantaina ajetaan minienduro sekä snowcrossi, joiden perusteella parhaat pääsevät finaaliin. Keskiviikkoilta ja torstai sujuvat Jonin uutta kelkkaa sisäänajaessa. Ihan tikissään kelkat eivät vielä säätöjen osalta ole, Mika Gustafsson kertoi.

 

Kisakalenteri


GRT netissä