Joni ajoi kakkoseksi Soinissa


GRT-kuski Joni Gustafsson aloitti moottorikelkkailukautensa ajamalla kakkoseksi Pohjanmaan Soinissa.
Gustafsson voitti viime kaudella MK-sprintin SM-hopeaa Kiteellä ja samanvärinen SM-mitali on tulossa Gustafssonille myös tältä kaudelta. Mikäli vain tulokset Soinissa pidetyistä Moottoriliiton SM-kisoista pitävät kutinsa.
 
- Katsotaan nyt, mitä sieltä tulee. Tuloslaskennassa oli epäselvyyttä. Sprintin SM-kisa ajettiin Soinissa kerrasta poikki menetelmällä viime viikonloppuna, Gustafsson kertoi.
SM-sprint ajettiin yhteensä kuuden erän kisana kahtena päivänä.
 
- Ajoimme kolme erää molempina päivinä. Lauantain kokonaistuloksissa olin toinen ja sunnuntain kolmessa startissa ykkönen.
Kahden päivän kokonaistuloksien ykköseksi ilmoitettiin Lapin MK:n Tero Lokka, jolle Joni jäi vajaat kaksi sekuntia kuudessa eri lähdössä.
 
- Lauantain starteissa ajoin voiton ja kaksi kakkossijaa samoin sunnuntaina.
Lokka voitti sekä lauantaina että sunnuntaina kaksi lähtöä kolmesta.
 
- Kauden avauskisa sujui hyvin ja ajoin tasaiset startit. Tosin lauantaina oli kytkimen kanssa pieniä ongelmia ennen startteja ja keskittyminen vähän herpaantui. Siihen nähden pitää olla tyytyväinen.
 
Lunta Soinissa oli niukasti ja viiden kilometrin mittainen rata oli jäinen ja liukas.
 
Soinissa ongelmia kisajärjestäjille kasautui tuloslaskennan kanssa ja joidenkin ajettujen luokkien tuloksia jäätiin vielä ynnäilemään yhteen kisan jälkeen. Tuloslaskennan järjestäjä Moottoriliitossa vaihtui kuluvalle kaudelle eikä vaihdos ole sujunut kitkatta ja ongelmitta.
Kuluvasta moottorikelkkailukaudesta mielenkiintoisen tekee se, että Moottoriliiton kisojen lisäksi näillä lumilla ajetaan myös uuden lajijärjestön Suomen Moottorikelkkailijat ry:n SM-kisoja.
 
- Ajamme talven aikana molempien liittojen kisoja. Moottoriliitto järjestää SM-sprintin lisäksi enduron ja snowcrossin SM-sarjat. Kisat jakautuvat nyt kahden lajijärjestön kesken, ensi viikonloppuna Hyrynsalmen Ukko-Hallassa jo endurokisan kaasuttava Joni Gustafsson tuumii.

 

Kisakalenteri


GRT netissä