Joni neljäs, Mika viides SM-sprintin pisteissä


GRT-kaksikko Joni ja Mika Gustafsson päättivät moottorikelkkailun SM-sprinttisarjan sunnuntaina Kajaanissa ajettuun osakilpailuun, jossa Joni ajoi P600 -luokan kolmanneksi ja Mika oli legendoissa viides. Kun kauden SM-pisteet ynnättiin yhteen, Jonin lopulliseksi sijoitukseksi tuli neljäs ja Mika oli legendaluokassa viides.
Legendoissa Suomen mestariksi ajoi KePoMoKen Hans Lindqvist (100 pistettä) ennen RiMpKk:n Jyrki Tikkakoskea (70) ja P-KMoKen Esa Mylläriä (61). Mika Gustafsson keräsi SM-sarjassa 54 pinnaa eli täsmälleen saman verran kuin neljänneksi sijoittunut Petri Vartiainen.
- Loppusijoitus oli nyt viides eli parannusta viime talviseen SM-sprintin sijoitukseen tuli kaksi pykälää. Kajaanissa ajettiin vaihtelevalla ja hyvällä radalla, mutta toisen kierroksen metsäosuudella alkoivat kivet ja kannot paistaa esiin ja ajooni tuli arkuutta. Eka kiekalla olin kolmanneksi nopein. Mutta tärkeintä, että kelkka ja ukko tulivat ehjänä maaliin. Varkauden mällistä jäi kieltämättä pieni kammo päälle ja vyötäisissä tuntuu vieläkin, Mika Gustafsson totesi.
Varkautelaiskuskeista Ami Tuovinen nousi Kajaanin osakilpailun jälkeen legendaluokassa hienosti seitsemännelle sijalle ja Jukka Väisänen oli kymmenes.
Joni Gustafsson valitteli Kajaanin SM-sprintin ensimmäisellä kierroksella ajofiiliksen puutetta ja oli kuudes. Toisella kierroksella hän paransi viidenneksi ja oli kolmannen kierroksen kolmanneksi nopein. SM-pisteissä Joni Gustafsson piti neljännen sijansa 60 pisteellä.
P-600 -luokan Suomen mestariksi kaasutti KoKen Feetu Koskinen (90 pistettä) ennen TerMK:n Petri Rautionahoa (82) ja KeMot:n Simo Kivelää (74).
- Harmi, että ensimmäinen kierros meni ketuilleen. Kokonaispisteissä jossittelun varaa jäi Varkauden yhden kierroksen kilpailuksi typistyneestä kotikisasta, jossa kelkka ei toiminut, mutta neljänteenkin sijaan on oltava tyytyväinen, Joni ja Mika Gustafsson tuumivat.
Nyt kaksikko siirtää ajatukset sprintistä snowcrossiin, jonka SM-kisasarja starttaa jo ensi viikonloppuna 17.-18. helmikuuta Kerimäen Kerimaasta.
Siellä Joni ajaa lauantaina Sport 600 -luokkaa ja sunnuntaina hänen on määrä startata kilpailun ulkopuolella myös Pro -luokan lähtöön. Mika ajaa sunnuntain legendaluokan lähdöt.
- Snowcrossin SM-sarja jatkuu 24. helmikuuta Oulussa ja 3. maaliskuuta ajamme Rovaniemellä. Joni varsinkin pyhittäytyy lopputalven mielilajiinsa crossiin, joka SM-osakilpailujen lisäksi ajamme ainakin 9.-10. maaliskuuta Kärcher kelkkakunkku -kisan Tahkolla, Mika Gustafsson pohtii kaksikon lähisuunnitelmia.

 

Kisakalenteri


GRT netissä