Joni sprintin nopein Sappeella


GRT-kaksikko Mika ja Joni Gustafsson päätteli kauttaan Kangasalan Sappeella viikonloppuna.
Joni oli laskettelurinteeseen rakennetulla radalla alkuun ajetun sprintin ylivoimainen ykkönen P600 -luokassa ja olisi ajallaan ollut kärkikahinoissa myös Pro-luokassa, joten Jonin nopeus on edelleen kohdallaan. Pro-luokassa Jonia (8.56,24) nopeammin Sappeella ajoivat vain luokan kärkikolmikko Riku Mäkipelto (8.33,52), Juuso Loukko (8.39,73) ja Jukka Lauhaluoma (8.54,59).
Sprintin perusteella kymmenen parasta jatkoi snowcrossiin, jonka joutui kuitenkin keskeyttämään kelkan runkorakenteiden ja suksen etuvaimentimen kiinnityksen hajottua kovassa rynkytyksessä. Niinpä P600- luokan sijoitukseksi yhteispisteissä tuli viides.
P600 -luokan Sappeella voiti Henri Bergman ennen Jani Haverista ja Mikko Julkua.
Mika Gustafsson sijoittui puolestaan sprintin ja snowcrossin yhteispisteissä legendaluokan viidenneksi tultuaan maaliin leukaperät verillä.
- Olin sprintin jälkeen kahdeksas, mutta nousin snowcrossissa tappelemaan jo kakkossijasta, kun iskin hypyssä leukani kelkkaan ja sain melkoisen tyrmäyksen. Leukaan piti käydä ottamassa viisi tikkiä paikallisessa terveyskeskuksessa. Leukaperät ovat arat vielä muutaman päivänkin jälkeenkin, snowcrossin kolmanneksi sijoittunut "Kusti" tuumi.
Legendaluokan Sappee Steelheadissa voitti Heikki Aitto-oja ennen Jyrki Tikkakoskea ja Reijo Ylä-Onnenvuorta.

 

Kisakalenteri


GRT netissä