Joni voitti Kelkkakunkun!


GRT-kuski Joni Gustafsson pamautti jymypaukun viime viikonloppuna Lahden Messilässä voittamalla arvostetun Kelkkakunkun yleiskilpailun. Joni oli luonnollisesti myös oman luokkansa ProA -luokan paras ennen Mikko Osmoa ja Feetu Koskista.
Jonin petasi hyvät lähtöasetelmat Kelkkakunkun voittoon ajamalla päivän nopeimman ajan kisan avausosuudella endurossa.

- Enduro sujui hyvin ja sitä seuranneessa sprintissäkin toiseksi nopein, mutta jännitys säilyi silti rinnenousuun. Luokkavoitosta aloin olla jo varma sprintin jälkeen, mutta Kelkkakunkussa ei voi koskaan tietää mitä muissa luokissa tapahtuu, hill climbiin eli Messilän laskettelurinteen rinnenousuun käännetyn lähtöjärjestyksen viimeisenä eli ennakkosuosikkina startannut Joni tuumi.

Myös Kelkkakunkun päätösosuus hill climb sujui Jonilta mallikkaasti.

- Ajoin hill climbissakin nopeimman ajan ja kakkonen jäi noin sekunnin. Koska olin viimeinen kilpailija, rata oli jo kulunut. Rinnenousu ajettiin sellaista z-muotoista rataa, ensin ylös, sitten vinosti alas ja taas ylös. Kelkkakunkun voittoa arvostan tähän astisen urani parhaana saavutuksena, Joni myhäili.
Hän sai palkinnokseen komean voittopokaalin.

- Kävin pojan kanssa kisan jälkeen vähän vesillä eli uimassa huljussa, reilun viikon kuluttua jo Venäjä Salehardiin kansainväliseen endurokisaan lähtevä Joni kertoi.

Sitä ennen ohjelmassa oli alunperin myös Lieksan SM-endurokisa, mutta see jää kaksikolta Mika ja Joni Gustafsson nyt väliin.
- Kelkat on saatava kuljetukseen Venäjälle jo heti maanantaina, joten Lieksan kisa on parempi jättää tällä kertaa väliin. Venäjän kansainvälisen showenduron jälkeen kevättalven ohjelamssa on vielä ainakin Rovaniemen Snowstar -kisa, joka on Lahden Kelkkakunkun tyyppinen monipuolisuutta vaativa kelkkakisa, Joni sanaili.

Joni ajoi Kelkkakunkussa jo viidettä kertaa.

- Ensimmäiset muistikuvat Kelkkakunkusta on viiden vuoden takaa Tahkolta, ja paras tähän astinen sijoitukseni kelkkakunkusta on vuonna 2009 puhallinluokasta ajettu kolmostila, hän muisteli.

Hyvin kaasutti myös vanhempi Gustafsson eli Mika "Kusti" Gustafsson ajamalla Kelkkakunkun yleiskilpailussa 12. sijalle ja legendaluokan kakkoseksi.
- Ajoin enduro-osuuden kakkoseksi, mutta sprintissä tuli pieniä kytkiongelmia kelkan kanssa ja yleensä minulle paras osuus eli sprintti oli tällä kertaa heikoin, viidenneksi legendojen sprintissä jätetty "Kusti" sanoi.

Hän ajoi kovaa kilpaa legendaluokan voitosta toisten legendakuskien eli Oskari Lääperin ja Hans Lindkvistin kanssa.
- Hillclimbissa olin taas poikia nopeampi ja pokkasin rinnenousustakin ykköspokaalin. Muutenkin Lahden kisaviikonloppu sujui tiimiltä tosi hyvin, kun Joni otti yleiskilpailun voiton ja minä ajoin legendaluokassa kakkoseksi, Mika sanaili.

 

Kisakalenteri


GRT netissä