Joni voitti Pohjanmaa cupin


GRT-kuski Joni Gustafsson palasi viikonvaihteen Pohjanmaan kahden kilpailun kiertueelta Pohjanmaa-cupin P600 -luokan voittajana. Gustafsson otti ykkössijan ennen KoKe-kaksikkoa Iiro Takala, Feetu Koskinen. Gustafsson keräsi kuudesta startista 104 pistettä, kun kakkoseksi ajanut Iiro Takala ylsi 101 pinnaan ja kolmanneksi ajanut Feetu Koskinen sai kasaan 81 pistettä.
Pohjanmaa-cupia ajettiin Sprintin SM-kilpailujen yhteydessä.
Lauantaina kaasutettiin Soinissa ja sunnuntaiksi kelkkakaravaani jatkoi Kurikkaan. Ajamatta on enää yksi SM-osakilpailu ensi sunnuntaina 11. helmikuuta Kajaanissa ja GRT-kaksikko Joni ja Mika Gustafsson lähtee Kajaanin osakilpailuun hyvistä asemista. Kumpikin on omassa luokassaan (Joni P600 ja Mika legendat) neljäntenä, joten kaksikolla on mitalin kiilto yhä silmissään.
Legendaluokkaa johtaa ennen viimeistä SM-sprinttiä KePoMoKen Hans Lindkvist (91 pistettä) ennen RiMpKk:n Jyrki Tikkakoskea (70) ja P-KMoKen Esa Mylläriä (54). Mika Gustafssonilla on koossa 51 pistettä. VRT:n Ami Tuovinen on SM-pisteissä seitsemäntenä 29 pinnalla.
– Pronssiin on vielä hyvät saumat, vaikka Pohjanmaan molemmissa kisoissa ajossani oli vielä ymmärrettävää arkuutta edellisviikonloppuna Varkaudessa sattuneen tällin takia. Varsinkin Soinin kisassa huippunopeudet nousivat korkeiksi ja rata oli erittäin liukas. Kropassa oli vielä kipua ja mies on yhä mustelmilla, Mika Gustafsson sanoi.
Mika Gustafsson sijoittui Pohjanmaa -cupin legendaluokassa kuudenneksi. Luokan voitti Hans Lindkvist ennen Jyrki Tikkakoskea ja Esa Mylläriä.
P600 -luokan sprintin SM-pisteissä johdossa on TerMK:n Petri Rautionaho (73 pistettä) ennen KoKe:n Feetu Koskista (70) ja KeMot:n Simo Kivelää (61). Neljäntenä olevalla Joni Gustafssonilla on koossa ennen Kajaanin SM-osakilpailua 47 pistettä.
– Joni ajoi Pohjanmaalla hyvin. Soinissa hän ajoi SM-startin kolmanneksi ja Kurikassa hän oli kahdeksas. Kuudesta lähdöstä Joni ajoi kolme kärkiaikaa, mutta SM-sprintin pisteissä häntä pudotti Kurikan toisen lähdön ulosajo, jossa menetettiin aikaa kaksi minuuttia. Kovassa vauhdissa suksi takertui irtolumeen ja Joni ajoi ranteenpaksuiseen metsikköön. Hänelle teetti kovasti töitä, että kelkka saatiin takaisin radalle ja maaliin. Sukset ehdittiin säätää kolmanteen lähtöön, jossa hän ajoi jälleen nopeimman kierroksen, Mika Gustafsson totesi tyytyväisenä poikansa menoon.
Kajaanin viimeisen SM-sprintin osakilpailun jälkeen GRT-kaksikko tähyää jo snowcrossin SM-kisasarjaan.
– Kävimme jo crossia silmälläpitäen harjoittelemassa tiistaina 6. helmikuuta Kerimäen Kerimaassa, jossa crossin SM-pisteistä ajetaan 17.-18. helmikuuta. Joni ajaa P600 -luokkaa lauantaina ja minä legendaluokkaa sunnuntaina. Kerimäen crossirara suljetaan harjoittelulta keskiviikkona 7. helmikuuta, joten nyt oli korkea aika käydä hieman testaamassa kelkkaa ja hakea tuntumaa rataan, Mika Gustafsson totesi.

 

Kisakalenteri


GRT netissä