Jonille SM-hopeaa ja Mikalle SM-pronssia Vaalassa


GRT-kuski Joni Gustafsson teki viime viikonloppuna varkautelaista moottorikelkkailuhistoriaa.
Kuluvalle talvelle Arctic Catin tehdaskuljettajaksi noussut Joni kaasutti viime viikonloppuna Vaalassa sprintin SM-hopealle tasapistein (110) mestaruuden vieneen Riku Mäkipellon perässä. Kainuun Prikaatin varusmies vaihtoi luokkaa tähän talveen ja ajaa nyt arvostetussa Pro -luokassa, kun hän sijoittui viime talvena P-600 -puhallinluokan SM-sprinttisarjassa viidenneksi.
SM-mitali on ensimmäinen, joka on otettu Varkauteen moottorikelkkailun arvostetuimmista Pro- ja P-600 -luokista.
Tämän talven SM-sprint ajettiin kahden päivän lyhyenä sarjana Vaalassa viime lauantaina ja sunnuntaina.
- Tiesin, että minulla on mahdollisuus mitaliin, jos en vain aja ulos, vaan pysyn radalla, ensimmäisen kisapäivän jälkeen jo kakkospaikan K-KMK Joona Rädyn jälkeen ottanut Gustafsson totesi.
Räty putosi lopulta neljänneksi, kun Mäkipellon ja Gustafssonin väliin kiilasi KoKen Feetu Koskinen. Koskisen pistesaalis oli 73 ja samaan ylsi myös Räty.
- Räty jäi neljänneksi protestin ja siitä tulleen minuutin aikasakon jälkeen.

Joni Gustafsson kaasutti lauantaina Vaalan kolmessa startissa sijat kaksi, kahdeksan ja yksi. Lauantain radat olivat enemmän enduromaisempia, kun taas sunnuntaina painettiin hiihtoladun pohjia pitkin.
- Sunnuntai sujui jo paremmin, sillä ajoin kahdessa eka startissa kakkoseksi Riku Mäkipellon jälkeen ja voitin viimeisen lähdön, Gustafsson muisteli.
Heikoin startti otettiin yhteispisteistä pois ja kun pisteet ynnättiin yhteen sekä Gustafsson että Mäkipelto päätyivät 110 pinnaan.
- Rikun heikoin sija (viides) oli parempi kuin minun (kahdeksas) ja se ratkaisi mestaruuden, Gustafsson kertoi.
Gustafsson sanoo, että kelkkamerkin vaihtuminen ja tehdaskuskiksi pääsy on tuonut lisäpotkua uralle.
- Tosin varusmiesaika on hieman hankaloittanut harjoittelua ja uusien kelkkojen testaamista. Kelkat ovat täällä Varkaudessa, kun mies on Kajaanissa, hän totesi.
SM-hopea sprintista oli kuluvalle kaudelle miellyttävä ylimääräinen bonus.
- Tähän kauteen en asettanut sen kummempia tavoitteita, joten mitali oli siinä mielessä mukava yllätys. Kaksi muutakin SM-mitalistia ovat tehdaskuskeja, mutta ajavat eri kelkkamerkillä, Joni Gustafsson sanoi.

Ensi viikonlopuksi Joni Gustafsson vaihtaa lajia mk-snowcrossiin, jonka SM-pisteistä kaasutetaan Torniossa. Hän ajaa snowcrossia Pro Stock- ja Pro Open .-luokissa ja on tällä hetkellä sarjassa 12. sijalla, kun takana on Kerimaan ja Parikkalan SM-osakilpailut

Mika Gustafsson kaasutti Vaalasta Joni Gustafsson tavoin sprintin SM-mitalin, kun tuomisina legendaluokasta oli pronssia. Mestaruuden legendaluokassa vei Jukka Nyberg (70) ennen Hans Lindkvistia (53) ja hänestä pisteen päähän jäänyttä GRT-pilotti Mika Gustafssonia.
- Lauantaina tein virheitä ja törmäsin muun muassa puuhun. Olin lauantain lähtöjen jälkeen sarjassa vasta viidentenä, mutta nousin sunnuntaina voitolla ja viitossijalla kolmanneksi, pari viikkoa sitten Kerimaan kisassa rintakehäänsä kaatumisessa telonut ja sen takia puolikuntoisena SM-sprintin ajanut Mika Gustafsson kertoi.
Viime talvena Mika Gustafsson ajoi SM-sprintin legendaluokassa hopeaa ja väri vaihtui nyt siis pronssiin.
Mika olikin legendaluokan kuskeista ainoa, joka pysyi viime vuoden mitalisteista myös tänä talvena mitalikannassa, sillä vuosi sitten voittanut Petri Huhtaviita oli nyt viides eikä vuosi sitten SM-pronssille ajanut Markku Juntunen ollut tällä kertaa mukana. Hans Lindkvist oli vuosi sitten viides ja nousi nyt hopealle.
- Rintakehään tullut tälli haittasi ajamista ja valmistautumista Vaalaan, joten tätä mitalia voi pitää taisteluvoittona, Mika Gustafsson myhäili ja sanoi pitävänsä rintakipujen takia huilia ajamisesta ensi viikonloppuna.

 

Kisakalenteri


GRT netissä