Kakkos- ja nelossija Kerimaalta lämmittivät


Vaikka SM-sprintin avausviikonloppu olikin kohtalokkaan dramaattinen Mika Gustafssonin Varkauden kotikisan ulosajon takia, jäi GRT:lle Kerimaan ja Varkauden SM-sprinteistä silti myös hyviä muistoja.
Joni Gustafsson kellotti Kerimaan avauskisassa P600 -luokassa lauantaina kaksi pohja-aikaa kolmesta startista ja sijoittui P600 -luokan kakkoseksi Ski-Doollaan Feetu Koskisen jälkeen.
­- Ajolinjat eivät sattuneet Kerimäen toisella kierroksella kohdalleen, Joni hieman harmitteli hukattuja sekunteja.
Kelkka on kuitenkin osoittanut tehonsa ja nopeutensa. Myös Mika Gustafsson ajoi Kerimäellä legendaluokkaa mallikelpoisesti ja oli
lopputuloksissa neljäs Hans Lindkvistin, Jyrki Tikkakosken ja Timo Astikaisen jälkeen.
­- Sain heti ensimmäisellä kierroksella kymmenen sekunnin aikasakon varaslähdöstä, kun kyse oli sadasosista. Toisen kierroksen otinkin sitten riskirajoilla ja linttasin kelkan tukivarret vaihtokuntoon. Kerimäellä ajettiin nopealla radalla ja kurveihin tultiin todella lujaa, "Kusti muisteli.
Pitkiä päiviä Varkauden SM-sprintin kisajärjestelyjen eteen koko alustavan viikon tehnyt Mika Gustafsson kiirehti Kerimäeltä illaksi Varkauteen, jossa odotti vielä monta puuhaa kisavalmisteluissa. Niinpä oman kelkkakaluston huolto jäi kiireessä vähälle huomiolle.
­- Paineet ja kiire kotikisoihin valmistautmisessa olivat kovat ja siitä kärsi nyt Jonin kelkka, jonka kaasuttimen neulaventtiili jumittui heti sunnuntain ensimmäisellä kierroksella huollon puutteen takia. Se oli täysi mysteeri ja Joni ajoi yhdellä pytyllä 13. sijalle, Mika Gustafsson totesi. Kaksikko kärsi siis kovia kolhuja kotiradallaan, mutta jatkoon molemmat GRT-kuskit suhtautuvat luottavaisesti.
­- Pohjanmaalla ajetaan SM-pisteistä, jos vain ahteri kestää kelkassa istumisen. Fiilis on kolhuista huolimatta edelleen korkealla, Mika
Gustafsson tuumii ja muistuttaa alkukauden olleen GRT-tiimille hyvän.
- Kolmesta ajetusta kisasta meillä on jo viisi palkintosijaa.

 

Kisakalenteri


GRT netissä