Kärjen tuntumassa SM-sprintissä


GRT-kuskit Mika ja Joni Gustafsson ajoivat SM-avauspisteille Kurussa ja Virroilla sprintin SM-osakilpailuissa tammi-helmikuun vaihteessa.
- Ajoin Kurun osakilpailussa legendaluokan neljänneksi ja Virroilla sija parani pykälällä kolmanneksi. Kurussa sprinttiä kaasutettiin erittäin nopealla radalla peltoa pitkin ja kisa meni sekuntipeliksi. Kärjestä jäin vain 0,9 sekuntia. Toisella kierroksella jää alkoi tulla pellosta esiin lumen alta ja vauhdit olivat kovat, "Kusti" tuumi ja sanoi sunnuntain osakilpailun Virroilla sujuneen kaksikolta jo paremmin.
Virroilla Mika Gustafsson kaasutti ensimmäisessä startissa legendojen nopeimman ajan ja kuroi sekunnin kaulan kakkoseen ja kahden sekunnin eron luokkakolmoseen.
- Käytin kuitenkin toisella kierroksella kelkkaa kyljellään ja menetin siinä tärkeitä sekunteja, mutta kolmossijaankin on oltava tyytyväinen. Vedimme laskettelurinteen ympäristössä Virtojen osakilpailun ja minulle kellotettiin Juuso Loukon jälkeen nopein nousuaika rinnettä ylös, myös koko kisan pisimmän ja näyttävimmän ilmalennon Virroilla tehnyt Mika "Kusti" Gustafsson totesi.
Joni Gustafsson ajaa P-600 -luokkaa. Kurussa hän ajoi luokassaan viidenneksi ja Virroilla Jonin sijoitus oli neljäs.
- Kurussa ei ollut kunnon valleja ja Jonin kelkan heikko kääntyvyys vei siellä tärkeitä sekunteja matalampimallisiin kelkkoihin verrattuna. Joni ajautui myös kertaalleen ulos radalta kuten minäkin omassa startissani ja siinäkin meni joitakin sekunteja, kun Joni joutui pakittamaan takaisin radalle, "Kusti" tuumi.
Tänä viikonloppuna Gustafssonit suuntaavat Vuokattiin, jossa Rommakon radalla kaasutetaan lauantaina 14. helmikuuta snowcrossin veteraani ja harrasteluokan lähtö, johon Mika osallistuu. Joni osallistuu sunnuntaina Sport600 -luokan SM-lähtöön. 

 

Kisakalenteri


GRT netissä