Karstulassa ja Vaalassa epäonnea


GRT-kuskit Mika ja Joni Gustafsson jatkoivat kilpailukauttaan Karstulan ja Vaalan endurokisoilla.
Karstulassa kaasutettiin SML:n enduron ensimmäinen SM-osakilpailu, jossa Mika Gustafsson ajoi M40 -sarjassa ja Joni N600 -luokassa.
- Karstulassa riitti vaikeuksia molempina päivinä. Vastaavia takaiskuja ei ole äskettäin koettu, "Kusti" kertoi.
Hän aloitti Karstulassa hyvin ajamalla 1 ek:n viidenneksi.
- Olin siinä vaiheessa vielä hyvin kärkikahinoissa ennen toista pätkää. Heti toisen ek:n lähtösuoran päätteeksi eka kurvissa törmäsin lumen alta paljastuneeseen kiveen ojanpenkassa ja lensin komean voltin ilmassa. Olihan se tajuton jysäys, onneksi kelkka ei sinkoutunut päälleni, "Kusti" tuumi Karstulan tällistään.
Törmäyksen voima oli kova ja muun muass kelkan suksi meni kasaan z-muotoon.
- Myös alatukivarsi ja keulakehikko vääntyivät törmäyksestä, joten matkanteko loppui siihen ennalta arvaamattomaan tilanteeseen.
Myös Jonilla oli vaikeuksia N600 -luokassa.
- Jonin kelkan vetoakselin vetopyörä halkesi toisen ek:n lopussa kelkan osuttua kivikkoon tai kantoon.
GRT-kaksikko joutuikin lauantai-illaksi huoltopuuhiin, sillä Jonin kelkka oli saatava kuntoon sunnuntaiksi.
- Tajusimme, että ainakin yksi SM-piste on varmistettava Karstulasta ensi kautta varten. Kun Jonin kelkkaa ei saatu kuntoon, hän ajoi minun kelkallani, johon tehtiin iso työ. Vaikka Jonin kelkkaan vaihdettiin vetoakseli, vetopyörästön jakoa ei saatu toimimaan. Minun kelkan alatukivarsi uusittiin  ja suksi oikaistiin, joten Joni sai yhden kilpailukuntoisen kelkan alleen sunnuntaiksi.
Sunnuntai toikin Jonille 13. sijan ja kaivatun SM-pisteen ensi talven SM-endurokisoja ajatellen.sunnuntain matkantekoa haittasi tekninen vika , totesimme kisan jälkeen että kakkosvariaattorin viererestä vetoakselin laakeri petti
niin että välys oli niin suuri että kytkin ja kakkosvariaattoti oli hankautunut jopa toisiaan vasten.
Karstulan viikonlopun jälkeen GRT-kaksikon ohjelmassa oli Vaala, jossa ajettiin kolmen erikoiskokeen endurokisa. Heinäveden Moottorikerhoa edustanut Mika sijoittui AS-Power Vaala racessa Masters-luokan 11:ksi kun voittoon kaasutti LSMK:n Erkki Venäläinen ennen SyMoKen Jukka Nybergia ja SuSeMK:n Markus Puoliväliä.
- Vaalakin alkoi hyvin, sillä ajoin avauspätkän kuudenneksi ja toisellakin ek:lla olin vielä kahdeksas. Kolmannella ek:lla oli sitten epäonnea ja putosin lopputuloksissa, Mika harmitteli alustan toimivuutta.
Joni Gustafsson puolestaan ajoi SM-Pro -luokassa 13. sijalle. Ykkönen Vaalassa oli K-KKM:n Joni Räty ennen KuusMK:n Hannu Härköstä ja SuSeMK:n Riku Mäkipeltoa.
Joni aloitti Vaalan kisan hyvin kaasuttamalla avaus-ek:lla kolmanneksi heti Rädyn ja Härkösen tuntumaan, mutta toisella ek:lla pakkanen teki tepposet Jonin kelkan kaasuttajaan kaasuvaijerin jäädyttyä ja hirtettyä kiinni ja kaiken hyväksi  variaattorin hihna katkesi. Joni jäikin kärjelle toisella ek:lla minuuttikaupalla yli kuusi minuuttia ja peli oli Vaalan osalta pelattu, vaikka viimeinen ek vielä kohtuuvauhdilla huoltotauon jälkeen sujuikin kuudenneksi nopeinta vauhtia.

 

Kisakalenteri


GRT netissä