Kurusta aikasakkoja ja pokaaleja


GRT-kaksikko Mika ja Joni Gustafsson jatkoivat kilpailukauttaan viikonloppuna Kurussa, jossa ajettiin SML:n mk-sprintin cupin osakilpailu.
Lauantain Pro-luokan kisassa Joni ajoi kolmoseksi Feetu Koskisen ja Lauri Pellonpään jälkeen startattuaan matkaan 0,1 sekuntia ennen lähtömerkkiä. 

- Siitä Joni sai kymmenen sekunnin aikasakon. Ajamalla hän olisi ollut lauantain kisan kakkonen, Mika "Kusti" Gustafsson tuumi.
Sunnuntai toi Jonille kakkossijan 8,5 sekuntia Koskisen perässä, joten uusi Arctic Cat -kelkka alkaa totella Jonia hyvin. Pellonpää ajoi sunnuntain kisan kolmanneksi.

Cupin loppupisteissä Joni oli kakkonen Koskisen jälkeen.
Mika Gustafsson puolestaan ajoi lauantaina kolmanneksi ja sunnuntai olisi tuonut voiton ilman 10 sekunnin aikasakkoa, joka pudotti "Kustin" kakkoseksi M40 -sarjassa.

- Kurussa oli vaihteleva sprinttirata, jossa löytyi muun muassa nopeaa peltoaukeaa jossa huippunopeus nousi sataseen, mutta myös hitaampia mutkia, sillä keskituntinopeus kärkipään kuskeillakin oli viidenkympin luokkaa. Kurun reitti oli rankka, mutta se sopi ainakin minulle hyvin. Kelkka hyppäsi ajouralta ja siinä oli pientä sähläämistä, joten järjestäjät katsoivat minun oikaisseen ja siitä sain aikasakon, "Kusti" kertoi.

Hän on ollut kiireinen myös työelämässä, sillä "Kustia" on työllistänyt Varkauden Varaosapisteen liiketoimintojen myynti S-ryhmän Karla-ketjulle, josta lisää tuonnempana. Aiheesta järjestetään tiedotustilaisuus Varkaudessa tiistaina 12. helmikuuta.

- Businesten takia kelkkatreenaaminen on ymmärrettävästi jäänyt edellistalvia vähemmälle, mutta kelkka on kulkenut yllättävän hyvin noin vähillä ajokilometreillä. Vanhaan kelkkaan en ole edes uusia suksia raaskinut ostaa, "Kusti" kertoi.

Kurussa ajettiin myös joukkuekisa, jossa GRT-joukkueen muodostivat Joni ja Mika Gustafsson sekä junioriluokan kuski Aleksi Palomäki, joka voitti Kurussa junioriluokan. GRT kasasi kolmikolla yhteispisteet 54 ja tasasi voiton Raipa Racing Teamin kanssa, jonka riveissä ajoivat Pasi Raittinen, Juho Jurvanen ja Antti Teikari.

- Heitimme Raipa Racing Teamin kanssa joukkuekisan voitosta viidenkympin kolikkoa, joka kääntyi Raipalle. Viikonloppu toi tiimille kuitenkin hienosti kuusi pokaalia, "Kusti" sanaili. 

 

Kisakalenteri


GRT netissä