Kusti "jäämiehenä" Ukko-Hallassa


GRT-kaksikko Mika ja Joni Gustafsson jatkoivat mk-kauttaan viime viikonloppuna Ukko-Hallan kansallisessa testiendurossa, jossa ajettiin kolme noin 15 kilometrin mittaista erikoiskoetta paukkupakkasessa.
- Paikoin siellä mitattiin jopa -34 asteen lukemiakin, joten ukot ja koneet olivat kovilla. Ajoin uusilla ajolaseilla, joita en ollut ennen testannut kovissa pakkasissa ja lasit huurtuivat ja jäätyivät jo eka pätkällä. Lasien voimakkaan sisäisen ilmavirtauksen takia jouduin ajamaan välillä jopa silmät kiinni sokkona, kun silmiä vetisti, "Kusti" kertoi ongelmistaan varsinkin ensimmäisellä ja toisella erikoiskokeella.
. Ensimmäisellä ek:lla matkantekoa haittasi myös navigointilaitteen irtoaminen konepellistä, kelkka pysäyksiin ja piti juosta n, 30 metriä vastakarvaan ja onneksi löysin navin hangesta.
Huoltotauon jälkeen kolmannelle ek:lle "Kusti" vaihtoi toiset ajolasit ja lämpimät ajorukkaset, joten meno parani ja viimeiseltä pätkältä hän ajoi jo kakkossijan.
- Kokonaistilanteessa olin luokkani viides, mutta korkeammallekin olisi ollut mahdollisuuksia ilman kahden ensimmäisen erikoiskokeen ylimääräisistä sessioista.. Ja menihän siellä kakkos ek:lla telaston lankajousikin poikki, Mika Gustafsson tuumi värikästä Ukko-Hallan kisaa, jossa ei kuitenkaan jaettu vielä SM-pisteitä.
"Kusti" kaasutti Ari Liimataisen voittamassa Masters-luokassa. Liimataisen jälkeen kakkoseksi kolmen ek:n endurossa ajoi Tapani Nurmiranta ja kolmas 16 kuskin luokassa oli Harri Hynynen, jolle "Kusti" jäi vain 21 sekuntia.
Ongelmia Ukko-Hallan pakkasissa riitti myös Pro-luokassa Arctic Catiaan kuskanneelle toiselle GRT-kuskille Joni Gustafssonille, joka ajoi Pro-luokassa 13:nneksi. Luokkavoittton ajoi SjMK:n Ville Kettunen ennen Hannu Härköstä ja Kimmo Takaloa.
- Heti ekan ek:n siirtymän jälkeen Jonin  Kelkkaan tuli iso tekninen häiriö, mutta hännille jäänyt Joni sai ajettua kisan testimielessä läpi. Pakkanen koetteli Joninkin kelkan telastoa, sillä hänenkin kelkan telastosta katkesi lankajousi, Mika Gustafsson kertoi ja sanoi kuluvan viikon menevän jälleen kelkkoja kuntoon laitellessa.
Ensi viikonvaihteessa 4.-5. helmikuuta kaksikko suuntaa Sonkajärvelle, jossa ajetaan kansallinen mk-sprintti. Vajaan kahden viikon kuluttua 11.-12. helmikuuta GRT-kaksikolla on edessään jälleen arvokisat, kun SMK:n eli Suomen Moottorikelkkailijoiden SM-sprintti kaasutetaan Kiteellä, josta varsinkin Jonilla on hyviä muistoja viime talvelta.

 

Kisakalenteri


GRT netissä