"Kusti" ajoi SM-sprinttihopeaa


Legendaluokkaa ajava GRT-kuski Mika Gustafsson otti tämän talven SM-sprinttisarjasta hopeaa Kiteen lauantain kakkos- ja sunnuntain kolmossijojen ansiosta.
Suomen mestaruuden legendoissa vei Jyrki Tikkakoski (74 pistettä) ennen Gustafssonia (69) ja Hans Lindkvistia (50), joka johti sarjaa ennen Kiteen päätösosakilpailuita.
Toissa talvena Gustafsson ajoi SM-sprinttisarjassa seitsemänneksi ja viime talvena irtosi viides sija.
– Suunta on hyvä. Tarkoitus ei ole ensi talvenakaan ajella pelkästään huvikseen, vaan mestaruus kummittelee mielessä. Vielä lauantain jälkeen olin SM-sarjan johdossa, mutta hopeakin tyydyttää kun ottaa huomioon harjoituksissa tänä talvena kärsityt kolhut ja kuhmut, tasaista työtä tämän talven SM-sprinttisarjassa tehnyt Gustafsson kommentoi.
– Ajoin kaksi kakkossijaa, kerran kolmanneksi ja kerran neljänneksi, lopputalveksi snowcrossiin keskittyvä Gustafsson veti alkutalven saldoa yhteen.
 
Hyvin Kiteellä kaasutti myös toinen VRT:n legendaluokan kuski Ami Tuovinen ajamalla sekä lauantaina että sunnuntaina neljänneksi. SM-sprintin loppupisteissä Tuovinen sijoittui 26 pisteellä yhdeksänneksi.
 
Joni kuudes
 
Toinen GRT-kuski Joni Gustafsson otti P600 -luokasta kuudennen sijan 29 pisteellä. Luokkavoiton vei Petri Rautionaho (88) ennen Matti Välitaloa (85) ja Mikko Lainetta (50). Viime talvena Joni Gustafsson sijoittui luokassa neljänneksi, mutta tänä talvena kausi katkesi ennen aikojaan loukkaantumiseen.
– Jonin reisiluu katkesi kuukausi sitten harjoituksissa, kun hän kaatui ja sai kelkan päälleen. Joni pitää tällä hetkellä kilpailutaukoa. Uskon, että Joni palaa loukkaantumisen jälkeen entistä vahvempana ja yhtä kokemusta rikkaampana. Emme anna kolhujen ja epäonnen lannistaa. Loukkaantumiset kuuluvat lajiin, mutta ne samalla harjaannuttavat tarkempaan ajamiseen, Mika Gustafsson huomauttaa.
VRT nappasi Kiteeltä myös toisen SM-mitalin, kun Teemu Tuovinen kaasutti heti ensimmäisissä kisoissaan junioriluokassa kaksi kakkossijaa. Tuovinen (40) sijoittui SM-sarjassa kolmanneksi Etelä-Pohjanmaan kaksikon Jani Anttilan (100) ja Justus Mäkelän (64).
VRT järjestää Peiposjärvellä snowcross -kelkkariehan ensi viikonvaihteessa 23.-24. helmikuuta.
- Tarjolla on 800 metriä valaistua rataa sisältäen runsaasti hyppyreitä niin aloittelijoiden kuin ammattilaisten makuun. Kelkkariehassa aloittelijatkin voivat kokeilla moottorikelkkailua turvallisesti suljetulla rata-alueella, ensi lauantaiksi Pelloon SM-snowcrossin osakilpailuun suuntaava Mika Gustafsson kertoo.

 

Kisakalenteri


GRT netissä