Kusti ajoi voittoon Sodankylässä


Mika ja Joni Gustafssonin kilpailukausi moottorikelkoilla on lähtenyt hyvin käyntiin. Mk-kausi käynnistyi Soinin SML:n sprintticupilla, jossa Joni ajoi sunnuntaina Pro-luokan kakkoseksi ja Mika oli M40 -luokassa kolmas.

-Soinissa homma oli vielä hieman hakusessa, sillä treenejä ja testejä kelkoilla ei ole ajettu yhtä paljon kuin aikaisempina talvina. Pääpaino on ollut nyt liiketoimissa ja niiden kehittämisessä, Mika Gustafsson sanoo.

Kelkkakin kulkee silti GRT-kaksikon näpeissä, vaikka yritystoiminta ja businekset vievätkin kaksikon päähuomion.
Sodankylässä kaksikko ajoi viikko sitten 19-20. tammikuuta SML:n SM-sprintin, jossa Joni puolusti edellistalven SM-hopeaa. Tällä kertaa tuloksena oli kuudes sija kun SM-sprintissä ajettiin sekä lauantaina että sunnuntaina Pro-luokassa kolme starttia.
Lauantain jälkeen Joni oli vielä palkintopallin tuntumassa neljäntenä, mutta sunnuntain starteissa hänellä oli ongelmia ja kahdesti mies haki vauhtia penkasta irtauduttaan kelkan sarvista.

Mikan Arctic Cat kulki mukavasti molempina päivinä, sillä tuloksena oli luokkavoitto M40 -sarjassa.

-Sodankylässä oli haastava, mutta mielenkiintoinen ja vaihteleva reitti, jossa oli ränniä ja metsäautotietä. Lauantain sprintti ajettiin vitosen pätkällä ja sunnuntaina  seitsemän kilsaa. Vauhti kohosi kovimmilla kuskeilla parhaimmillaan 114 kilsaan tunnissa. Olin kisaviikonloppuun tyytyväinen, vaikka sunnuntain viimeisessä kisassa iskin kiveen tai kantoon ja satutin peukalon. Kipu oli mieletön, mutta tulin maaliin adrenaliinin avulla, Mika muisteli.
Tänä viikonloppuna GRT-kaksikko suuntaa Paljakalle Suomen Moottorikelkkailijat ry:n SM-enduron osakilpailuun.

 

Kisakalenteri


GRT netissä