Kusti kakkonen Icemanissa


GRT:n moottorikelkkakuski Mika Gustafsson päätteli kauttaan viime viikonvaihteessa Rovaniemen Iceman Snow Star -kisassa, jossa ajettiin enduron, ovaalin ja snowcrossin yhdistelmäkilpailu.
Enduro-osuuden jälkeen Gustafsson oli legendoissa viidentenä, mutta nosti osakkeitaan tiukan ovaalikisan jälkeen, joka ajettiin kahtena puolen tunnin kisana.
? Endurossakin oli eka pätkällä toiseksi nopein, mutta putosi huippunopeuksilla ajetuilla kahdella seuraavalla pätkällä. Hans Lindkvist oli ovaaliosuuden ykkönen, mutta väänsimme tasaisesti tunnin Esko Tuiskun kanssa ja eroa hyväkseni tuli loppukirin ansiosta peräti 0,664 sekuntia, "Kusti" muisteli raakaa vääntöä.
Legendojen kokonaiskisa oli kovatasoinen lappalaiskuskien ansiosta. Lopulta Tuisku otti kokonaiskisan voiton ajettuaan snowcrossosuuden hyvin ennen kakkoseksi kokonaiskisassa kaasuttanutta Mika Gustafssonia, joka sai vaivanpalkaksi Rovaniemeltä hienon pytyn ja taulutelevision.

GRT:n toisella kelkkakuskilla Kajaanissa varusmiehenä palvelevalla Joni Gustafssonilla oli hieman teknisiä murheita Pro-luokan lähdöissä. Enduro-osuudella kelkan telaston pultti katkesi ja matkanteko avauspätkällä loppui siihen paikkaan.
? Ovaalissa Joni puolestaan tuli kelkan takapää edellä hypystä ja osui jääpattiin. Kelkka vaurioitui, mutta se saatiin kuitenkin snowcrossosuudelle kuntoon. Siinä Joni nousikin hienosti 12. sijalta peräti neljänneksi, Mika Gustafsson kertoi.
Joni Gustafsson kuuluu Arctic Catin tehdastallikuljettajiin ja tältä talvelta plakkarissa on muun muassa Pro-luokan sprintin SM-hopea. Snowcross-sarjan osakilpailuista Pello peruuntui ja Ivalon kisan Joni Gustafsson jätti väliin. Hän oli snowcrossin Pro Open -luokan SM-kokonaispisteissä kahdestoista ja Pro Stock -luokassa yhdestoista.
? Kauden pääpaino oli uusien kelkkojen testaamisessa ja ennen kaikkea sprintissä, mutta ajoittain Joni väläytteli vauhtivarojaan myös crossissa mm. Tahkon Kelkkakunkussa ja Rovaniemen Icemanissa. Kausi uusilla kelkoilla sujui yllättävänkin hyvin, joten tästä on hyvä jatkaa uuteen kauteen, johon lähdemme jo selkeimmin tavoittein. Työ jatkuu ja tähtäimessä Jonilla ovat myös EM-luokan lähdöt, Mika Gustafsson totesi ja sanoi panostavan jo maastopyöräilytreeneihin.
GRT-talli aloittaa valmistautumisen myös endurance rata-autoiluun, jossa tiiminä jatkavat Mika, Joni ja Oiva Gustafsson yhdessä Hannu Nevasalon kanssa.
- Endurancekausi alkaa 24.-25. huhtikuuta Botniaringilla.

 

Kisakalenteri


GRT netissä