"Kusti" kakkoseksi Kelkkakunkussa


GRT-kuski Mika Gustafsson kaasutti legendaluokan kakkoseksi Nilsiän Tahkolla ajetun Kärcher Kelkkakunkun yhteispisteissä. Luokan voittoon kärjen osalta tasaisessa kisassa ajoi Hans Lindkvist ennen "Kustia" ja Oskari Lääperiä.

– Tahkolta oli tuomisina kaksi pyttyä, sillä olin enduro-osuuden jälkeen kolmas Lääperin ja Lindkvistin perässä. Arvostan tämän ylivoimaisesti parhaaksi saavutuksekseni, kuluvalla kaudella jo SM-sprintin viidenneksi ajanut Gustafsson sanoi. Noin 20 km:n enduro-osuudella "Kusti" jäi Lääperille vain kymmenen ja Lindkvistille kuusi sekuntia.

- Legendaluokka oli Tahkolla kovatasoinen. Enduro-osuudella jouduin hieman jarruttelemaan, kun en päässyt kapealla radalla edelläni ajaneesta  kilpailijasta ohi ja hieman aikaa tärveltyi. Loppu eli metsäautotiepätkä ja mutkitteleva jääosuus tulivat kuitenkin hyvin, Gustafsson sanaili. Enduro-osuuden jälkeen ajetulla snowcross -osuudella Gustafsson oli Jouko Halla-ahon jälkeen toinen ja sama sijoitus tuli yhteispisteissä Lindkvistin jälkeen  2,2 sekunnin erolla .

- Sain hyvän lähdön heti startista ja ensimmäisestä hyppyristä. Halla-aho ajoi edelläni ja pöllytti lunta silmille enkä päässyt ohi. Maltoin nyt ajaa ilman suuria riskejä ja varmistelin kakkossijaa. Lähellä oli pääsy myös avoimeen starttiin, mutta olin koko kisan 27:nneksi nopein, kun finaaliin otettiin 25 kuskia, Gustafsson veti viikonloppua yhteen. P600 -luokassa toinen GRT-kuski Joni Gustafsson ajoi kuudenneksi hieman ajofiiliksen puuttumista valittaen. Pääluokan voittoon Tahkolla ajoi Hannu Toppala ennen Tomi Ahmasaloa ja C-luokan eli harrastelijoiden ykköseksi ajoi formularadoilta tuttu Kimi Räikkönen.

Ensi viikonloppuna GRT-kuskit Joni ja Mika Gustafsson jatkavat SM-pisteiden metsästystä snowcrossissa Enontekiössä.

 

Kisakalenteri


GRT netissä