Kusti kärkeen Seinäjoella


Mika Gustafsson avasi snowcrossin SM-sarjan veteraanisarjan voitolla viime lauantaina Seinäjoella, jossa crossikisa kaasutettiin röykkyisellä Jouppilanvuoren laskettelurinteen radalla.
- Rata oli rankka ja sisälsi hirveästi hyppyjä. Vaativuutta lisäsi 25 asteen pakkanen ja paha lumipölläkkä, kun lunta pöllysi pitkin näköä, Mika Gustafsson kertoi.
Mika ajoi yhdistetyssä sport- harraste- ja veteraanisarjan lähdössä kaksi starttia, joista viimeinen finaalilähtö oli ratkaiseva.
- Ensimmäisessä lähdössä kaasuvaijeri jäätyi ja hirtti kiinni. Putosin välillä kelkan kyydistäkin. Jotenkin sain passailtua kaasulla ja jarrulla itseni maaliin, "Kusti" tuumi avauserän kymmenennestä sijastaan.
Finaalissa mies ja kelkka toimivat kuin unelma ja Mika kaasutti 15 kuskin joukossa yhteiskisan kolmoseksi ja veteraaneista ykköseksi. Hän pitää nyt snowcrossin SM-sarjassa piikkipaikkaa veteraanisarjassa.
Joni Gustafssonilla oli puolestaan epäonnea Open-luokassa. SM-snowcrossissa kussakin osakilpailussa ajetaan kolme starttia. 
- Joni ei saanut Seinäjoella rytmiä ajoonsa. Emme saaneet Siilinjärven testien jälkeen kelkan alustaa  vielä toimivaksi, Mika kertoi.
Avauslähdössä Joni ajoi 12. sijalle ja toisen lähdön hän joutui keskeyttämään.
- Toisessa startissa Joni tuli hypystä alas ja kelkka vain sammui yllättäen eikä lähtenyt enää käyntiin. Epäilemme tappokatkaisijaa pysähdyksen syyksi, sillä kelkka saatiin toimimaan pienen tauon jälkeen. Kolmanteen starttiin Joni ei kuitenkaan enää lähtenyt.
Seuraavat kaksi viikonloppua GRT-kuskeilta sujuukin treenauksen ja testiajojen merkeissä. Seuraava kisastartti kaksikolla on 5. helmikuuta Kurun kansallisessa sprinttikisassa ja kausi jatkuu 12. helmikuuta Lahden Kelkkakunkun merkeissä.

 

Kisakalenteri


GRT netissä