"Kusti" neljäs kelkkakunkussa


Kovia kolhuja viime aikoina kokenut GRT-kuski Mika Gustafsson taisteli hankalista olosuhteista huolimatta neljänneksi viikonloppuna Tahkon kelkkakunkku -kisan legendaluokan snowcrossissa.
- Lensin viikko sitten sunnuntaina harjoituksissa 15 metrin ilmalennon kelkan kyydistä kun epäonnistuin hypyssä ja taju oli jonkin aikaa kankaalla. Ruhjeitahan siinä tuli, mutta Veli-Heikki Mustosen hieronnan ansiosta ja kovan kuntoutuksen ansiosta pääsin ajokuntoon lauantaiksi ja kaasutin Tahkon kelkkakunkun alkuerässä luokkani kakkoseksi, "Kusti" totesi.

Tosin hengitys ei kulkenut enää kunnolla Tahkon alkuerän loppukierroksilla, kun kipeä kylkiluu painoi keuhkoja.
­- Säryt alkueräajon jälkeen olivat sen verran kovat, että itku tuli aikamiehenkin silmiin. Mutta halu ajaa finaali voitti kaiken kivun ja säryn ja adrenaliini virtasi finaalissa, kun kaverit vetivät kelkan käyntiin.
Minut teipattiin kainalosta alas kuin muumio, "Kusti muisteli vielä ennen finaalia.

Gustafssonia oltiinkin jo viemässä kisapaikalta paareilla pois, mutta mies keräsi sisunrippeensä ja otti kuin ottikin osaa finaaliin.
- Alun kolarisumasta selvittyäni nousin jo kisassa kolmanneksi, mutta lopussa piti yksi kaveri päästää ohi, kun happi alkoi loppua enkä saanut kunnolla henkeä.
Nyt mentiin sietokyvyn äärirajoilla. Kivut olivat kovat, mutta vietti veti radalle, neljänneksi Nilsiän legendaluokassa ajanut Gustafsson totesi.

Huonoa tuuria on ollut myös P600 -luokkaa ajavalla GRT-kuski Joni Gustafssonilla, jonka reisiluu katkesi kolme viikkoa sitten ajetuissa harjoituksissa, kun hän kaatui ja sai rytäkässä kelkan päälleen.
- Joni pitää tällä hetkellä kilpailutaukoa, ensi viikonloppuna Kiteellä sprintin SM-osakilpailuun 16.-17. helmikuuta osallistuva Mika Gustafsson toteaa.
Sen jälkeen Gustafssonin on tarkoitus ajaa täysi sarja snowcrossissa.
­­- Järjestämme lisäksi Peiposjärvellä Snowcross -kelkkariehan 23.-24. helmikuuta. Siellä on 800 metriä valaistua rataa tarjolla ja runsaasti hyppyreitä niin aloittelijoiden kuin ammattilaisten makuun.
Kelkkariehassa esitellään myös kelkkoja ja kelkkoja voi myös kokeilla omalla suljetulla rata-alueella. Myös saunarekka lämpiää kaikille halukkaille, yhdessä Markus Nenosen kanssa Kelkkarieha-tapahtumaa puuhaava "Kusti" tuumii.

 

Kisakalenteri


GRT netissä