'Kusti' odottelee jo kisoja ja piipahtaa Siperiassa


Lumen vähyys on saanut moottorikelkkailijat harmittelemaan kuluvaa niukkalumista talvea. GRT-tiimin kuskit Mika ja Joni eivät tee tässä suhteessa poikkeusta.
 
- Yleensähän sitä näihin aikoihin kilpailukausi on kuumimmillaan. Nyt ei ole tarvinnut paljon kelkkaan koskea eikä kelkan mittariin ole juuri kilometrejä kertynyt, huokailee Mika Gustafsson.
Sen verran hän ehti jouluntienoolla jo kelkkaa kokeilemaan, että piipahti joulunpyhinä Paljakalla.
- Siellä ajeltiin reittiajoa harjoitellen. Kävimme tammikuussa kokeilemassa kelkkaa myös Alavudella, jonne oli tehty lumetettu rata ja siellä vedimme snowcross -harjoituksen, Gustafsson kertoo.
Gustafssonin mukaan kilpailukalenterista on lähes kaikki kisat jouduttu peruuttamaan alkutalven osalta lumen vähyyden takia.
- Saattaa olla, että Muuramen Riihivuorella ajetaan snowcrossin SM-osakilpailu heti helmikuun alkupäivinä. Se on vielä mahdollisuuksien rajoissa, mutta kovastihan tämä vähäluminen talvi rokottaa mk:n SM-sarjaakin, Gustafsson mainitsee.
 
Moottorikelkoilla kilpaillaan SM-titteleistä endurossa, snowcrossissa ja sprintissä.
- Sprinteistä 8. helmikuuta Sonkajärven SM-osakilpailu ja 9. helmikuuta Kajaanin kisa saatetaan ajaa, tällä viikolla Siperian pakkasiin suuntaava Gustafsson kertoo.
Joni Gustafsson voitti viime kevättalvena arvostetun kansainvälisen Salekhardin mk-endurokisan eli moottorikelkkamaratonin Venäjällä ja sai siitä myös rutkasti palkintoruplia mukaansa.
 
- Venäjän kisajärjestäjät kutsuivat minut mukaansa tapahtuman järjestelyihin ja kehittämään kansainvälistä kelkkailutapahtumaa koordinaattorina, joka tiedottaa ja markkinoi Salekhardin koko ajan kehittyvää kilpailua.
 
Mika Gustafsson lähtee paikan päälle tutustumaan kisajärjestelyihin keskiviikkona
- Olen täällä Suomen päässä myös tapahtuman promoottori, joka valitsee suomalaiset kisakuskit tämän vuoden kilpailuun, Gustafsson kertoo ja sanoo ainakin Siperiassa olevan riittävästi lunta moottorikelkkailuun.
- On siellä myös aika mukavasti pakkasta, noin -25-30 asteen pakkasiin lähtevä ”Kusti” naurahtaa.
 

 

Kisakalenteri


GRT netissä