"Kusti" varmisti mestaruuden, vaikka rintalasta murtui


GRT-kuski Mika Gustafsson varmisti veteraaniluokan Suomen mestaruuden sunnuntaina Enontekiössä ajetussa snowcrossin SM-osakilpailussa kaasuttamalla lähdöistä kakkos- ja kolmossijat.
Aivan ilman kommelluksia Gustafsson ei Enontekiössä selvinnyt.
– Heikki Aitto-oja voitti Enontekiön startit ja minulla oli molemmissa hieman hankaluuksia. Satutin ekassa lähdössä rintakehääni, kun sain ilmalennon jälkeen osuman edessäni olevaan kelkkaan ja tällin jälkeen piti haukkoa jonkin aikaa henkeä. Pääsin kuitenkin jatkamaan ja maaliin molemmissa lähdöissä, ambulanssikyytiin happivajeen takia toisen lähdön jälkeen istahtanut Gustafsson sanaili.
Gustafssonin rintalastassa on todennäköisesti murtuma, mutta mies aikoo ajaa siitä huolimatta snowcrossin SM-päätösosakilpailun ensi viikonloppuna Ivalossa. Joni Gustafsson nousi P600 -luokan snowcrossissa SM-pisteissä seitsemänneksi Enontekiön kisan jälkeen. Joni ajoi Enontekiössä avauslähdön kuudenneksi ja oli toisen lähdön kolmas.
– Jonin kelkan vauhti hyytyi ekassa startissa, kun kelkan sähköjärjestelmä petti kosteassa kelissä ja iski kesken kisan pakin päälle. Toisessa lähdössä kelkka toimi moitteetta, kun irroitimme liittimet irti lähtöjen välissä, Mika Gustafsson tuumi.
Hän sanoi Jonilla olevan hyvät mahdollisuudet petrata asemiaan kauden viimeisessä SM-osakilpailussa ensi viikonloppuna Ivalossa.
- Luokan viides sija on Jonilta vain neljän pisteen päässä, Mika Gustafsson laskeskeli.
Varkautelaisista mk-kuskeista viikonloppuna menestyi myös VRT:n legendaluokan kuski Ami Tuovinen ajamalla arvostetussa Kemijärven Giant Arctic -cupissa legendojen kolmanneksi 530 km:n endurokisassa Tapani Nurmirannan ja Marko Peltosen jälkeen. Tuovinen otti luokkavoiton myös yli 50-vuotiaiden sarjassa.

 

Kisakalenteri


GRT netissä