Mika ajoi voittoon Kurussa


GRT-kuskeilla oli kaksijakoinen lauantai Kurun kansallisessa MK-sprintissä. Joni Gustafsson joutui onnettomuuteen ja palasi Kurusta ambulanssikyydillä, Mika sai juhlia puolestaan legendaluokan ylivoimaista ykkössijaa.
- Jo avauskiekka sujui hyvin, vaikka jäinkin siinä toiseksi Siilinjärven Jouko Kainulaisen napattua ykkössijan puolitoista sekuntia edellä.kierroksen puolenvälin jälkeen Jouduin ajamaan hetken aikaa edellä lähteneen hitaamman kelkan perässä ja siinä höllätessä paloi hiukan aikaa,  avauskierroksella kakkosajan 6.35.06 ajanut Mika kertoi.
Toinen startti sen sijaan sujui nappiin vaihtelevalla ja kurvikkaalla peltoradalla, jossa oli nousuja ja laskuja.
- Rata oli röykkyinen mutta hyvä ajaa ja toinen startti oli nappiveto. Hyvin tampattu rata oli jo muokkautunut toiselle kierrokselle kun 77 kuskia oli ajanut siitä. Ehkä fysiikkakin näytteli jo omaa osaansa toisella lenkillä. Olisin tarvittaessa pystynyt ajamaan vaikka kolmannenkin lähdön, ylivoimaisen ykkösajan 7.03.01 ajanut Mika sanoi.
Hän jätti 2. kierroksella seuraavaa E-PMoKEn Jarmo Uittoa yli 12 sekuntia. "Kustin" kokonaisaika kahden kierroksen kisassa oli 13.38.07 ja kakkoseksi sijoittuneen Uiton 13.52.81. Muut legendaluokan 13 kuskia kuluttivatkin aikaa jo yli 14 minuuttia.
- Olen pikku hiljaa alkanut päästä sinuiksi Arctic Catin kanssa, vaikka alkutalvi onkin teettänyt töitä kelkantelaston aerodynamiikan kanssa. Arctic Cat on haasteellinen, hommasimme uudet vaimentimet ja samalla muutoksia on jouduttu tekemään myös akseleihin ja telastoon. Nyt paketti alkaa vihdoin olla kunnossa, luottavaisin mielin ensi viikonlopun Lahden MK-kelkkakunkkuun suuntaava Mika "Kusti" Gustafsson kertoo.
Lahdessa ajetaan ensin perjantai-iltana niin sanottu Hillclimb eli rinnenousu Messilän laskettelukeskuksessa ja lauantain ohjelmassa on ensin 25 km:n minienduro ennen kisan päättävää stadioncrossia Lahden hyppyrimäkien juureen rakennetulla radalla.
- Lahteenkin lähden ajamaan luokka- voitosta, Kurun sprintin jälkeen itseluottamusta uhkuva "Kusti" toteaa.

 

Kisakalenteri


GRT netissä