Mika kolmantena ja Joni neljäntenä SM-Sprintissä


GRT-kaksikko Mika ja Joni Gustafsson avasivat kilpailukautensa viime viikonloppuna Vaalan ja Rokuan SM-sprinteillä.
Mika on kahden avausosakilpailun jälkeen legendaluokan SM-sprinttisarjassa kolmantena 33 pinnalla edellään KePoMoKen Hans Lindkvist (50) ja Korvatunturin Ari Kasanen (36 pinnaa). Legendaluokassa SM-pisteille avausviikonloppuna ajoi 14 kuskia.
P-600 -luokassa sprinttiä ajava Joni Gustafsson kaasuttaa kahden osakilpailun jälkeen luokassaan neljäntenä.
Gustafsson keräsi viikonlopun kisoista 29 pistettä lauantain kakkos- ja sunnuntain seitsemäs sija.
Lauantaina Paljakan laskettelurinteen vaativalla radalla irtosi kakkossija ja sunnuntaina hän ajoi Rokualla tasaisessa sekuntitaistossa seitsemänneksi. jonin ensimmäinen ja toinen kierros epäonnistui kun kummallakkin kierroksella hän ajautui kurvissa ulos puuston sekaan. P-600 -luokan johdossa on LaMK:n Matti Välitalo 45 pisteellä ennen TerMK:n Petri Rautionahoa (38) ja SodsMK:n Mikko Lainetta (29). Joni Gustafsson on tasapisteissä Laineen kanssa neljäntenä.
Lauantaina Joni Gustafssonia nopeammin kaasutti vain LaMK:n Välitalo.
 
Myös Mika Gustafsson oli omassa legendaluokassaan kakkonen lauantaina Paljakalla kun edelle ehti vain luokkajohdossa oleva Lindkvist. Sunnuntain Rokuan kisa toi Mikalle neljännen sijan, kun hän jäi tasaisessa sekuntitaistossa niukasti kärkikolmikolle Lindkvist, Ari Kasanen, Jouko Kainulainen.
Koko kärkinelikko mahtui ensimmäisen kierroksen jälkeen sekunnin sisälle, joten taistelu legendaluokassakin SM-pisteistä käy kiivaana. Toisella kierroksella Lindkvist paahtoi kymmenen sekuntia Mika Gustafssonia nopeammin ja siirtyi SM-sarjan johtoon.
- Avausviikonlopun anti oli hyvä muistaen sen, että kauteen valmistautuminen ei ole meille etelän miehille ollut täysipainoista verrattuna pohjoisen paremmissa lumiloissa ajaneisiin kuskeihin, Mika Gustafsson muistutti.
Sprintin SM-sarja jatkuu 2. helmikuuta Karstulassa ja 3. helmikuuta Peräseinäjoella ajettavilla Pohjanmaa-cupin kisoilla.

 

Kisakalenteri


GRT netissä