Mika voitti Kelkkakunkun


GRT-kuski Mika Gustafsson teki viime viikonloppuna voitokkaan matkam Lahden Kelkkakunkkuun ottamalla kaksipäiväisessä kisassa legendaluokan voiton.
"Kustin" kovasta vauhdista kertoo myös yleiskilpailun 18. sija Kelkkakunkun 78 startanneesta.
Jo perjantai-illan rinnenousu näytti, mitä tuleman piti, sillä "Kusti" oli legendojen nopein vajaan kilometrin matkalla Lahden hyppyrimäen tuntumaan vedetyllä mäkiradalla.
- Olin koko porukan 12. nopein ja tein kolmen sekunnin eron luokkani kakkoseen. Jäin Pro-luokan voittaneelle Jussi Hongallekin vain kaksi sekuntia, vaikka ajoin tovin sokkonakin, kun kelkan valot iltapimeässä eivät toimineet. Parinsadan pimeä pätkä mutkaisella radalla aiheutti toki hieman sydämentykytyksiäkin, "Kusti" muisteli avauspäivän antia.
Hänen aikansa perjantai-illan hillclimbissa oli 56.7.
Lauantaina Kelkkakunkussa jatkettiin aamun noin kuuden kilometrin miniendurolla, sillä kuskien ajettavana oli noin kolmen kilometrin lenkki kahteen kertaan.
- Rata ei ollutkaan aivan sama, johon luulin perjantai-iltana tutustuneeni ja endurossakin jouduin ajamaan sokkopätkiä parinkymmenen asteen pakkasessa, jossa kolme sormeakin jäätyi ja hankaloitti lopussa jarrutusta, kakkoseksi legendoista minienduro-osuuden ajanut Mika Gustafsson sanoi.
Hänen edelleen ajoi niukasti Hans Lindkvist (7.59.4), jolle "Kusti" jäi vain puolitoista sekuntia ajallaan 8.00.9.
- Kelkkakunkun viimeisen osakisan stadioncrossin sainkin sitten ottaa aika lailla varman päälle ilman turhia riskejä. Ajoinkin crossin lähinnä mies-miestä vastaan periaatteella Lindkvistiä vastaan, sillä voittoon riitti se kun pidän vain hänet takanani. Sainkin ajaa päätöskisan hallitusti ja olin crossikisassa luokkani neljäs, "Kusti" tuumi ja sanoi Arctic Catin tallikuskien menestyneen Kelkkakunkussa muutenkin mukavasti.
- A-luokan kuskeista Risto Juujärvi ajoi kakkoseksi ja Pieti Puhakka oli kolmas minun luokkavoittoni lisäksi. Matka Lahteen oli onnistunut, sillä vip-bussimmekin fanijoukkoineen oli täynnä ja ehdin hieman starttien välissä kokatakin vierasjoukolle sapuskaa, "Kusti" kertoi.
Kustin jälkeen Kelkkakunkussa legendaluokan kakkoseksi ajoi Kai Kuitunen ja Reijo Ylä-Onnenvuori oli kolmas ennen Hans Lindkvistia, joka pudotettiin neljänneksi.
Kurussa tällin saanut ja loukkaantunut Joni Gustafsson joutui jättämään Kelkkakunkun väliin ja seurasi kisaa katsomosta käsin, mutta Joni on jo tulevana viikonloppuna mukana Kiteellä, jossa taistellaan sprintin Suomen mestaruudesta kaksipäiväisessä kisarupeamassa. Myös Mika kaasuttaa Arctic Catillaan legendojen SM-sprintissä. 

 

Kisakalenteri


GRT netissä