Nelos- ja viitossijat SM-sprintistä


Moottorikelkkailun SM-sprinttisarja toi varkautelaiskaksikolle sijat neljä ja viisi.
Heinäveden Moottorikelkkailijoita nykyisin edustavat GRT-tiimin miehet Mika ja Joni Gustafsson kaasuttivat neljän osakilpailun SMK:n eli Suomen moottorikelkkailijat ry:n SM-sprinttisarjan päätökseen viime viikonloppuna Kiteellä.
Legendaluokassa ajava Mika Gustafsson sijoittui omassa luokassaan kahdeksan startin jälkeen neljänneksi 93 yhteispisteellä. Mestaruuden vei Jokke Peräsalo (134 pistettä) ennen Jukka Nybergia (102) ja Harri Hynystä (97).
? Legendaluokassakin taso kovenee vuosi vuodelta, kun Pro-luokasta tulee uusia nelikymppisiä tähän luokkaan, Mika Gustafsson sanoo.
Hän ajoi lauantaina Kiteellä kakkoseksi ja sunnuntai toi kolmossijan, kun ajolaseihin satanut alijäähtynyt vesi teki kuskille kepposet toisella erikoiskokeella.
- Alijäähtynyt vesi yllätti ja kun yritin heittää ajaessa ajolaseja pois, ne tarttuivat jotenkin kypärään kiinni ja räpeltäminen vei ajorytmin, sillä jouduin pudottamaan vauhdin lähes nollaan ja aikaa tärvääntyi, "Kusti" manaili.
 
Joni Gustafsson ajoi puolestaan Pro-luokan SM-pisteissä viidenneksi 125 pinnalla.
Suomen mestaruuden luokassa vei Mikko Väätäjä (171) ennen Hannu Härköstä (164) ja Feetu Koskista (145). Nelossijan nappasi Joni Räty ennen Jonia.
Myös Joni Gustafsson menetti pelin mitalisijoja ajatellen Soinin epäonniseen SM-avausosakilpailuun, mutta Kiteeltä tuli lauantain kakkossija ja sunnuntain nelossija.
Sunnuntaina oli luvassa parempaakin, mutta toisella ek:lla Joni joutui pysäyttämään kelkkansa kesken kisan kun ajoreitin tukki edellä lähtenyt penkkaan ajanut kilpailija ja aikaa tärvääntyi tuhottoman kauan odotteluun ja samalla Joni sai heittää mitalisijat mielestään.
Sodankylässä tammikuussa Joni puolusti moottorikelkkailun toisen lajiliiton Suomen Moottoriliiton SM-sprinttihopeaa, mutta joutui tällä kertaa tyytymään kuudenteen sijaan.
 
- Kausi on silti sujunut yllättävän hyvin, sillä palkintokaappiin on kertynyt tällä kaudella jo yhteensä 17 pokaalia, Mika Gustafsson laskee.

 

Kisakalenteri


GRT netissä