Pientä epäonnea Tahkolla ja Kerimaalla


GRT-kuskit Mika ja Joni Gustafsson jatkoivat uusien Arctic Cat -kelkkojensa testiajoja Nilsiän Tahkon kelkkakunkussa ja viime viikonloppuna Kerimaan ja Parikkalan SM-osakilpailuissa.
Tahkolla kaksikko ajoi luokissaan viidenneksi. Mika kaasuttaa legendaluokassa ja Joni ensimmäistä talvea Pro -luokassa.
- Joni veti Tahkon rinnenousun hienosti viidenneksi ja oli sprintissä  kolmas. Jopa koko kelkkakunkun kakkossijakin oli tarjolla, mutta se meni crossi osuudella kaatumiseen, kun Jonin kelkan suksi tarrasi ohitustilanteessa edellä olevan telatunneliin, Mika Gustafsson harmitteli.
Joni putosi Tahkon viimeisen crossistartin viimeiseksi, mutta nousi sieltä vielä yhdeksännelle sijalle ennen maalilinjaa ja yhteispisteissä viidenneksi.
- Minulla oli puolestaan sprintin suorilla turhauttavia jäätymisongelmia kelkan kanssa ja putosin suorilla aina useita sijoja, Mika Gustafsson harmitteli Tahkon kelkkakunkun tämäntalvista antia.
Tällä kertaa pienen epäonnen vaivaama GRT-kaksikko putosikin Kelkkakunkun -finaalista, jossa sekä Mika että Joni ajoivat vuosi sitten ensimmäistä kertaa kilpailun historiassa isä-poika -parina.
Viime viikonloppuna GRT-kaksikon huoltoauton nokka osoitti Kerimaata, jossa ajettiin snowcrossin SM-pisteistä.
Mika teki Kerimaalla hurjannäköisen voltin legendalähdössä ja teloi siinä itseään.
- Startissa oli 20 kaveria ja yksi tuplahyppy jäi vajaaksi. Tulin hypystä alas huonosti keulan kulma kääntyneenä eivätkä lapaset pitäneet, vaan iskeydyin kelkan tankoa vasten ja kisa oli siinä, Mika Gustafsson tuumi.
Hän sai tällissä ruhjeita rintaansa ja myös kylkiluita murtui.
- Kerimaassa ei ollut meidän päivä, sillä myös Joni jäi alakynteen omassa Pro -lähdössään. Hän oli koko viikon kipeänä ja tauti vei voimat. Yleiskunto oli kerta kaikkiaan nollilla, Mika Gustafsson totesi Kainuun Prikaatin varusmiehestä, joka ajeli Kerimaalla voipuneena 12. sijalle.
Kerimaalla SM-osakisan voittoon ajoi Janne Jurvelin ennen Ville Lehtisaloa ja Miikka Peteriä.
Arctic Tallin toinen kuski Olli-Pekka Mäkipeura kaasutti Jonin edellä 11. sijalle.
- Myös Parikkalan SM-osakilpailu sujui Jonilta pelkästään testiajomielessä sairastelun takia ja hän körötteli maaliin viimeisenä, itse Kerimaan tällin takia pientä kilpailutaukoa viettävä Mika Gustafsson toteaa.
Joni Gustafsson starttaa sen sijaan tänä viikonloppuna Vuokatissa snowcrossin SM-osakilpailuun.
- Toivon mukaan tauti on jo hellittämään päin. Joni ajaa Vuokatissakin crossia vakiovaimentimilla, mutta toiveissa on, että saamme uudet vaimentimet lähiaikoina.
Armeijakin on hieman häirinnyt Joni Gustafssonin valmistautumista kelkkakauteen.
- Esimerkiksi uuden kelkan säädöt ja testit joudutaan armeijan takia hakemaan pelkästään kisojen alla ajettavissa lämmittelyissä, Mika Gustafsson muistuttaa.

 

Kisakalenteri


GRT netissä