Raskas viikonloppu GRT-kuskeilla, Mika ajoi sprintin SM-hopealle


GRT-kaksikko Joni ja Mika Gustafsson viettivät kunnon turneen viime viikonloppuna. Kaksikko ajoi ensin Tahkon Kelkkakunkun lauantaina ja sunnuntain ohjelmassa oli sprintin viimeinen SM-osakilpailu Karviassa.
- Jo Tahkon kisa uuvutti meitä, mutta ajelimme vielä Tahkon kisan jälkeen heikossa ajokelissä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä yli 300 kilometriä majapaikkaan Virroille, jossa olimme kello 23. Sunnuntaiaamuna nousimme ylös viideltä ja olimme vielä aamulla niin uupuneita, ettemme jaksaneet edes kävellä Karvian SM-kisarataa läpi, sillä Tahkon kisa ja yöajelu veivät miehistä mehut, "Kusti" tuumi.
Tahkon Kelkkakunkku kaksikolta sujui mainiosti. Molemmat nimittäin selvisivät Kelkkakunkun A-finaaliin, johon pääsi eri luokkien 25 nopeinta kuljettajaa. Mika ajoi legendoissa ensin 20 km:n enduro-osuudella viidenneksi Ski-Doo -crossikelkallaan.
Enduro-osuuden jälkeen Tahkolla ajettiin spinttiosuus snowcross -radalla ja yhteisajan perusteella 25 nopeinta kuskia selvisi Kärcher Kelkkakunkun A-finaaliin, johon Mika lähti peräti kahdeksannelta sijalta ja Joni oli 22.
A-finaalissa, johon lähdettiin Le Mans -tyylisesti Joni näytti ajotaitonsa ja nosti sijoitustaan peräti 12:nneksi ollen välillä jo kymppikärjessäkin. Kolmen viikon tauolta kelkan puikkoihin palannut Mika sen sijaan ei jaksanut kääntää kahvaa enää A-finaalissa, mutta tuli urhoollisesti maaliin 16. sijalla, vaikka hänen Rommakossa kipeytynyt kylki ja jalka eivät ole vieläkään aivan kunnossa.
Myös Joni ajoi vielä toipilaana, sillä hänen leikatusta jalasta poistettiin maaliskuun alussa tanko eikä Joni ole vielä operaation jäljiltä aivan parhaassa huippukunnossaan.
Kunkkufinaalin voitti Olli-Pekka Mäkipeura ennen Jussi Honkaa ja Niko Korsumäkeä.
Sunnuntaina GRT-kaksikko jatkoi taistelua SM-sprintin pisteistä kauden päätöskisassa Karviassa.
Mika ajoi legendoissa kahdesti kakkossijat ja palkintona siitä hän sai myös SM-hopeaa legendaluokan kokonaispisteissä. Tahkon Kelkkakunkussa loukkaantunut Hans Linkvist joutui jäämään pois ja mestariksi legendoissa ajoi Petri Huhtaviita.
Joni ajoi kolme P 600 -luokan starttia ja ajoi niissä kaikissa kovista jalkakivuistaan huolimatta viidenneksi. Myös luokan SM-sprintin yhteispisteissä Joni sijoittui viidenneksi.
- Sprintin SM-kauteen on oltava tyytyväinen, sillä loukkaantumiset sotkivat. Kausi jatkuu ensi viikonloppuna Ivalossa snowcrossin SM-osakilpailulla ja seuraavana viikonloppuna kilpailemme Enontekiössä. Loppukauden ohjelmaan kuuluu myös Rovaniemen kisa huhtikuun alussa, jossa ajetaan yhteiskilpailu ovaaliradalla, sprinttiä sekä snowcrossia, Mika "Kusti" Gutstafsson valottaa vielä GRT-kaksikon loppukautta.

 

Kisakalenteri


GRT netissä