Snowcrosskausi käynnistyi hyvin


GRT-kaksikko Mika ja Joni Gustafsson avasi snowcrossin SM-sarjan viikonloppuna mukavissa merkeissä Kerimäen Kerimaalta.
Mika Gustafsson otti voitot sunnuntaina molemmissa veteraanien lähdöissä ja Joni Gustafsson avasi kautensa Sport 600 -luokassa lauantaina kaasuttamalla heti aika-ajojen nopeimman ajan.
Ensimmäisessä SM-lähdössä Jonilla oli epäonnea, sillä heti startin jälkeisessä lähtörytäkässä sijoilla 4-5 ajanut Joni kolaroi edellään ajaneen kelkan kanssa ja matkanteko päättyi siihen.
- Startissa oli parikymmentä kaveria ja Jonin edessä oleva kaveri todennäköisesti hölläsi radan pahimpaan hyppyriin tultaessa ja Joni putosi ilmalennon jälkeen kaverin kelkan takaosaan, mutta onneksi hänelle ei käynyt kuinkaan. Kelkan tanko vääntyi, mutta saimme sen oioittua toiseen startiin, Mika Gustafsson totesi.
Toisessa Sport 600 -luokan lähdössä Joni Gustafsson piti jopa johtopaikkaa pitkän aikaa, mutta joutui lopussa päästämään päivän molemmat lähdöt voittaneen Ville Lehtisalon edelleen.
- Aika-ajon nopein aika ja kakkossija toisessa erässä lämmittivät mieltä.
Luokka on todella kova ja Kerimäen viikonvaihde antoi merkkejä siitä, mihin ollaan pyritty ja itse asiassa tavoitteissa mentiin jopa hieman ylikin. Joni on kehittynyt crossissa yllättävän hyvin. Pitää muistaa, että Kerimäellä ajettiin erittäin vaativilla radoilla, Mika Gustafsson luonnehtii.
Sport 600 -luokkaa johtaa Kerimäen osakilpailun jälkeen Ville Lehtisalo 50 pisteellä. Kakkosena on Pentti Uurtio (40) ja kolmantena Rauno Juujärvi (36). Joni Gustafsson on avausviikonlopun jälkeen tasaisessa SM-sarjassa yhdeksäntenä 22 pinnalla eikä eroa esimerkiksi kuudentena olevaan Jarno Salmelaan ole kuin seitsemän pistettä.
Mika Gustafsson ajoi veteraaniluokan lähdöt yhtä aikaa harrasteluokan kuskien kanssa.
- Ensimmäisessä startissa olin harrasteluokan kuskitkin mukaan lukien neljäs ja toisessa seitsemäs. Toisessa startissa putosin heti lähtörytinän jälkeen 15. sijalle, mutta sain nostettua itseni sieltä vielä kärjen tuntumaan.
Ensi viikonloppuna GRT-kaksikko suuntaa snowcorssin seuraavaan SM-osakilpailuun Ouluun.

 

Kisakalenteri


GRT netissä