Viisi SM-mitalia Varkauteen


Varkaudesta löytyy tänä talvena peräti kolme moottorikelkkailun SM-mitalistia.
Kulunut vähäluminen talvi ei VRT:n moottorikelkkailijoiden tahtia haitannut.
GRT-kuski Mika Gustafsson ajoi jo alkutalvesta SM-sprinttihopeaa legendaluokassa ja veteraaniluokasta irtosi niin ikään SM-hopeaa Gustafssonin mielilajista snowcrossista.
Gustafsson lopetteli kauttaan viime viikonloppuna Rovaniemellä ajetussa kelkkariehassa, jossa kahvaa käänsi vajaat 300 kuskia.
- Lauantaina ajoin raviradan pohjaan jäädytetyllä ovaaliradalla tunnin mittaisen kisan, jossa sijoituin viidenneksi. Kärkikuskit ajoivat ilman välitankkausta, joten menetin tankkauksen takia todennäköisesti kolmossijan.
Rovaniemelle oli järjestetty hieno kelkkatapahtuma, joka huipensi kauden.
Sunnuntain sprintissä Gustafsson ajoi neljänneksi ja snowcrossissa kakkoseksi.
Gustafsson kaasutti vuosi sitten SM-sprintissä viidenneksi ja otti nyt hopeaa. Snowcrossissa hän otti viime talvena mestaruuden, mutta nyt Sinisalo-cupissa edelle ehätti Heikki Aitto-Oja.
Gustafsson uskoo tulevaisuudessa vauhtinsa kelkan kyydissä yhä vain petraantuvan.
- Taustoja on vahvistettu huoltotiimillä, jossa Tom Putkonen ja Hannu Sarkeala vastaavat kelkkojen huollosta, Veli-Heikki Mustonen lihashuollosta ja fysiikkavalmennuksesta ja Esko Kotivuori toimii ravintovalmentajana.
Itse pystyn nyt keskittymään täysipainoisemmin ajamiseen, täydellä vakavuudella moottorikelkkailuun panostava Mika Gustafsson tuumii.

Jonin kausi katkesi kesken

Nuorempi Gustafsson, Joni aloitti myös kautensa lupaavasti, mutta se katkesi loukkaantumiseen tammikuussa Peiposjärven harjoitusradalla.
Jalkavamman takia Gustafssonin kevättalven kisat jäivät ajamatta ja mies joutui seuraamaan muiden menoa radan varresta.
- Talven kaksi kisaa sarjasta jäi ajamatta, mutta sijoituin silti sprintin SM-kisassa P600 -luokassa kuudenneksi. Viime vuonna olin neljäs, Joni Gustafsson totesi.
- Mitalimäärä olisi voinut nosta isommaksikin, jos Joni olisi saanut ajaa koko kauden terveenä, isä Mika Gustafsson arvioi vierestä.

Tuoviset toivat kolme SM-mitalia

Toinen kova isä-poika moottorikelkkakaksikko VRT:lla on Ami ja Teemu Tuovisessa.
Ami Tuovinen kaasutti uransa ensimmäisen SM-mitalinsa viikonloppuna Rovaniemeltä, kun SM-sarjasta irtosi legendaluokan pronssia endurosta eli kestävyysajosta.
Tuovinen joutui keskeyttämään Tuupovaaran SM-osakilpailun, mutta kolmesta kisasta ajetut nelos-, kakkos- ja ykkössija toivat VRT:n legendaluokan kuskin palkintokaappiin pronssipytyn.
Legendaluokan enduromestaruuden vei Erkki Venäläinen ennen Tapani Nurmirantaa ja Ami Tuovista, joka sijoittui vuosi sitten vastaavassa sarjassa viidenneksi.
15-vuotias Teemu Tuovinen on seurannut isänsä jälkiä ja pannut jopa isäänsäkin paremmaksi.
Junioriluokasta talven tuomisina oli SM-sprintin kolmossija ja SM-endurokultaa.

 

Kisakalenteri


GRT netissä