Tiedotteet


13.5.2016
Autoliiton Varkauden osasto isännöi jälleen kerran vuoden turvallisinta päivää Neste Varkauden Portin piha-alueella ja sisätiloissa 14. toukokuuta lauantaina klo 9-15.
10.3.2016

GRT-tiimin kuskeista Mika Gustafsson ajoi menneen talven lumilla työkelkkaluokan kakkoseksi Siperian Yamal Nenetsian hallintoalueen Salekhardissa, jossa kaasutettiin kovatasoinen kansainvälinen mk-enduromaraton.

9.3.2016

Joroisten Finntriathlonin turvallisuuspäällikkö Mika “Kusti” Gustafsson muistuttaa 27. helmikuuta eli lauantaina järjestettävästä tieturvallisuuskurssista, jolla haetaan uusia liikenteenohjaajia ensi kesän Finntriathlon –tapahtumaan.

8.3.2016

Tokinpysäkillä toimiva Varkauden Automaalaamo Oy laajentaa palvelujaan helmikuussa 2016 myös autojen pelti- ja ruostevauriokorjauksiin sekä korjaamo- ja huoltopalveluihin sijaisautopalvelun lisäksi.

26.3.2014
GRT-tiimi suuntaa viikonlopuksi jälleen Siperiaan, kun Yamal Nenetsian hallintoalueen Salekhardissa ajetaan jälleen kovatasoinen kansainvälinen mk-enduromaraton sekä  vietetään  jenetsien kansanjuhlaa.

GRT-kuskeista Joni Gustafsson voitti viime vuonna Siperian kelkkamaratonin Supersport-luokan ja palasi Suomeen 800 000 ruplaa rikkaampana. Joni puolstaa siis viime vuotista voittoaan, mutta arvelee tämän vuoden kisan voitosta kehkeytyvän kovempi kisa kuin vuosi sitten, onhan hän päässyt vähälumisen talven takia ajamaan normaalia vähemmän harjoitus- ja kilpailukilometrejä.
31.1.2014
Lumen vähyys on saanut moottorikelkkailijat harmittelemaan kuluvaa niukkalumista talvea. GRT-tiimin kuskit Mika ja Joni eivät tee tässä suhteessa poikkeusta.
 
- Yleensähän sitä näihin aikoihin kilpailukausi on kuumimmillaan. Nyt ei ole tarvinnut paljon kelkkaan koskea eikä kelkan mittariin ole juuri kilometrejä kertynyt, huokailee Mika Gustafsson. Sen verran hän ehti jouluntienoolla jo kelkkaa kokeilemaan, että piipahti joulunpyhinä Paljakalla.
12.4.2013

 

GRT-kaksikko Joni ja Mika Gustafsson saivat tänäkin talvena kutsun Salekhardiin Siperiaan kansainväliseen moottorikelkkamaratoniin, joka päättyi Jonin osalta täyspottiin.
Joni palasi pitkältä Siperian matkalta 800 000 ruplaa rikkaampana, sillä hän voitti kansainvälsen mk-endurokisan.
26.3.2013

Joni ajoi Sport-luokan voittoon ja Mika sijoittui hienosti kahdeksanneksi.

27.2.2013
GRT-kuski Joni Gustafsson ajoi ykköseksi viime sunnuntaina Viron Tamsalu Freetime -kisan puolentoista tunnin endurance endurossa.
- Joni voitti virolaiset, vaikka joutui vaihtamaan kesken kisan hihnan varikkoalueella. Siihen meni arviolta nelisen minuuttia, Mika Gustafsson tuumi.
19.2.2013
Moottorikelkkailun SM-sprinttisarja toi varkautelaiskaksikolle sijat neljä ja viisi.
Heinäveden Moottorikelkkailijoita nykyisin edustavat GRT-tiimin miehet Mika ja Joni Gustafsson kaasuttivat neljän osakilpailun SMK:n eli Suomen moottorikelkkailijat ry:n SM-sprinttisarjan päätökseen viime viikonloppuna Kiteellä.
Legendaluokassa ajava Mika Gustafsson sijoittui omassa luokassaan kahdeksan startin jälkeen neljänneksi 93 yhteispisteellä. Mestaruuden vei Jokke Peräsalo (134 pistettä) ennen Jukka Nybergia (102) ja Harri Hynystä (97).
? Legendaluokassakin taso kovenee vuosi vuodelta, kun Pro-luokasta tulee uusia nelikymppisiä tähän luokkaan, Mika Gustafsson sanoo.
Hän ajoi lauantaina Kiteellä kakkoseksi ja sunnuntai toi kolmossijan, kun ajolaseihin satanut alijäähtynyt vesi teki kuskille kepposet toisella erikoiskokeella.
- Alijäähtynyt vesi yllätti ja kun yritin heittää ajaessa ajolaseja pois, ne tarttuivat jotenkin kypärään kiinni ja räpeltäminen vei ajorytmin, sillä jouduin pudottamaan vauhdin lähes nollaan ja aikaa tärvääntyi, "Kusti" manaili.
 
Joni Gustafsson ajoi puolestaan Pro-luokan SM-pisteissä viidenneksi 125 pinnalla.
Suomen mestaruuden luokassa vei Mikko Väätäjä (171) ennen Hannu Härköstä (164) ja Feetu Koskista (145). Nelossijan nappasi Joni Räty ennen Jonia.
Myös Joni Gustafsson menetti pelin mitalisijoja ajatellen Soinin epäonniseen SM-avausosakilpailuun, mutta Kiteeltä tuli lauantain kakkossija ja sunnuntain nelossija.
Sunnuntaina oli luvassa parempaakin, mutta toisella ek:lla Joni joutui pysäyttämään kelkkansa kesken kisan kun ajoreitin tukki edellä lähtenyt penkkaan ajanut kilpailija ja aikaa tärvääntyi tuhottoman kauan odotteluun ja samalla Joni sai heittää mitalisijat mielestään.
Sodankylässä tammikuussa Joni puolusti moottorikelkkailun toisen lajiliiton Suomen Moottoriliiton SM-sprinttihopeaa, mutta joutui tällä kertaa tyytymään kuudenteen sijaan.
 
- Kausi on silti sujunut yllättävän hyvin, sillä palkintokaappiin on kertynyt tällä kaudella jo yhteensä 17 pokaalia, Mika Gustafsson laskee.

19.2.2013

GRT-kaksikko Mika ja Joni Gustafsson lähtee ensi viikonloppuna Viron Tamsaluun, jossa ajetaan lauantaina 23. helmikuuta kansainvälinen kahden tunnin kestävyysendurokisa ja sunnuntain ohjelmassa kaksikolla on snowcrosskilpailu.

- Viron kisa tuli yllättäen kisakalenteriin, kun Arctic Catin maahantuojalta Sumecolta tuli soitto alkuviikosta. Viroon matkaavaan tiimiin kuuluu muun muassa iskareita valmistava alan guru Kari Silvast Lahdesta ja tiimissä on mukana myös kuopiolainen Janne Sokka, vaikka hän ei Viron matkalle lähdekään, "Kusti" toteaa.


Viron kisa on GRT-kaksikolle tuiki tuntematon kilpailu.

- Se on samalla pr- ja pioneerireissu Viron maaperälle. Katsotaan millaisen vastuksen pystymme antamaan paikallisille kuskeille, "Kusti" pohtii.
Kansainvälisiä kisoja GRT-tiimillä on ohjelmassa tällä talvella enemmänkin.

- Odottelemme kuumeisesti jo Venäjän Siperian Jamalin niemimaan Salekhardissa 23. maaliskuuta ajettavaa kansainvälistä enduromarathonia, jonne on tulossa komea kansainvälinen osanotto. Tapahtumaa saapuu kuvaamaan muun muassa Venäjän toiseksi suurin kanava RTR, jolla on noin sata miljoonaa katsojaa, joten matkailumielessäkin näkyvyys on hyvä, Siperian matkalle yhteistyökumppaneita parhaillaan hakeva Gustafsson tuumii.

13.2.2013
Varkauden Varaosapisteen yrittäjä Mika Gustafsson on allekirjoittanut S-ryhmän kanssa viime viikon torstaina kauppakirjan, jolla Varaosapisteen liiketoiminnot siirtyvät OK Suur-Savon hallinnoimalle Karla Varkaudelle.

S-ryhmä laajentaa toimintojaan myös autokorjaamo- ja varaosa-aloille. S-ryhmän konseptin mukaisia Karla-korjaamoita on Suomessa jo kuusi; Haminassa, Huittisissa, Kankaanpäässä, Mikkelissä ja Porissa, josta löytyy jo kaksikin Karla-korjaamoa.

? Varkauteen tulee Suomen seitsemäs Karla-ketjun ja konseptin mukainen huoltamo. Karla-kyltit ilmestyvät tänne maaliskuussa ja Karla Varkaus aloittaa heti maaliskuun 1. päivänä. Virallisia uuden huoltamon avajaisia vietetään 5. huhtikuuta, jolloin täällä Käpykankaalla on luvassa monenlaista avajaispäivän toimintaa, uuden Karla-toimipisteen esimiehenä ja korjaamopäällikkönä jatkava Gustafsson vahvistaa.
Asiasta järjestettiin tiedotustilaisuus medialle tiistaina 12. helmikuuta.
Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläisen mukaan nyt tehty yrityskauppa käsittää korjaamotoiminnot, varaosamyynnin, varaston ja pienkonekorjaamon Käpykankaalla.

? Näimme meidän puolelta tärkeimpänä loistavalla paikalla sijaitsevan liikepaikan ja Mika Gustafssonin innostuneisuuden ja kehitysideat yrittäjänä. Hän jatkaa Karla-ketjussa Varkauden yksikön vetäjänä ja antaa kasvot Varkauden huoltamon toiminnoille, Hämäläinen kertoo.
Varkauden Varaosapisteen reilut kymmenkunta työntekijää siirtyvät uuteen Karla-korjaamoon vanhoina työntekijöinä.
 
Hämäläinen ja tiistaina Varkaudessa vieraillut OK Suur-Savon autokaupanjohtaja Mikko Räisänen kertoivat Karla-korjaamoiden yleensä liittyvän kiinteänä osana S-ryhmän autokauppoihin, kuten esimerkiksi Mikkelissä Etelä-Savon auton ja Savon Autokeskuksen välittömässä läheisyydessä. Ketju hakee nyt kasvua hakemalla uusia huoltamo-korjaamoita ja varaosaliikkeitä eri puolilta Itä-Suomea.

? Varkauden yksikkö on meidän kannalta paitsi sopivalla paikalla myös sopivan iso, ja siellä on Karla-konseptiin sopiva tehokas varaosalogistiikka sekä laaja automerkkien hallinta.
Kauppa tehtiin hyvässä yhteistyössä S-ryhmän toisen ison osuuskaupan PeeÄssän kanssa, jonka toimialueella Karla Varkaus sijaitsee.

Karla-tuotemerkistä S-ryhmä hakee tulevaisuudessa samanlaista brändia autohuoltamoalalle, mitä sillä jo on monella muulla toimialalla, kuten Prismat päivittäistavara-alalla, Rossot ravintola-alalla ja ABC-liikenneasemat.

? Korjaamoalan kehitys etenee koko ajan kohti isompia ketjuja ja tukkupisteitä ja se on ajan trendi, joka on vain hyväksyttävä. Varaosa- ja huoltoliikkeestä on löydyttävä laaja tuotevalikoima tänä päivänä. Tällä yrityskaupalla asemamme Varkaudessa vahvistuu ja tämä oli luontainen jatke kehitykselle, jota Varkauden Varaosapisteessä on tehty vuosikaudet. S-ryhmän Karla-ketjun lisäksi kiinnostusta meitä kohtaan oli muualtakin, Gustafsson itse paljastaa.
 
Mika Gustafsson aloitti huolto- ja varaosa-alan yrittäjänä Varkaudessa jo 23 vuotta sitten.
? Aloitin Kauppakatu 66:ssa ja ensimmäiset autot korjailin omakotitalon autotallissa. Sieltä siirryimme ensin Käsityökatu 22:een ja siitä 39:ään, josta korjaamotilat saatiin varaosaliikkeen kanssa ensimmäisen kerran saman katon alle, hän muistelee yrityksensä tasaista kasvua.

Käsityökatu 34?36:ssa Varaosapiste toimi viisi vuotta ennen viimeistä siirtoaan kolme vuotta sitten Käpykankaalle entisiin Varkauden Auton tiloihin, joissa yritys on viime vuodet toiminut.

13.2.2013
Uutena Varkauden Karla-toimipisteen korjaamopäällikkönä 1. maaliskuuta aloittava Mika Gustafssson on henkilökohtaisesti sitä mieltä, että menestyäkseen yritysmaailmassa tarvitaan hyvän osaamisen lisäksi vahvaa kosketuspintaa asiakkaiden ohella myös sidosryhmiin. 

- Oma palveluhalukkuuteni perustuu siihen, että asiakkaat antavat palautteen juuri siitä palvelusta, mitä he saavat. Siksi olen ollut valmis palvelemaan asiakkaita jopa tyyliin 24/7, sillä asiakkaat arvostavat juuri sitä, että he saavat apua vuorokauden ajasta riippumatta omiin ongelmiinsa, nuorena miehenä kovassa opissa isänsä kanssa metsäsavotoilla yrittämisen alkeet oppinut Gustafsson tähdentää.

Varkauden Varaosapiste on ollut "Kustille" aina yritys, jonka ovet eivät mene kiinni kello 17, vaan asiakkaita palvellaan myös tuon kellonajan ulkopuolella.
- Se edellyttää tietenkin joustavia ja osaavia työntekijöitä ja täydellistä omaa sitoutumista yritykseen ja sen tuloksen tekemiseen. Oma käsitykseni Varkauden Varaosapisteen menestymisestä on juuri se, että asiakkaat arvostavat yhä paremmin ja vahvemmin hyvää palvelua, Varaosapisteen S-ryhmän Karla-ketjulle helmikuussa myynyt "Kusti" kertoo.

Yrityksensä menestymisen kulmakivenä Gustafsson pitää ammattitaitoista ja omiin tehtäviinsä sitoutunutta henkilöstöä ja erinomaista laatua ja saatavuutta myytävissä varaosissa ja lisätarvikkeissa. 

- Varaosaliikkeelle tärkeää on ollut varaosien saannin takuu, sillä asiakkaiden hyvän palautteen takana on ollut yhä useammin se, että heidän ajoneuvonsa on saatu ajokuntoon mahdollisimman nopeasti ilman, että varaosia joudutaan odottamaan jopa päiviä keskusvarastosta.

Gustafsson pitää tärkeänä myös hyvää sidosryhmäyhteistyötä eri toimijoiden kanssa.
- Mustasukkaisuus muiden varaosia myyvien yritysten kanssa on hölmöintä, mitä voisin ajatella, sillä tässäkin asiassa vain avoin yhteistyö omien kilpailijoiden kanssa on järkevää ja tuloksekasta. Myös yhteistyö viranomaisverkon kanssa on ollut minulle ja yritykselleni erinomaisen tärkeää. Vahva yhteistyö poliisin, pelastuslaitoksen ja muiden liikenneturvallisuustoimijoiden kuten Liikenneturvan ja autoliiton kanssa on ollut yrityksen imagolle ja samalla myös yritystoiminnalle elintärkeää.

Käpykankaalla on huollettu myös poliisiautoja.
- Poliisin on pystyttävä luottamaan siihen, että poliisiautot huolletaan asianmukaisesti ja ennen kaikkea viipymättä, kun huoltoa tai korjausta tarvitaan. Myös yhteistyö paikallisen median kanssa on ollut hedelmällistä ja erittäin tärkeää. Media ei ole vain yrityksen mainosten julkaisija, vaan se voi olla myös hyvä yhteistyökumppani markkinoimassa ja rakentamassa yrityksen brandia asiakkaiden suuntaan.

Yritystoimintansa eräänä myynnin osatekijänä ja tukipilarina Gustafsson pitää kansalaisia kiinnostavat liikenneturvallisuustapahtumat, jotka ovat saaneet Varkaudessa osakseen suuren yleisön suosion.
- Jopa tuhannet ihmiset ovat vierailleet yrityksen yhteydessä järjestetyissä tapahtumissa, jossa teemana on ollut nimenomaan liikenneturvallisuus. Katson, että eräs tärkeimmistä yritykseni menestymisen avaimista on ollut rakentaa hyvä yhteistyöverkosto. Liikenneturvallisuustapahtumat tuovat ihmiset yritykseeni näkemään ja kokemaan jotain, mikä on heidän omalle elämälleen tärkeää. Tässä katsonkin onnistuneeni, sillä vuosittaiset liikenneturvallisuustapahtumat ovat vakiinnuttaneet paikkansa oman yritykseni julkikuvassa.

Näkyvyyttä ja kuuluvuutta Mika Gustafsson on saanut myös urheilutoiminnallaan varsinkin moottorikelkkailutapahtumissa, mutta myös maastopyöräilyssä, soudussa, triathlonissa ja monissa muissa kuntotapahtumissa ja -tempauksissa kuten esimerkiksi saunomisen MM-kisoissa.

12.2.2013
GRT-kaksikko Mika ja Joni Gustafsson jatkoivat kilpailukauttaan viikonloppuna Kurussa, jossa ajettiin SML:n mk-sprintin cupin osakilpailu.
Lauantain Pro-luokan kisassa Joni ajoi kolmoseksi Feetu Koskisen ja Lauri Pellonpään jälkeen startattuaan matkaan 0,1 sekuntia ennen lähtömerkkiä. 

- Siitä Joni sai kymmenen sekunnin aikasakon. Ajamalla hän olisi ollut lauantain kisan kakkonen, Mika "Kusti" Gustafsson tuumi.
Sunnuntai toi Jonille kakkossijan 8,5 sekuntia Koskisen perässä, joten uusi Arctic Cat -kelkka alkaa totella Jonia hyvin. Pellonpää ajoi sunnuntain kisan kolmanneksi.

Cupin loppupisteissä Joni oli kakkonen Koskisen jälkeen.
Mika Gustafsson puolestaan ajoi lauantaina kolmanneksi ja sunnuntai olisi tuonut voiton ilman 10 sekunnin aikasakkoa, joka pudotti "Kustin" kakkoseksi M40 -sarjassa.

- Kurussa oli vaihteleva sprinttirata, jossa löytyi muun muassa nopeaa peltoaukeaa jossa huippunopeus nousi sataseen, mutta myös hitaampia mutkia, sillä keskituntinopeus kärkipään kuskeillakin oli viidenkympin luokkaa. Kurun reitti oli rankka, mutta se sopi ainakin minulle hyvin. Kelkka hyppäsi ajouralta ja siinä oli pientä sähläämistä, joten järjestäjät katsoivat minun oikaisseen ja siitä sain aikasakon, "Kusti" kertoi.

Hän on ollut kiireinen myös työelämässä, sillä "Kustia" on työllistänyt Varkauden Varaosapisteen liiketoimintojen myynti S-ryhmän Karla-ketjulle, josta lisää tuonnempana. Aiheesta järjestetään tiedotustilaisuus Varkaudessa tiistaina 12. helmikuuta.

- Businesten takia kelkkatreenaaminen on ymmärrettävästi jäänyt edellistalvia vähemmälle, mutta kelkka on kulkenut yllättävän hyvin noin vähillä ajokilometreillä. Vanhaan kelkkaan en ole edes uusia suksia raaskinut ostaa, "Kusti" kertoi.

Kurussa ajettiin myös joukkuekisa, jossa GRT-joukkueen muodostivat Joni ja Mika Gustafsson sekä junioriluokan kuski Aleksi Palomäki, joka voitti Kurussa junioriluokan. GRT kasasi kolmikolla yhteispisteet 54 ja tasasi voiton Raipa Racing Teamin kanssa, jonka riveissä ajoivat Pasi Raittinen, Juho Jurvanen ja Antti Teikari.

- Heitimme Raipa Racing Teamin kanssa joukkuekisan voitosta viidenkympin kolikkoa, joka kääntyi Raipalle. Viikonloppu toi tiimille kuitenkin hienosti kuusi pokaalia, "Kusti" sanaili. 
2.2.2013
GRT-kaksikko Mika ja Joni Gustafsson kaasuttivat viime viikonloppuna Paljakalla SMK:n eli Suomen Moottorikelkkailijat ry:n I SM-enduron, joka ajettiin kolmen EK:n kisana.
Mika ajoi vaikeuksien kautta maaliin Masters-sarjassa sijalle 14, mutta Joni joutui keskeyttämään Pro-luokassa toisella EK:lla.

- Ensimmäinen erikoiskoe sujui ongelmitta, mutta toisella ek:lla tuli nestevuoto jäähdytysjärjestelmään ja se aiheutti sitten totaalisen konerikon ja kisa päättyi keskeytykseen, Joni totesi.
Heti alkuviikosta Joni sai alleen kuitenkin uuden menopelin kun Arctic Catin endurokelkka Snow Pro 600 cross country vuosimallia 2013 saapui Varkauteen.

- Joni ajaa uudella kelkalla jo heti 2. helmikuuta Sonkajärvellä SMK:n sprintin osakilpailun, Mika "Kusti" Gustafsson kertoo, vaikka kelkkaa ei ole ennen neitsytkilpailua juuri päästy testaamaan.

- No onhan sillä 40 kilometrin sisäänajo juuri ehditty ajamaan, Joni tokaisi ennen Sonkajärven ja Siikalatvan SM-sprintin avausosakilpailuja.

SMK:n SM-sprintti ajetaan neljän osakilpailun sarjana ja Sonkajärven sekä Siikalatvan lisäksi sarjassa ajetaan Kiteen SM-osakilpailut 16.-17. helmikuuta.
Mika itse puolestaan ajoi Paljakalla jälleen maaliin SMK:n SM-endurokisan vaikeuksien kautta.
Paljakalla kelkkailijoilla oli edessään haastava kisa, johon oman lisämausteensa toi kelkkailijoiden silmiin rätkinyt alijäähtynyt vesi. Moni mk-kuski ajoikin kisan ilman ajolaseja, mutta sai sen johdosta silmätulehduksen.

- Vielä eka ek sujui ongelmitta ja ihan asiallisesti, mutta jo toisella ek:lla alkoi tulla outoja läpilyöntejä ja sakkausta telastosta. Jouduin himmaamaan ajoa kun telaston takapukin vaimennin petti. Sisulla toin kuitenkin kelkan maaliin röykytyksen jälkeenkin, heti kisan jälkeen kuumepotilaaksi ja sairaspetiin myös kovien lihassärkyjen johdosta joutunut Mika tuumi Paljakan kisaa, jonka haasteelliseksi tekivät myös äärimmäisen lyhyet huoltotauot erikoiskokeiden välissä.

GRT-kaksikon mielessä väijyy jo myös kaksi tärkeää maaliskuun kisaa, sillä ohjelmassa on Messilän Kelkkakunkku ja matka viime talven tapaan Siperian Salekhardiin, jossa ajetaan yksi maailman kovatasoisimmista endurokisoista tällä kaudella.
- Kisan palkintopotti on kovaa luokkaa, sillä ykköselle on luvassa 800 000 ruplaa eli noin 20 000 euroa, kakkoselle 10 000 euroa ja kolmosellekin vielä 5000 euroa, "Kusti" tuumii.

Venäjällä ajetaan neljän ek:n kisa, jonka yhteispituus on 240 kilometriä.
- Kävimme jo viime talvena hakemassa sieltä kokemusta ja matka oli ikimuistoinen, mutta nyt Siperian kisaan tulee mukaan suomalais- ja venäläisajajien lisäksi kuskeja myös Kanadasta ja Yhdysvalloista ja kisa televisioidaan esimerkiksi Venäjän toiseksi suurimmalle RTR-kanavalle, jota katsoo noin sata miljoonaa katsojaa, "Kusti" kertoo tulevasta pr-reissusta.

GRT-kaksikon kujeita voi katsella myös Jenkeissä, sillä USA:n suurin ja suosituin kelkkaohjelma Sleadhead24 tekee Siperian kisasta oman tv-ohjelman ja web-lähetyksen.
28.1.2013
Mika ja Joni Gustafssonin kilpailukausi moottorikelkoilla on lähtenyt hyvin käyntiin. Mk-kausi käynnistyi Soinin SML:n sprintticupilla, jossa Joni ajoi sunnuntaina Pro-luokan kakkoseksi ja Mika oli M40 -luokassa kolmas.

-Soinissa homma oli vielä hieman hakusessa, sillä treenejä ja testejä kelkoilla ei ole ajettu yhtä paljon kuin aikaisempina talvina. Pääpaino on ollut nyt liiketoimissa ja niiden kehittämisessä, Mika Gustafsson sanoo.

Kelkkakin kulkee silti GRT-kaksikon näpeissä, vaikka yritystoiminta ja businekset vievätkin kaksikon päähuomion.
Sodankylässä kaksikko ajoi viikko sitten 19-20. tammikuuta SML:n SM-sprintin, jossa Joni puolusti edellistalven SM-hopeaa. Tällä kertaa tuloksena oli kuudes sija kun SM-sprintissä ajettiin sekä lauantaina että sunnuntaina Pro-luokassa kolme starttia.
Lauantain jälkeen Joni oli vielä palkintopallin tuntumassa neljäntenä, mutta sunnuntain starteissa hänellä oli ongelmia ja kahdesti mies haki vauhtia penkasta irtauduttaan kelkan sarvista.

Mikan Arctic Cat kulki mukavasti molempina päivinä, sillä tuloksena oli luokkavoitto M40 -sarjassa.

-Sodankylässä oli haastava, mutta mielenkiintoinen ja vaihteleva reitti, jossa oli ränniä ja metsäautotietä. Lauantain sprintti ajettiin vitosen pätkällä ja sunnuntaina  seitsemän kilsaa. Vauhti kohosi kovimmilla kuskeilla parhaimmillaan 114 kilsaan tunnissa. Olin kisaviikonloppuun tyytyväinen, vaikka sunnuntain viimeisessä kisassa iskin kiveen tai kantoon ja satutin peukalon. Kipu oli mieletön, mutta tulin maaliin adrenaliinin avulla, Mika muisteli.
Tänä viikonloppuna GRT-kaksikko suuntaa Paljakalle Suomen Moottorikelkkailijat ry:n SM-enduron osakilpailuun.

30.8.2012
GRT:n mk-kuskit Joni ja Mika Gustafsson eivät lepää laakereillaan kesäaikanakaan. Kumpikin on pyörittänyt vimmatusti Trek-maastopyöriään ja menestystäkin on tullut mukavasti kansallisissa mtb-kisoissa.
Joni Gustafsson on polkenut voittoihin Iso-Syötteen ja Vuokatin kisoissa ja Tahkolta irtosi kakkossija. Finlandia -maastopyörätapahtuman yleisessä sarjassa Joni oli tänä kesänä 29:s.
- Takana on jo parituhatta kilometriä maastopyörällä ja kesä on vielä kesken. Itsekin olen ajanut maastopyöräkisoissa sijoille 5-11. Vuokatissa olin Jonin voittamassa kisassa viides ja Iso-Syötteellä kuudes. Veli-Heikki Mustonen on tehnyt meille ohjelmat ja ollut myös harjoituksissamme hienosti mukana. Kesän kunto mk-kisoja ajatellen vaikuttaa aika timmille, Mika Gustafsson kertoo.
Gustafsson on ollut kiireinen mies kesäaikana myös muilla rintamilla.
- Ohjelmassa on ollut muun muassa Joroisten Finntriathlonin pikatriathlon ja olin myös itse Teräsmieskisojen järjestelytehtävissä mukana. Sulkavakin tuli soudettua kirkkoveneessä ja ohjelmassa on ollut lisäksi myös rullaluistelukisoja.
Rullaluistelun veteraanien SM-kisa "Kustin" ohjelmassa on ensi viikonloppuna 2. syyskuuta Tampereella.
- Sunnuntaista on tulossa tiukka kolmen kisan päivä. Jos kaikki natsaa kohdalleen osallistun aamulla Huittisissa rullaluistelutapahtumaan, josta jatkamme iltapäiväksi Tampereen SM-rullakisaan. Siellä ohjelmassa on 300 metrin ja 7 km:n matkat, Mika Gustafsson kertoo.
Mk-kuviot ensi kaudeksi GRT-kaksikolla on toistaiseksi auki.
- Kaikki riippuu myös työkuvioista,

3.5.2012
Varkauden varaosapisteen piha-alue ja ABC-aseman parkkipaikat Käpykankaalla täyttyvät liikenneturvallisuusteeman ympärille kootuista sidosryhmistä eli alan järjestöistä ja yrityksistä.
? Tapahtuma järjestetään nyt toista kertaa ja se paisuu vuosi vuodelta kuin pullataikina. Odotamme 3000päistä yleisöä. Tämä on varmasti yksi suurimmista ulkoilmatapahtumista tänä keväänä koko Savossa ja Itä-Suomessa, uskoo tapahtuman järjestelyissä vahvasti oleva Jyrki Haapala, joka myös juontaa tapahtuman.
Vuoden turvallisinta päivää ovat rakentamassa Varkauden varaosapisteen, ABC:n ja poliisin lisäksi muun muassa liikkuva poliisi, Moottoriliitto, Liikenneturva, Autoliitto ja varkautelaiset autoliikkeet.
? Yhteydenottoja eri tahoilta tulee jatkuvasti, päästäänkö päivään mukaan. Koska yleisöä odotetaan tapahtumaan niinkin paljon, olemme järjestäneet autojen paikoitusalueet Hasintielle, jossa saa tietoa myös renkaista. Toinen paikoitusalue tulee Lehtoniemen koululle, koska itse alue täyttyy näytteilleasettajista, järjestelyissä mukana oleva Mika Gustafsson sanoo.
Bussikyydityksiä vuoden turvallisimpaan päivään järjestetään jopa Kuopiosta saakka.
 
Vuoden turvallisin päivä -tapahtuma on Gustafssonin ja Haapalan mukaan koko perheen tapahtuma.
- Tässä tapahtumassa koko perhe saa sellaisen turvallisuustietopaketin, ettei vastaavaa näiltä preerioilta löydy. Liikenneturvallisuuden lisäksi tietoa jaetaan myös kodin turvallisuuteen liittyvistä asioista. Korkeintaan Helsingissä tai pääkaupunkiseudulla saattaa olla jotakin vastaavankokoista tapahtumaa tarjolla. Esillä ovat kaikki tieliikenteessä tarvittavat turvavarusteet autoilusta polkupyöräilyyn, jalankulkuun ja jopa veneilyyn, Haapala korostaa.
Autoliiton Varkauden osasto järjestää esimerkiksi lapsille oman liikenneradan.
- Lapsille on tarjolla oma rata, johon on rakennettu omat liikennevalot ja liikennemerkit. Lapsille on myös muuta omaa ohjelmaa kuten pomppulinnaa, piirustuskilpailua ja poniajelua, ja paikan päälle ovat tulossa myös yksityiset perhepäivähoitajat ja Varkauden Tarmon taitoluistelijat hoitamaan lapsiparkkia.
 
Päivän ohjelmassa on myös kolme luentoa kello 10?15. Autoliiton lääkäri luennoi päävammojen syntymisestä ja ehkäisemisestä ja Autorengasliiton edustajat kertovat renkaiden kunnon merkityksestä liikenneturvallisuuteen. Autoliiton edustajat puolestaan kertovat ajankohtaista asiaa autoverotuksesta. Samalla Autoliitto kampanjoi ja rekrytoi uusia jäseniä.
- Harva tietää, että Autoliitossa on jo 111000 jäsentä ja Varkauden osastoonkin kuuluu jo 800 jäsentä. Tavoite on kasvattaa jäsenmäärää tänä vuonna 80?100 uudella jäsenellä. Autoliiton jäsenet saavat huomattavia jäsenetuja, Autoliiton Varkauden osaston hallitukseen kuuluva Haapala huomauttaa.
- Paikalle Varkauteen saadaan myös Team Ahman alkuperäinen Saab, lupaa puolestaan Autoliiton tiepalvelumies Vesa Räisänen.
 
Myös moottoripyöräilijät saapuvat paikalle.
- Mp-miehillä on oma kokoontumisajonsa tänne. Suurin onnettomuusriski moottoripyöräkolareissa tulee rintakehän alueelle. Rintapanssarilla olisi estettävissä moni vakava vamma ja jopa kuolema. Moottoripyöräilijöiden turvavälineet ovat täällä vahvasti ja kattavasti esillä, Haapala ja Gustafsson kertovat.
Autoilijoille on tarjolla paikan päällä myös katsastusliikkeen nonstoppina tarjoama autojen keväinen veloitukseton pikatarkastus. Myös iskunvaimentimia testataan ja paikalle saapuu pyörimään myös poliisin turvavyöauto.
Lentokerho tuo paikan päälle puolestaan purjelentokalustoa ja lentosimulaattorin, joten Käpykankaalla on paljon nähtävää ja koettavaa.

29.3.2012
GRT-kuskit Joni ja Mika Gustafsson kävivät hankkimassa kansainvälistä mk-kilpailukokemusta Venäjän Siperian Salekhardista, jossa ajettiin kovatasoinen kansainvälinen 240 kilometrin endurokisa.
Mukana oli kaikkiaan 24 suomalaiskuskia ja lähes parikymmentä suomalaistiimiä, jotka miehittivät kisan kärkipään urheilukelkkojen luokassa.
Kisan voittoon ajoi ylivoimaiseen tyyliin Erkki Venäläinen. GRT-kaksikosta Joni Gustafsson ajoi viidenneksi ajalla 2.53.08 jääden kakkossijasta vain reilun minuutin (1.20) ja voittajalle vajaat neljä minuuttia (3.59)
- Yhteensä neljästä 60 kilometrin mittaisesta ek:sta koostuvassa kisassa oli mukana 74 kuskia. Siperian tundrarata oli ratana vaarallisin, jossa olen koskaan ajanut, mutta itse kisan turvallisuusjärjestelyt olivat loistavat, sillä turvakopterit pörräsivät koko ajan ympärillä, joten kuskeilla ei ollut vaaran tunnetta missään vaiheessa, Siperian kovissa pakkasissa viihtynyt Mika "Kusti" Gustafsson totesi.
"Kusti" ajoi kisan 11:nneksi eli putosi niukasti palkintopallilta.
- Kymmenen parasta palkittiin ja kisan palkinnot olivat komeat. Paras venäläiskuski ja työkelkkaluokan voittanut saivat uudet moottorikelkat ja sporttiluokan voittaja sai 300 000 ruplaa eli noin 8500 euroa. Rahapalkintoja jaettiin kolmelle parhaalle. Olihan se hieno elämys kokea ja ajaa Siperiassa, "Kusti" makusteli.
GRT-tiimiin Siperian reissulla kuuluivat Mika ja Joni Gustafssonin lisäksi myös huoltotiimi eli Saunarekkayrittäjä Markus Nenonen ja tulkkina toiminut Jaanus Kirppu ja päämekaanikkona tom putkonen.
- Jaanus on ammattimies omalla alallaan ja puhuu muun muassa sujuvasti kuutta kieltä. Lähdimme omalla autolla matkaan torstaina ja jatkoimme bussikyydillä Vaalimaan rajalta Pietariin perjantaina. Kelkat lastattiin rekkoihin jo alkuviikosta Kiteellä, josta järjestäjät huolehtivat ne lentorahtina Pietarin kautta kisapaikalle Salekhardiin. Kutsukilpailun järjestelyt toimivat todella hienosti, omat ja Varkauden kaupungin matkamuistot kisajärjestäjille Siperian kisan palkintogaalassa jättänyt "Kusti" kiitteli.
- Sinällään me ja Varkauden kaupunki saivat hienoa pr:aa ja mainosta, sillä hoidimme oman osuutemme tyylikkäästi. Jo ennen kisaa paikallinen media oli kovasti kiinnostunut tallistamme ja kuvausryhmiä pörräsi paikalla heti kun saavuimme kisa-alueelle. Annoimmekin paikalliselle Siperian televisiolle Jaanus-tulkin välityksellä haastattelun studiossa ajohaalareissamme, "Kusti" totesi ja uskoi matkasta olleen hyötyä myös matkailumielessä.
"Kustin" mukaan venäläiset arvostivat varsinkin isä-poika -kelkkakaksikkoa.
- Venäläiset ovat perhekeskeisiä ja heitä kiinnosti nimenomaan meidän isä-poika -tiimimme. Annoimme Jonin kanssa noin kymmenen minuutin haastattelun ja joku paikallisista kertoi, että sen näki miljoonat katsojat.
Itse kisa sujui Mikan mukaan hyvin, vaikka ensimmäisellä ek:lla hänellä oli pieniä ongelmia ajolasien rikkoutumisen takia.
- Joni lähti matkaan numerolla 12 ja minä sain lähtönumeron 20. Mediashow´n lisäksi vaikutuksen teki loistavat turvallisuusjärjestelyt, sillä jokaisen kuljettajan kelkkaan asennettiin GPS-hätäpaikantimet. Järjestäjillä oli näyttömonitorit, josta he pystyivät seuraamaan jokaisen kelkan kulkua kisareitillä. Haaverin sattuessa ylhäällä pörräävät helikopterit oli saatavissa heti paikalle apua antamaan. Kisan vaarallisuudesta kertoo, että yhdeltä venäläiskuljettajalta katkesi kisan tuoksinassa neljä varvasta, mutta järjestäjät palkitsivat hänet uudella moottorikelkalla.
Ilman haavereita ei aivan sujunut Mika Gustafssoninkaan meno Siperian tundraradalla.
- Pari tössäystä tuli heti ekalla ek:lla, joissa rikoin ajolasini ja matkanteko sen jälkeen kovassa pakkasessa huolto- ja varikkoalueelle ei ollut helppoa, kun silmiin sattui. Ensimmäisessä tömäyksessä olin hetken tillin tallin ja särjin ajolasini, mutta kelkka säilyi onneksi ehjänä. Toisella kerralla lensin komean voltin, mutta säikähdyksellä siitäkin selvisin.
 
"Kusti" kertoi, että tundraadalla ei ollut vaaran paikka -varoitusmerkkejä lainkaan ja vaarallisen radasta teki harjantett, joiden takaa ei tiennyt mitä tuleman piti.
- Lähdimme radalle tuiki tuntemattomina, mutta silti elämyksenä kisa oli mahatava kokea. Kärkeen kaasuttivat kuskit, joilla oli isot polttoainesäiliöt. Aika kävi myös varikko-osuuksilla ja huoltotauoilla ehti oikeastaan tankata vain kelkat ennen matkan jatkumista.varikkokäynti ja Tankkaus vei noin kolme minuuttia, Kusti kertoi.
Salekhardin mk-endurokisa keräsi laajan julkisuuden ja rutkasti yleisöä.
- Olihan siellä hieno sirkusmeininki päällä ja komea kansanjuhlahan siitä kehkeytyi. Moottorikelkkakisan ohella siellä ajettiin porokisat ja yleisöä viihdytti myös moottorikelkkatemppuilija show-numeroineen. Itse endurorata oli tampparilla tehty ja jäinen sekä röykkyinen. Kelkka oli ilmassa enemmän kuin maassa, "Kusti" totesi.
Kilvanajon lomassa "Kusti" ehti vilkaista myös Siperian maisemia saatuaan uudet ajolasit kolmelle  viimeiselle ek:lle.
- Tundralla kasvoi sellaista kitukasvuista kuusikkoa. Baanat olivat leveät ja hyvät ajaa.
Myös venäläisten vieraanvaraisuus ja kisan jälkeinen komea palkintogaala teki Mikaan vaikutuksen.
- Olimme vielä kisan jälkeenkin median ryöpytyksessä. Saimme luotua myös hyviä kontakteja kisan sponsoreihin ja kisajärjestäjiin. He kertoivat, että Siperiassa on tarkoitus järjestää vuonna 2014 maailman kovatasoisin moottorikelkkailutapahtuma, "Kusti" totesi.
Tulevana viikonloppuna GRT-tiimi jatkaa kilpailukauttaan Rovaniemen Snowstar -kisassa, jossa ajetaan minienduro-, sprint-, ovaali- ja crossiosuudet.

14.3.2012
GRT-kuski Joni Gustafsson pamautti jymypaukun viime viikonloppuna Lahden Messilässä voittamalla arvostetun Kelkkakunkun yleiskilpailun. Joni oli luonnollisesti myös oman luokkansa ProA -luokan paras ennen Mikko Osmoa ja Feetu Koskista.
Jonin petasi hyvät lähtöasetelmat Kelkkakunkun voittoon ajamalla päivän nopeimman ajan kisan avausosuudella endurossa.

- Enduro sujui hyvin ja sitä seuranneessa sprintissäkin toiseksi nopein, mutta jännitys säilyi silti rinnenousuun. Luokkavoitosta aloin olla jo varma sprintin jälkeen, mutta Kelkkakunkussa ei voi koskaan tietää mitä muissa luokissa tapahtuu, hill climbiin eli Messilän laskettelurinteen rinnenousuun käännetyn lähtöjärjestyksen viimeisenä eli ennakkosuosikkina startannut Joni tuumi.

Myös Kelkkakunkun päätösosuus hill climb sujui Jonilta mallikkaasti.

- Ajoin hill climbissakin nopeimman ajan ja kakkonen jäi noin sekunnin. Koska olin viimeinen kilpailija, rata oli jo kulunut. Rinnenousu ajettiin sellaista z-muotoista rataa, ensin ylös, sitten vinosti alas ja taas ylös. Kelkkakunkun voittoa arvostan tähän astisen urani parhaana saavutuksena, Joni myhäili.
Hän sai palkinnokseen komean voittopokaalin.

- Kävin pojan kanssa kisan jälkeen vähän vesillä eli uimassa huljussa, reilun viikon kuluttua jo Venäjä Salehardiin kansainväliseen endurokisaan lähtevä Joni kertoi.

Sitä ennen ohjelmassa oli alunperin myös Lieksan SM-endurokisa, mutta see jää kaksikolta Mika ja Joni Gustafsson nyt väliin.
- Kelkat on saatava kuljetukseen Venäjälle jo heti maanantaina, joten Lieksan kisa on parempi jättää tällä kertaa väliin. Venäjän kansainvälisen showenduron jälkeen kevättalven ohjelamssa on vielä ainakin Rovaniemen Snowstar -kisa, joka on Lahden Kelkkakunkun tyyppinen monipuolisuutta vaativa kelkkakisa, Joni sanaili.

Joni ajoi Kelkkakunkussa jo viidettä kertaa.

- Ensimmäiset muistikuvat Kelkkakunkusta on viiden vuoden takaa Tahkolta, ja paras tähän astinen sijoitukseni kelkkakunkusta on vuonna 2009 puhallinluokasta ajettu kolmostila, hän muisteli.

Hyvin kaasutti myös vanhempi Gustafsson eli Mika "Kusti" Gustafsson ajamalla Kelkkakunkun yleiskilpailussa 12. sijalle ja legendaluokan kakkoseksi.
- Ajoin enduro-osuuden kakkoseksi, mutta sprintissä tuli pieniä kytkiongelmia kelkan kanssa ja yleensä minulle paras osuus eli sprintti oli tällä kertaa heikoin, viidenneksi legendojen sprintissä jätetty "Kusti" sanoi.

Hän ajoi kovaa kilpaa legendaluokan voitosta toisten legendakuskien eli Oskari Lääperin ja Hans Lindkvistin kanssa.
- Hillclimbissa olin taas poikia nopeampi ja pokkasin rinnenousustakin ykköspokaalin. Muutenkin Lahden kisaviikonloppu sujui tiimiltä tosi hyvin, kun Joni otti yleiskilpailun voiton ja minä ajoin legendaluokassa kakkoseksi, Mika sanaili.

9.3.2012
Jamalin Nenetsian alueella 37 000 asukkaan Salehardin kaupungissa Siperian maaperällä järjestetään 24. maaliskuuta kansainvälisesti kovatasoinen moottorikelkkamaraton, jonne on kutsuttu 25 suomalaista kelkkakuskia muun muassa Mika ja Joni Gustafsson.

? Aika uskomaton juttu. Venäläiset halusivat Siperiaan näyttäviä tiimejä eri puolilta Suomea. 25 kisaan osallistuvan kuskin lisäksi mukaan lähtee viiden  kelkkailijan ryhmä, joka järjestää kisan päätösjuhlallisuuksissa oman extreme-shownsa, kertoo tapahtumaa Suomen puolella järjestävä kiteeläinen Veini Haapasalo.
Haapasalon mukaan Venäjällä ei pelata pikkurahalla.

? Tapahtuman budjetti on kaikkiaan kaksi miljoonaa dollaria ja venäläiset kisajärjestäjät kustantavat suomalaiset paikan päälle. Kelkat rahdataan rekkoihin Joensuussa 19. maaliskuuta ja ne kuljetetaan lentorahtina Pietarista järjestäjien yksityiskoneella. Kuljettajat, mekaanikot ja vip-vieraat sekä mediaväki siirtyvät Karjalasta Siperiaan omalla charter-lennolla 22. maaliskuuta, Haapasalo kertoo ja sanoo suoran lennon Joensuusta Salehardiin kestävän kaksi ja puoli tuntia.
Venäläiskuljettajat ajavat endurotyyppisen kelkkamaratonin joko työkelkoilla tai urheilukelkoilla.

Salehard on mielenkiintoinen entinen suljettu venäläiskaupunki, joka avattiin turismille vasta pari vuotta sitten. Vuonna 2010 siellä kävi parituhatta turistia ja viime vuonna jo 17 000 turistia. Kaupunki on rikas, sillä siellä on isot maakaasu- ja öljyesiintymät.

- Nyt kaupunki on avautumassa länsimaille, joten reissustamme tulee varmasti mielenkiintoinen ja ikimuistoinen, paikan päällä kaupunkiin jo tutustumassa käynyt Haapasalo uskoo.

Haapasalon mukaan talvi Nenetsiassa kestää peräti kahdeksan kuukautta, joten moottorikelkkailu on alueen asukkaille tuttua puuhaa. Itse Nenetsia on alueena pinta-alaltaan viisi kertaa Suomen kokoinen.

? Nenetsia on myös Venäjän poronhoitoaluetta ja isolta alueelta onkin tulossa poroisäntiä juhlimaan tätä kaupungin suurta talvitapahtumaa. He yöpyvät paikan päälle rakennetussa suuressa kodassa, kun me suomalaisvieraat majoitumme kaupungin viiden tähden luxushotelliin.

Myös varkautelaiskuskit Mika ja Joni Gustafsson odottavat mielenkiinnolla Siperian kansainvälistä moottorikelkkakisaa saatuaan kutsun tapahtumaan, jossa suomalainen moottorikelkkailu esittäytyy ensi kertaa Siperian venäläisille.

? Tarkoitus on tavata paikan päällä myös paikallisia liike-elämän edustajia, joten matkailumielessäkin tämä matka on mielenkiintoinen ja saattaa avata uusia ovia Venäjän laajoille markkinoille ja vastaavasti viemme Suomi-tietoutta venäläisille.
 
Tämä matka on hyvää peeärrää myös suomalaiselle moottorikelkkailulle. Olen itse ollut paitsi kuljettajana myös kisajärjestäjänä ja luvannut antaa apuni tapahtuman jatkoideointiin ja järjestelyjen kehittämiseen, Gustagfsson kertoo.

Tulevana viikonloppuna Mika ja Joni Gustafsson kiihdyttävät kelkkojensa kanssa Lahden perinteisessä Kelkkakunkku-tapahtumassa.

? Puolustan Messilässä viime vuoden legenda-luokan mestaruutta. Lahden kisa suosii monipuolisuutta, sillä ensin ajetaan parinkymmenen kilometrin enduro-osuus ja sen jälkeen sprintti. Kelkkakunkun päättää Messilän laskettelurinteen ylämäkeen kiihdytettävä rinnenousu, Gustafsson tuumii.

5.3.2012
GRT-kuskit Mika ja Joni Gustafsson jatkoivat kilpailukauttaan Karstulan ja Vaalan endurokisoilla.
Karstulassa kaasutettiin SML:n enduron ensimmäinen SM-osakilpailu, jossa Mika Gustafsson ajoi M40 -sarjassa ja Joni N600 -luokassa.
- Karstulassa riitti vaikeuksia molempina päivinä. Vastaavia takaiskuja ei ole äskettäin koettu, "Kusti" kertoi.
Hän aloitti Karstulassa hyvin ajamalla 1 ek:n viidenneksi.
- Olin siinä vaiheessa vielä hyvin kärkikahinoissa ennen toista pätkää. Heti toisen ek:n lähtösuoran päätteeksi eka kurvissa törmäsin lumen alta paljastuneeseen kiveen ojanpenkassa ja lensin komean voltin ilmassa. Olihan se tajuton jysäys, onneksi kelkka ei sinkoutunut päälleni, "Kusti" tuumi Karstulan tällistään.
Törmäyksen voima oli kova ja muun muass kelkan suksi meni kasaan z-muotoon.
- Myös alatukivarsi ja keulakehikko vääntyivät törmäyksestä, joten matkanteko loppui siihen ennalta arvaamattomaan tilanteeseen.
Myös Jonilla oli vaikeuksia N600 -luokassa.
- Jonin kelkan vetoakselin vetopyörä halkesi toisen ek:n lopussa kelkan osuttua kivikkoon tai kantoon.
GRT-kaksikko joutuikin lauantai-illaksi huoltopuuhiin, sillä Jonin kelkka oli saatava kuntoon sunnuntaiksi.
- Tajusimme, että ainakin yksi SM-piste on varmistettava Karstulasta ensi kautta varten. Kun Jonin kelkkaa ei saatu kuntoon, hän ajoi minun kelkallani, johon tehtiin iso työ. Vaikka Jonin kelkkaan vaihdettiin vetoakseli, vetopyörästön jakoa ei saatu toimimaan. Minun kelkan alatukivarsi uusittiin  ja suksi oikaistiin, joten Joni sai yhden kilpailukuntoisen kelkan alleen sunnuntaiksi.
Sunnuntai toikin Jonille 13. sijan ja kaivatun SM-pisteen ensi talven SM-endurokisoja ajatellen.sunnuntain matkantekoa haittasi tekninen vika , totesimme kisan jälkeen että kakkosvariaattorin viererestä vetoakselin laakeri petti
niin että välys oli niin suuri että kytkin ja kakkosvariaattoti oli hankautunut jopa toisiaan vasten.
Karstulan viikonlopun jälkeen GRT-kaksikon ohjelmassa oli Vaala, jossa ajettiin kolmen erikoiskokeen endurokisa. Heinäveden Moottorikerhoa edustanut Mika sijoittui AS-Power Vaala racessa Masters-luokan 11:ksi kun voittoon kaasutti LSMK:n Erkki Venäläinen ennen SyMoKen Jukka Nybergia ja SuSeMK:n Markus Puoliväliä.
- Vaalakin alkoi hyvin, sillä ajoin avauspätkän kuudenneksi ja toisellakin ek:lla olin vielä kahdeksas. Kolmannella ek:lla oli sitten epäonnea ja putosin lopputuloksissa, Mika harmitteli alustan toimivuutta.
Joni Gustafsson puolestaan ajoi SM-Pro -luokassa 13. sijalle. Ykkönen Vaalassa oli K-KKM:n Joni Räty ennen KuusMK:n Hannu Härköstä ja SuSeMK:n Riku Mäkipeltoa.
Joni aloitti Vaalan kisan hyvin kaasuttamalla avaus-ek:lla kolmanneksi heti Rädyn ja Härkösen tuntumaan, mutta toisella ek:lla pakkanen teki tepposet Jonin kelkan kaasuttajaan kaasuvaijerin jäädyttyä ja hirtettyä kiinni ja kaiken hyväksi  variaattorin hihna katkesi. Joni jäikin kärjelle toisella ek:lla minuuttikaupalla yli kuusi minuuttia ja peli oli Vaalan osalta pelattu, vaikka viimeinen ek vielä kohtuuvauhdilla huoltotauon jälkeen sujuikin kuudenneksi nopeinta vauhtia.

22.2.2012
 Mika Gustafsson kiiti legendaluokan voittoon viime viikonloppuna SMK:n eli Suomen Moottorikelkkailijat ry:n SM-sprintissä Kiteellä.
- Neljästä startista otin yhden voiton, ajoin kaksi kakkossijaa ja sunnuntain viimeinen startti toi nelossijan. Kokonaisuuten Kitee meni hyvin ja varsinkin lauantain toisen kierroksen vetoon olen tyytyväinen. Ajoin ilman virheitä ja otin ykkössijan kahdeksan sekunnin marginaalilla, "Kusti" kertoi.
Hän viihtyi hyvin Pohjois-Karjalan vaativissa oloissa, jossa pakkanenkin paukkui kohtuullisissa lukemissa.
- Kiteellä oli parhaat ja vaativimmat sprinttiradat, missä olen koskaan ajanut. Rata muokkautui kelkan alla koko ajan ja sopi varsinkin minun ajotyyliini, Heinäveden Moottorikelkkailijoita SMK:n kisoissa edustava Gustafsson kertoi.
"Kusti" keräsi Kiteeltä legendaluokan loppupisteet 54 ja otti mestaruuden kahden pinnan erolla Y-SMK:n Harri Hynyseen, joka ajoi kaksi erävoittoa. Pronssille ajoi TuMK:n Kaj Kuitunen. Kaikkiaan luokassa oli mukana 17 ajajaa.
Gustafssonit edustavat Heinävettä SMK:n kisoissa ja ajavat VRT-kuskeina toisen lajiliiton Moottoriliiton kisoissa.
- Oma seura GRT on vielä sääntöjen osalta työn alla ja prosessi sen suhteen on vielä kesken, joten tämä talvi menee näin eli edustamme Jonin kanssa kahta seuraa, "Kusti" tuumi.

Moottoriliiton SM-kisoista jo tänä talvena sprinttihopeaa kaasuttanut Joni Gustafsson ajoi Kiteen Pro-luokassa kuudenneksi. Hän kärsi sekä lauantain että sunnuntain starteissa tekniikkaongelmista.
- Joni ajoi kolme starttia molempina päivinä. Lauantaina harmia aiheutti pitkä enduroa varten tehty välitys. Myös ryyppyvaijerin kanssa takkusi. Polttoaineseos oli liian vahva ja sitä myöten kelkan ajettavuus ja virkeys hukassa, "Kusti" tuumi.
Lauantai-iltana kaksikko ahersi huoltotauon kelkan välityksien parissa.
- Sunnuntainakin polttoainejärjestelmän osalta oli pieniä ongelmia, joten kuudes sija teknisten harmien jälkeen oli Jonilta hyvä suoritus.
SMK:n SM-spinttimestariksi ajoi KuusMK:n Hannu Härkönen (91) ennen KoKen Fetu Koskista (82) ja Korvatunturin Tero Lokkaa (68). Joni Gustafsson keräsi pinnoja yhteensä 53 ja viitossija jäi neljän pinnan päähän.
Ensi viikonloppuna Gustafssonit suuntaavat Karstulaan, jossa ajetaan Moottoriliiton alaisista SM-enduropisteistä. WL

22.2.2012
GRT ja Varkauden Varaosapiste on avannut Tokin pysäkille Kuvansiin uuden automaalaamon ja kattavan autopeltikorjaamon.
Tokin Pysäkille automaalaamon ja -korjaamon yhteyteen rakennetaan myös uudentyyppiset edustustilat, jotka Varkaudesta vielä tähän asti ovat puuttuneet.
GRT ja Varaosapiste on vuokrannut osan tiloista Saunarekka -yritykselle, joka tarjoaa jatkossa yrityksille ja yksityisasiakkaille extreme-tyyppisiä viihdepaketteja.

Automaalaamo Tokin Pysäkille avattiin jo vuodenvaihteessa ja nyt GRT:n hankkiman kiinteistön yhteyteen remontoidaan muun muassa edustussaunatiloja.
- Saunarekkayrittäjä Markus Nenosen kanssa solmitun sopimuksen myötä kiinteistön yhteydeen tulee myös saunarekka ja rakennuksen sisältä löytyy myös F1 -auto, jolla voi kokeilla formula-ajoa simulaattorilla, Mika Gustafsson kertoo.

Nenosen mukaan Ruotsista hankittu F1 -auto on kiertänyt jo lukuisissa eri tapahtumissa.
- Formula-auton runko on vuoden 1998 Jordan-tallin F Ykkösautosta, jota kuskasivat aikoinaan Ralf Schumacher ja Damon Hill. Jatkossakin auto kiertää eri tapahtumissa saunarekan tavoin, mutta on myös Tokin Pysäkillä käytössä Varkauden talousalueen yritystapahtumissa, joita voi vuokrata täältä. Viimeksi F1 -auto oli Raisiossa, jossa parisataa kuskia kävi kokeilemassa ajotaitoaan, Nenonen kertoo.
Hän sanoo Formulasimulaattorin tuovan Tokin Pysäkin moottoriurheilukeitaaseen aimo annoksen extremea ja eksotiikkaa.
- Tuomme nyt uudenlaisia palveluja alueen yrityksille. Formulalla voi ajaa myös keskinäisen kisan eli nopein kierros ja nopein kuski palkitaan, Nenonen kertoo.

- Tarkoitus on hoitaa fasiliteetit kuntoon ja avata Tokin Pysäkki sitten. Täällä voi jatkossa järjestää extremeiltoja ja vaikka tyky-tapahtumia yrityksille, Mika Gustafsson sanoo.
Kiinnostus uutta palvelua kohtaan on Gustafssonin mukaan ollut kova.
- Varauksiakin on jo tehty. Järjestämme muun muassa pilkkikisat, joiden päätteeksi tänne on mukava tulla saunomaan, syömään ja rentoutumaan, Mika "Kusti" Gustafsson kertoo.

2.2.2012
GRT-kaksikko Mika ja Joni Gustafsson jatkoivat mk-kauttaan viime viikonloppuna Ukko-Hallan kansallisessa testiendurossa, jossa ajettiin kolme noin 15 kilometrin mittaista erikoiskoetta paukkupakkasessa.
- Paikoin siellä mitattiin jopa -34 asteen lukemiakin, joten ukot ja koneet olivat kovilla. Ajoin uusilla ajolaseilla, joita en ollut ennen testannut kovissa pakkasissa ja lasit huurtuivat ja jäätyivät jo eka pätkällä. Lasien voimakkaan sisäisen ilmavirtauksen takia jouduin ajamaan välillä jopa silmät kiinni sokkona, kun silmiä vetisti, "Kusti" kertoi ongelmistaan varsinkin ensimmäisellä ja toisella erikoiskokeella.
. Ensimmäisellä ek:lla matkantekoa haittasi myös navigointilaitteen irtoaminen konepellistä, kelkka pysäyksiin ja piti juosta n, 30 metriä vastakarvaan ja onneksi löysin navin hangesta.
Huoltotauon jälkeen kolmannelle ek:lle "Kusti" vaihtoi toiset ajolasit ja lämpimät ajorukkaset, joten meno parani ja viimeiseltä pätkältä hän ajoi jo kakkossijan.
- Kokonaistilanteessa olin luokkani viides, mutta korkeammallekin olisi ollut mahdollisuuksia ilman kahden ensimmäisen erikoiskokeen ylimääräisistä sessioista.. Ja menihän siellä kakkos ek:lla telaston lankajousikin poikki, Mika Gustafsson tuumi värikästä Ukko-Hallan kisaa, jossa ei kuitenkaan jaettu vielä SM-pisteitä.
"Kusti" kaasutti Ari Liimataisen voittamassa Masters-luokassa. Liimataisen jälkeen kakkoseksi kolmen ek:n endurossa ajoi Tapani Nurmiranta ja kolmas 16 kuskin luokassa oli Harri Hynynen, jolle "Kusti" jäi vain 21 sekuntia.
Ongelmia Ukko-Hallan pakkasissa riitti myös Pro-luokassa Arctic Catiaan kuskanneelle toiselle GRT-kuskille Joni Gustafssonille, joka ajoi Pro-luokassa 13:nneksi. Luokkavoittton ajoi SjMK:n Ville Kettunen ennen Hannu Härköstä ja Kimmo Takaloa.
- Heti ekan ek:n siirtymän jälkeen Jonin  Kelkkaan tuli iso tekninen häiriö, mutta hännille jäänyt Joni sai ajettua kisan testimielessä läpi. Pakkanen koetteli Joninkin kelkan telastoa, sillä hänenkin kelkan telastosta katkesi lankajousi, Mika Gustafsson kertoi ja sanoi kuluvan viikon menevän jälleen kelkkoja kuntoon laitellessa.
Ensi viikonvaihteessa 4.-5. helmikuuta kaksikko suuntaa Sonkajärvelle, jossa ajetaan kansallinen mk-sprintti. Vajaan kahden viikon kuluttua 11.-12. helmikuuta GRT-kaksikolla on edessään jälleen arvokisat, kun SMK:n eli Suomen Moottorikelkkailijoiden SM-sprintti kaasutetaan Kiteellä, josta varsinkin Jonilla on hyviä muistoja viime talvelta.

26.1.2012
Mika Gustafssonin suunnitelmissa on perustaa ja rekisteröidä Gustafsson Racing Team -tallista virallinen rekisteröity urheiluseura.
GRT ry:n lajeina tulisi moottorikelkkailun lisäksi olemaan muun muassa rullaluistelu ja -hiihto sekä maastopyöräily.
- GRT ry on seurana työn alla ja tavoitteena on kehittää kaikkia lajeja eli moottorikelkkailua, maastopyöräilyä ja rullalajeja ja koota asian harrastajat ja laji-ihmiset samaan seuraan, Gustafsson vihjaa.
 
Gustafsson sanoo tulevan talven olevan moottorikelkkailussa mielenkiintoisen, koska Moottoriliiton kisojen lisäksi näillä lumilla ajetaan myös uuden lajijärjestön Suomen Moottorikelkkailijat ry:n kisoja.
 
- Uuteen lajijärjestöön SMK:hon on liittynyt jo viitisenkymmentä moottorikelkkailuseuraa. Uuden järjestön tavoitteena on kehittää moottorikelkkailua urheilulajina, M40 -sarjassa Soinissa ajanut Mika Gustafsson pohtii.
Hän oli omassa luokassaan lauantaina kolmas ja sunnuntaina toinen voiton mentyä Jokke Peräsalolle.
- Lauantain ensimmäisessä startissa vedin liian pitkän ilmalennon ja ajauduin vähän ulos radalta. Tilannenopeus oli liian kova. Muut pätkät otinkin enemmän tai vähemmän varman päälle ja ajoi ilman riskejä kolme kakkossijaa, Mika tuumi.
 
Ensi viikonlopuksi Gustafssonit suuntaavat Hyrynsalmen Ukko-Hallaan, jossa odottaa talven ensimmäinen kolme erikoiskoetta käsittävä 60 km:n endurokisa.
 
- Sprintin ohella panostamme tänä vuonna enemmän enduroon kuin snowcrossiin. Jo viime kevättalvella ajoimme endurokisoja ja muun muassa kelkkojen iskunvaimennukseen panostettiin vahvasti yhdessä Janne Sokan ja Kari Silvastin kanssa. Olemme ajaneet jo tänä talvena testejä Ukko-Hallassa, Heinäveden reitillä ja GRT:n vuokraamalla omalla testiradalla
Pieksämäen Peiposjärvellä, Mika Gustafsson kertoo.
26.1.2012
GRT-kuski Joni Gustafsson aloitti moottorikelkkailukautensa ajamalla kakkoseksi Pohjanmaan Soinissa.
Gustafsson voitti viime kaudella MK-sprintin SM-hopeaa Kiteellä ja samanvärinen SM-mitali on tulossa Gustafssonille myös tältä kaudelta. Mikäli vain tulokset Soinissa pidetyistä Moottoriliiton SM-kisoista pitävät kutinsa.
 
- Katsotaan nyt, mitä sieltä tulee. Tuloslaskennassa oli epäselvyyttä. Sprintin SM-kisa ajettiin Soinissa kerrasta poikki menetelmällä viime viikonloppuna, Gustafsson kertoi.
SM-sprint ajettiin yhteensä kuuden erän kisana kahtena päivänä.
 
- Ajoimme kolme erää molempina päivinä. Lauantain kokonaistuloksissa olin toinen ja sunnuntain kolmessa startissa ykkönen.
Kahden päivän kokonaistuloksien ykköseksi ilmoitettiin Lapin MK:n Tero Lokka, jolle Joni jäi vajaat kaksi sekuntia kuudessa eri lähdössä.
 
- Lauantain starteissa ajoin voiton ja kaksi kakkossijaa samoin sunnuntaina.
Lokka voitti sekä lauantaina että sunnuntaina kaksi lähtöä kolmesta.
 
- Kauden avauskisa sujui hyvin ja ajoin tasaiset startit. Tosin lauantaina oli kytkimen kanssa pieniä ongelmia ennen startteja ja keskittyminen vähän herpaantui. Siihen nähden pitää olla tyytyväinen.
 
Lunta Soinissa oli niukasti ja viiden kilometrin mittainen rata oli jäinen ja liukas.
 
Soinissa ongelmia kisajärjestäjille kasautui tuloslaskennan kanssa ja joidenkin ajettujen luokkien tuloksia jäätiin vielä ynnäilemään yhteen kisan jälkeen. Tuloslaskennan järjestäjä Moottoriliitossa vaihtui kuluvalle kaudelle eikä vaihdos ole sujunut kitkatta ja ongelmitta.
Kuluvasta moottorikelkkailukaudesta mielenkiintoisen tekee se, että Moottoriliiton kisojen lisäksi näillä lumilla ajetaan myös uuden lajijärjestön Suomen Moottorikelkkailijat ry:n SM-kisoja.
 
- Ajamme talven aikana molempien liittojen kisoja. Moottoriliitto järjestää SM-sprintin lisäksi enduron ja snowcrossin SM-sarjat. Kisat jakautuvat nyt kahden lajijärjestön kesken, ensi viikonloppuna Hyrynsalmen Ukko-Hallassa jo endurokisan kaasuttava Joni Gustafsson tuumii.
16.11.2011
Työkiireet Varkauden Varaosapisteen Fixus-huoltamolla ovat pitäneet mk-kuski Mika Gustafssonia otteessaan alkusyksyn.
- Kesä meni treenin kannalta hyvin maastopyörää polkien, mutta syksy on ollut töiden kannalta raskaampi ja liike-elämä on vaatinut veronsa, Gustafsson myöntää.

"Kustilla" on monta rautaa tulessa.
- Työrintamalla on kova lohko hoidettavana, joten ajatukset eivät ole nyt ykkösenä moottorikelkkailussa, syksyllä uudistuksia Käpykankaan Fixus-korjaamolle tehnyt ja uutta automaalaamoa Tokin Pysäkille Lehtoniemeen rakentanut Mika Gustafsson kertoo.

- Tässä Käpykankaalla on ollut pihamaan rakennusprojektia, varastojen sisäisiä muutostöitä ja kiinteistön hankkiminen automaalaamoksi Tokin pysäkiltä. Olemme hankkineet ajosiltanosturin, helmanostimet ja maalauskammion. Kaikki ovat kohtuullisen isoja investointeja, jotka vaativat paukkuja, "Kusti" tunnustaa.
Mika Gustafsson tuumii, että kohtuullisen tiukat raketamisaikataulut pitävät miehen myös touhukkaana.

- Automaalaamo avataan joulukuussa, joten työtuntimäärät yrityksessä ovat olleet syys-marraskuussa erittäin pitkiä ja se on pitänyt ottaa myös treenauksessa huomioon. Treeniä on joutunut pakosti keventämään, ettei vedä itseään ihan piippuun ja väsyneeksi, "Kusti" pohtii.
Silti tuleva kelkkakausi siintelee jo Mika Gustafssoninkin mielessä.

- Viime kausi sujui niin hyvin, että uskon, että polte palaa pian, kun nämä työprojektit saadaan valmiiksi, viime kaudella muun muassa 10 palkintosijaa ja Lahden Kelkkakunkun voittanut "Kusti" kertoo.

Hän arvelee tulevasta mk-kaudesta tulevan todella tiiviin.
- Kilpailukalenteri on vielä täysin auki, sillä tulevalla kaudella ajetaan Moottoriliiton ja uuden Suomen Moottorikelkkailijat ry:n alaisia kisoja. Voi olla, että itse aloitan kisat jo valmiiksi testaulla viime vuoden kalustolla, sillä uuden kaluston ja lähinnä alustan rakentaminen kilpailukykyiseksi vie aikaa ja testikilometrejä, Arctic Cat -tallissa jatkava "Kusti" arvioi.

Hän arvelee tulevilla lumilla panostavan sekä sprintti- että endurokisoihin, mutta joukkoon mahtunee sopiva määrä myös snowcross -kisoja.

16.11.2011
Joni Gustafsson otti viime kaudella MK-sprintin SM-hopeaa Kiteellä ja SM-kultakin oli hetken jo varkautelaiskelkkailijan hyppysissä, mutta himmeni hopeaan protestin myötä.

- Tällä kaudella se kulta sitten otetaan. Kausi käynnistyy todennäköisesti joulukuussa Kemijärven kansallisilla. Päätähtäin on SM-sprinttikisoissa, mutta talveen mahtuu myös enduro- ja snowcross -kisoja, hyvässä fyysisessä iskussa kauteen lähtevä Joni Gustafsson kertoo.

- Testit ja syksyllä ajetut maastopyöräkisat ovat osoittaneet, että fysiikan pitäisi olla edellisvuotta parempi, jolloin olin armeijassa, itseluottamusta uhkuva GRT-pilotti tuumii ja sanoo myös kaluston uudistuvan tuleville lumille, joita nuorukainen odottaa ja innolla ja malttamattomana.

- Uusia Arctic Cateja tässä jo odotellaan yhtä lailla kuin lumille pääsyä, GRT:n hankkimaa omaa tampparia kuntoon syksyn mittaan myös laittanut Joni kertoo.
GRT on vuokrannut Pieksämäen Peiposjärveltä myös peltomaa-aluetta, jonne on alkutalven aikana tarkoitus rakentaa tiimille oma harjoitusrata-alue, jossa kelkkoja päästään testaamaan.

- Oma treenirata on tulossa. Sillä säästetään aikaa vieviä treenimatkoja pohjoiseen, kun oma lumetettu ja tampattu harjoituskeskus on tässä lähellä käden ulottuvilla, Mika Gustafsson sanoo.

16.11.2011
Uuteen kauteen valmistautuva GRT (Gustafsson Racing Team) on solminut sopimuksen moottorikelkkailun erikoislehden MK-lehden kanssa.

GRT on lisätty näin www.mk-lehti.fi -racing -linkkeihin eli GRT-tiimiä koskeva uutisaineisto on nähtävissä jatkossa myös MK-lehden verkkoversiossa.

12.8.2011
GRT:n mk-kaksikko Mika ja Joni Gustafsson eivät ole levänneet laakereillaan kesällääkään, vaan osallistuneet aktiivisesti muun muassa maastopyörä- ja triathlontapahtumiin.
- Joroisten triathlonin pikamatka oli uusi kokemus. Varsinkin 400 metrin uinti tuntui haasteelliselta, kun kolme talvea sitten katkennut solisluu rajoitti kauhomista. Uinkin Joroisissa kylkityyliä ja rantauduin viimeisten joukossa, Joroisten Finntriathlonissa vahvasti mukana myös sponsorin roolissa ollut Mika muisteli.
Pyörän päällä 20 km:n matka sujui jo paremmin.
- Olen ajanut vain maastopyörällä, joten kevyen maantiekilpurin selkään hyppääminen kylmiltään oli taas uusi ja outokin kokemus. Mutta vaihtelu virkistää ja aina pitää kokeilla uusia haasteita, "Kusti" tuumi ja yllättyi varsinkin juoksukunnostaan.
- Vitosen juoksu sujui näistä kolmesta triathlonlajista oikeastaan parhaiten, kokonaisajalla 1.33.42 Joroisten pikatriathlonissa 47:nneksi sijoittunut "Kusti" kertoi.
Uintiin hän käytti aikaa 11.27 ja pyöräily sujui ajassa 52.14. Juoksuosuus vei tasan puoli tuntia eli 30.01.
Toinen GRT-pilotti Joni Gustafsson sen sijaan ylitti maalilinjan Joroisten Teräsmieskisoissa hienosti sijalla 31 kellon näytettyä loppuaikaa 1.19.35. Jonin uinti sujui aikaan 9.34 ja pyöräilyyn hän käytti 43.50. Juoksukin kulki mukavasti aikaan 26.09.
- Kesän ohjelmassa välipaloina on ollut myös rullaluistelukisoja Leppävirralla ja Harjurannalla, jossa osallistuin myös 4 km:n vuorijuoksuun.
Kovin kiskaisu "Kustille" on tänä kesänä ollut kuitenkin Tahkon 25 km:n maastopyöräkisa, jossa hän nappasi 201 osanottajan joukossa yhdeksännen sijan.
- Tulin maaliin hetikohta "Hessun" (Veli-Heikki Mustosen) perässä, joka sijoittui Tahkon kisassa seitsemänneksi. Aikakin parani edelliskesästä kaksi minuuttia ja ero kärkeen kaventui tuntuvasti, seuraavaksi Joroisten Finntriathlon crossiin katseensa suuntaava Mika Gustafsson kertoo.
- Joroisissa kisataan 27. elokuuta ja olen Kanavankankaan kisassa vahvasti myös järjestelypuolella mukana. Toivomme Joroisiin kovaa osanottoa, sillä parhaille on luvassa rahapalkinnotkin, Juuso Kutvosen kanssa Finntriathlon crosskisaa järjestävä Mika kertoo.
Hän muistuttaa GRT-kaksikon jatkavan Arctic Catin tallikuskeina myös tulevilla lumilla.
- Ensi talvi on tallille tärkeä. Onhan se 1962 syntyneen Arctic Catin 50-vuotisjuhlavuosi, "Kusti" huomauttaa.

9.8.2011
Toisen kerran järjestettävän FinntriathlonCROSSin sarjavalikoima 
täydentyy kickbiken maasto SM lähdöllä. Lauantaina 27.8 järjestettävän 
FinntriathlonCROSSin reitit ovat suunniteltu pääasiasiassa 
hiihtolatujen/valmiiden metsäpolkujen pohjalle, joten ne ovat teknisesti 
helppoja soveltuen hyvin myös potkupyöräilijöille. -Haastetta reitille 
tulee kovavauhtisista laskuista sekä jyrkistä nousuista joita kanavan 
talviurheilukeskuksen maastoissa on riittämiin. -Toteaa Crossin 
puuhamiehiin kuuluva Mika Gustafsson.

Reitit ovat jo tällä hetkellä merkattu maastoon ja niihin voi vapaasti 
tutustua aina kisa-aamuun klo 10 asti, jonka jälkeen polut ja alueen 
tiet ovat suljettuja kisan ajan muulta liikenteeltä turvallisuussyistä. 
Järjestäjä toiveissa olisikin, että kaikki osallistujat tutustuisivat 
vajaan 10km pyöräreittiin viimeistään kisa-aamuna jotta reitin 
vaatimustaso ei tulisi kenellekkään yllätyksenä.

FinntriathlonCROSSin päämatkana on 50km maastopyöräily, jonka päälle 
juostaan legendaarinen kotkanpolku (7km). Jouksuosuus on siis todellista 
maastojuoksua. Reittit ja erityisesti juoksuosuus saivat erittäin paljon 
positiivistä palautetta viime vuonna- Kertoo Finntriathlon tapahtuman 
markkinointipäällikkö Juuso Kutvonen. Sarjavalikoimaa täydentää myös 
pelkät maastopyöräsarjat, sekä enemmän kuntoilijoille suunnattu 
lyhyemmällä pyöräilyllä ajettava kuntoCROSS. Tapahtuman lähtö- ja 
maalialue sijaitsee ns. kanavanlavalla joroisissa. Cross:iin odotetaan 
yhteensä reilua sataa osanottajaa, nopeimmille on luvassa tuntuvat 
rahapalkinnot. Lisätietoja ja ilmoittautuminen www.finntriathlon.fi.

8.3.2011
GRT-kuski Mika Gustafssonilla oli kaksijakoinen viikonloppu, kun mk-kausi jatkui Ivalossa ja Sonkajärvellä.

Lauantain veteraanien snowcrosskisassa Ivalossa Gustafssonilla oli epäonnea, sillä päivän molemmissa lähdöissä Mikan matkantekoa haittasi kaatumiset kelkan kanssa.
? Ensimmäisessä lähdössä otin kontaktia edelläolleeseen kelkkaan. Kaaduin rinteeseen ja penkasta pois pääsy vei aikaa. Myös toisessa lähdössä lensin kelkan kyydistä jopa kahdesti. Lähdin hakemaan ahnaasti voittoa ja kävin kaatumisten välissä jopa luokan kärjessä, mutta ohittaessani Sport-luokan kaveria tämä vaihtoi ajolinjaa eikä törmäys ollut vältettävissä. Sain siinä tällin käteen ja jalkaan, "Kusti" manaili.
Ivalon kisassa Gustafsson oli viitos- ja kolmossijojen ansiosta veteraaniluokan kolmas.
Hän sanoi viikonlopun kuluneen tien päällä. Ivalosta Mika ja Joni Gustafsson jatkoivat lauantaina iltakuudelta jo kohti Kajaania.
- Viikonlopun aikana huoltoauton mittariin tuli peräti 1900 kilometriä. Kajaaniin saavuimme kahdelta aamuyöllä ja jatkoimme siitä sunnuntaiaamuksi Sonkajärvelle.

Sunnuntain Sonkajärven kansallinen mk-sprintti sujui Mikalta jo paremmin tuloksena molempien lähtöjen voitot sekä sarjavoitto legendaluokassa ennen Juha Nauhaa ja Harri Hynystä.
Myös pari viikkoa sitten Kiteellä Pro-luokan SM-sprintissä hopeaa kaasuttanut Joni Gustafsson ajoi sekä Ivalon että Sonkajärven mk-kisat.
? Joni otti viikonlopun molemmat kisat enemmänkin treenimielessä kelkan säätöjä testaten. Kelkan alustaa ei ehditty rakentaa kuntoon eikä meillä ollut mekaanikkoja mukana pitkällä Ivalon kisareissulla. Sonkajärven kisassa ajettiin 5.5 km pituinen reitti josta n. kilometri jääosuutta. harmiksemme unohdimme tarkistaa jonin suksiraudat, joten kaksi ensimmäistä starttia meni pieleen. kolmanteen starttiin vaidettiin raudat
ja joni ajoi pohjat. loppusijoitus neljäs.
Mika Gustafsson on ajanut kuluvalla kaudella jo yhdeksän palkintosijaa kruununa Lahden Kelkkakunkun voitto.
? Kauden tämänhetkinen saldo on neljä voittoa, yksi kakkossija ja neljä kolmossijaa. Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua SM-snowcrossin osakilpailulla Torniossa, Gustafsson sanoi.
Edellisviikonloppuna kaksikko paahtoi kelkoillaan Kerimäellä ja Parikkalassa SM-snowcrossin merkeissä.
- Kerimäen parasta antia oli, että sain luoton kelkan alustaan, Kerimäellä kolmos ja Parikkalassa kakkossijan luokassaan ajanut Mika kertoi.

2.3.2011
GRT-kuski Joni Gustafssonin SM-sprinttikulta vaihtui protestin jälkeen hopeaksi.
?Eihän se (hopea) oikein tunnu enää miltään, kun kultakin oli jo hetken hyppysissä, tuumi automekaanikko Joni Gustafsson kysymykseen miltä tuntuu olla moottorikelkkailun Pro-luokan SM-sprintin hopeamitalisti.
Kiteellä ajettiin viime viikonloppuna kaksi päivää mk-sprintin SM-mitaleista. Kiteeltä ei tullut ihan sitä kirkasta, mutta melkein kuitenkin.
?Olihan siellä Kiteellä väliin aika kylmää kyytiä, kun sunnuntaiaamunakin pakkasmittari näytti -35 astetta, Joni ja legendaluokassa kolmanneksi ajanut Mika Gustafsson sanoivat.
SM-sprintissä ajetaan Pro-luokassa kaikkiaan kuusi starttia, kolme lauantaina ja kolme sunnuntaina.
?Lauantain avauspäivän jälkeen olin SM-kisassa viidentenä. Lauantain avausstartti meni pieleen, sillä kelkka jäi hankeen ison pudotushypyn jälkeen kovassa vauhdissa. Toinen ja kolmas kierros olivat jo parempia. Toisen kierroksen ajoin aika lailla varman päälle kakkoseksi ja lauantain viimeisessä lähdössä olin kolmanneksi nopein, kaksi viikkoa sitten jalkaansa Kurun kansallisissa mk-kisoissa kaatumisessa pahoin loukannut Gustafsson kertoi.
Jalkavamma ei kuitenkaan enää viime viikonloppuna vaivannut, kun Gustafsson ajoi SM-mitalin sisulla ja sydämellä.
?Sunnuntaiaamuna jalka ei enää tuntunut pahalle. Vanha konsti, kipu lähtee sillä millä se tulikin päti ainakin minun kohdalla, sunnuntaina viidenneltä sijalta SM-mitaleille kammennut Gustafsson kertoi.
 
Sunnuntaiaamuna tosin pieni epäuskokin valtasi varkautelaispilotin mielen.
?Sunnuntaina ajettiin nopeampi ja kaksi kilometriä (5 km) lyhyempi pätkä kuin lauantaina ja eka startin jälkeen alkoi jo näyttää huolestuttavalta SM-mitalien suhteen, neljänneksi sunnuntain avauspätkällä ajanut Gustafsson kertoi.
SM-mitalista hän taisteli yhdessä Joni Rädyn, Riku Mäkipellon ja Feetu Koskisen kanssa. Sunnuntain toisessa ja kolmannessa startissa Gustafsson löi hanat pohjaan ja näytti perävaloja muille.
?Ajoin toisen ja kolmannen startin riskillä niin kovaa kuin uskalsin ja sain niistä molemmista erävoitot. Hetken minut kuulutettiin jo koko kisan voittajaksi ja jäin itsekin laskeskelemaan SM-pisteitä varikolla, Gustafsson kertoi.
Lopulta Gustafssonin pisteet eivät riittäneet sittenkään, kun yhdeksänneksi lopulta pudotettu Tuupovaaran Tuomo Forssell oli oikonut sunnuntain viimeisessä startissa loppushikaanin ja Joni Räty teki asiasta protestin. Gustafssonin perässä kakkosena ajaneen Forssellin pisteet nollattiin ja kolmanneksi ajanut Räty nousi kakkoseksi ja sai viisi pinnaa lisää plakkariin. Ne viisi pistettä riittivät nostamaan Rädyn Suomen mestariksi 101 pinnalla ennen Gustafssonia, joka hankki 99 pistettä. SM-pronssille kaasutti Riku Mäkipelto (94) ennen mitaleilta pudotettua Feetu Koskista (74).
 
Joni Gustafssonille nyt tullut SM-mitali oli uran ensimmäinen yleisessä sarjassa. Jo viime talvena hän otti samaisessa SM-sprintissä hopeaa tasapisteissä voittaja Mäkipellon kanssa, mutta silloin protesti vei miehen SM-mitalin kokonaan.
?Moottoriliitosta tuli viikkoa ennen palkintojenjakoa ilmoitus, että minut on hylätty protestin takia, kun ajamaani kelkkamerkin tyyppiä ei ollut Suomessa saatavilla ja myynnissä vaadittua kymmentä kappaletta. Nyt varmistimme tallini Arctic Catin kanssa jo ennen talven kisoja, ettei minua ainakaan sen takia voi hylätä. Näitä kelkkoja on katsastettu riittävästi, sprintistä oman mieluisimman lajinsa löytänyt ?pikku-Kusti? kertoo.
Ensi viikonloppuna moottorikelkkailun SM-lajikirjo vaihtuu snowcrossiin.
?Lauantaina ajetaan Kerimäellä ja sunnuntaina Parikkalassa yhteensä kuusi erää. SM-snowcross-sarja käynnistyi jo Seinäjoella, mutta siellä ei kulkenut, koko ajan kelkkansa toimivuutta talven mittaan parantanut Joni Gustafsson sanaili.
Jo viime torstain testit ennen Kiteen kisaa kertoivat, että alkutalvesta ongelmia tuottanut kelkan iskunvaimennus oli saatu kuntoon. Sen takia Gustafsson kaatui ja loukkasi itseään muun muassa pari viikkoa sitten Kurun kansallisissa.
?Janne Sokan ja Kari Silvastin avulla löysimme simmitykset kohilleen, joka paransi kelkan ajettavuutta heti. Vasta perjantaina teimme Jonin kisakelkkaan viimeisen päivityksen vaimentimiin, itse legendaluokassa kolmossijalle Oskari Lääperin ja Jukka Nybergin perässä kaasuttanut Mika Gustafsson totesi.
?Kustin? tämän talven kohokohta tuli jo viikkoa aikaisemmin Lahden Kelkkakunkusta, jossa hän voitti arvostetun legendaluokan.
?Kelkkakunkku vaatii monipuolisuutta, sillä Lahdessa ajettiin ensin lyhyt n.minuutin mittainen kurvikas ja mäkinen spurtti., sitten minienduroa ja lopuksi stadioncrossia Lahden hyppyrimäkien kupeeseen rakennetuilla radoilla.
17.2.2011
GRT-kuski Mika Gustafsson teki viime viikonloppuna voitokkaan matkam Lahden Kelkkakunkkuun ottamalla kaksipäiväisessä kisassa legendaluokan voiton.
"Kustin" kovasta vauhdista kertoo myös yleiskilpailun 18. sija Kelkkakunkun 78 startanneesta.
Jo perjantai-illan rinnenousu näytti, mitä tuleman piti, sillä "Kusti" oli legendojen nopein vajaan kilometrin matkalla Lahden hyppyrimäen tuntumaan vedetyllä mäkiradalla.
- Olin koko porukan 12. nopein ja tein kolmen sekunnin eron luokkani kakkoseen. Jäin Pro-luokan voittaneelle Jussi Hongallekin vain kaksi sekuntia, vaikka ajoin tovin sokkonakin, kun kelkan valot iltapimeässä eivät toimineet. Parinsadan pimeä pätkä mutkaisella radalla aiheutti toki hieman sydämentykytyksiäkin, "Kusti" muisteli avauspäivän antia.
Hänen aikansa perjantai-illan hillclimbissa oli 56.7.
Lauantaina Kelkkakunkussa jatkettiin aamun noin kuuden kilometrin miniendurolla, sillä kuskien ajettavana oli noin kolmen kilometrin lenkki kahteen kertaan.
- Rata ei ollutkaan aivan sama, johon luulin perjantai-iltana tutustuneeni ja endurossakin jouduin ajamaan sokkopätkiä parinkymmenen asteen pakkasessa, jossa kolme sormeakin jäätyi ja hankaloitti lopussa jarrutusta, kakkoseksi legendoista minienduro-osuuden ajanut Mika Gustafsson sanoi.
Hänen edelleen ajoi niukasti Hans Lindkvist (7.59.4), jolle "Kusti" jäi vain puolitoista sekuntia ajallaan 8.00.9.
- Kelkkakunkun viimeisen osakisan stadioncrossin sainkin sitten ottaa aika lailla varman päälle ilman turhia riskejä. Ajoinkin crossin lähinnä mies-miestä vastaan periaatteella Lindkvistiä vastaan, sillä voittoon riitti se kun pidän vain hänet takanani. Sainkin ajaa päätöskisan hallitusti ja olin crossikisassa luokkani neljäs, "Kusti" tuumi ja sanoi Arctic Catin tallikuskien menestyneen Kelkkakunkussa muutenkin mukavasti.
- A-luokan kuskeista Risto Juujärvi ajoi kakkoseksi ja Pieti Puhakka oli kolmas minun luokkavoittoni lisäksi. Matka Lahteen oli onnistunut, sillä vip-bussimmekin fanijoukkoineen oli täynnä ja ehdin hieman starttien välissä kokatakin vierasjoukolle sapuskaa, "Kusti" kertoi.
Kustin jälkeen Kelkkakunkussa legendaluokan kakkoseksi ajoi Kai Kuitunen ja Reijo Ylä-Onnenvuori oli kolmas ennen Hans Lindkvistia, joka pudotettiin neljänneksi.
Kurussa tällin saanut ja loukkaantunut Joni Gustafsson joutui jättämään Kelkkakunkun väliin ja seurasi kisaa katsomosta käsin, mutta Joni on jo tulevana viikonloppuna mukana Kiteellä, jossa taistellaan sprintin Suomen mestaruudesta kaksipäiväisessä kisarupeamassa. Myös Mika kaasuttaa Arctic Catillaan legendojen SM-sprintissä. 
8.2.2011
GRT-kuski Joni Gustafssonilla oli dramaattinen reissu Kurun kansalliseen mk-sprint kisaan viime lauantaina.
- Tarkoitus oli ajaa testikisa kahden viikon kuluttua Kiteellä alkavaa SM-sprinttiä varten, Joni kertoo.
Kurussa Pro-luokassa oli mukana 10 kuskia ja luokassa kaasutettiin kolme kierrosta. Joni ajoi heti  1. kierroksella kärjen vauhtia ja sijoittui ajallaan 6.34.10 kakkoseksi vajaat kaksi sekuntia Feetu Koskisen (6.32.44) perässä.
- Eka kierros ei ollut aivan täydellinen, sillä ajoin kahdesti ulos. Jäin silti kärjestä vain kaksi sekuntia ja se antoi positiivisen fiiliksen toiselle kiekalle.
Toisella kierroksella Joni ajoikin ylivoimaisen pohja-ajan 6.46.49, josta kakkonen Koskinen (6.58.33) jäi yli 11 sekuntia. Muut Pro-luokan kuskit ajoivat kierroksensa yli seitsemään minuuttiin.
- Hyvä toinen kierros toi lisää hyvää ajofiilistä ja lähdin täysillä on-off -periaatteella matkaan myös kolmannelle lenkille. Sainkin heti lähdöstä hyvän ajorytmin päälle ja sain laskea hana pohjassa. Sitten yhtäkkiä tuli oho-tilanne enkä ehtinyt kissaa sanoa, kun makasin ohjan pohjalla keskellä rataa, Joni muistelee Kurun kisaa.
Hän iski kaatumisessa pahasti vasenta jalkaansa.
- Kun yritin nousta pois takaa tulevien tieltä jalka ei pitänyt, joten jouduin rahaamaan itseni radan sivuun käsiä käyttäen. Onneksi ryynääminen tuli tutuksi viime talvena armeijasta, Joni muisteli Kurun kisaa.
Jonin kelkka lähti kiertymään kesken ajon ja tuli alas noin 60 kilometrin vauhdissa 90-asteen kulmassa.
- Jalka jäi kiinni kelkkaan ja pyöräytin siinä polveani. Ennenkuin putosin kelkan kyydistä rysäytin vielä pari vuotta sitten leikattua vastenta reittä, Joni tuumii tällistään.
Hänet vietiin tyhjiöpatjalla ambulanssiin ja ensin suunnaksi otettiin Tampereen TYKS, mutta Hämeen ulkopuolisia TYKS:iin ei oteta ellei uhrilla todeta hengenvaaraa.
- Ajeltiin siinä sitten ambulanssilla 300 kilsaa Varkauden aluesairaalaan ja sain matkalla kipulääkitystä. Jalka kuvattiin Varkaudessa eikä kuvien perusteella havaittu murtumaa. Onneksi hyvät suojat pelastivat. Ilman suojia tuskin kävelisin enää koskaan, Joni kiittelee.
Hän arvioi pitävänsä ainakin reilun viikon kilpailutauon, mutta mieli palaa ainakin Kiteen SM-sprinttiin vaikka Lahden Kelkkakunkku jäisikin väliin.
- Katsotaan nyt, miten jalan toipuminen edistyy. Tämä ei ollut kuitenkaan urani pahin tälli. Vielä pahempi sattui lähes tasan kaksi vuotta sitten 8. helmikuuta 2009, jolloin vasen reisiluu murtui. Helmikuun eka viikonloppu ei taida olla paras ajankohta minulle, Joni arvelee.
Tällä hetkellä keppien kanssa kävelevän Jonin mukaan polven nivelsiteet ovat todennäköisesti venähtäneet ja reiden lihakset ovat mustelmilla.
- Valitettavasti tämä kuuluu osana moottoriurheilun ja varsinkin -kelkkailun luonteeseen, isä-Kusti Mika Gustafsson sanoo.
8.2.2011
GRT-kuskeilla oli kaksijakoinen lauantai Kurun kansallisessa MK-sprintissä. Joni Gustafsson joutui onnettomuuteen ja palasi Kurusta ambulanssikyydillä, Mika sai juhlia puolestaan legendaluokan ylivoimaista ykkössijaa.
- Jo avauskiekka sujui hyvin, vaikka jäinkin siinä toiseksi Siilinjärven Jouko Kainulaisen napattua ykkössijan puolitoista sekuntia edellä.kierroksen puolenvälin jälkeen Jouduin ajamaan hetken aikaa edellä lähteneen hitaamman kelkan perässä ja siinä höllätessä paloi hiukan aikaa,  avauskierroksella kakkosajan 6.35.06 ajanut Mika kertoi.
Toinen startti sen sijaan sujui nappiin vaihtelevalla ja kurvikkaalla peltoradalla, jossa oli nousuja ja laskuja.
- Rata oli röykkyinen mutta hyvä ajaa ja toinen startti oli nappiveto. Hyvin tampattu rata oli jo muokkautunut toiselle kierrokselle kun 77 kuskia oli ajanut siitä. Ehkä fysiikkakin näytteli jo omaa osaansa toisella lenkillä. Olisin tarvittaessa pystynyt ajamaan vaikka kolmannenkin lähdön, ylivoimaisen ykkösajan 7.03.01 ajanut Mika sanoi.
Hän jätti 2. kierroksella seuraavaa E-PMoKEn Jarmo Uittoa yli 12 sekuntia. "Kustin" kokonaisaika kahden kierroksen kisassa oli 13.38.07 ja kakkoseksi sijoittuneen Uiton 13.52.81. Muut legendaluokan 13 kuskia kuluttivatkin aikaa jo yli 14 minuuttia.
- Olen pikku hiljaa alkanut päästä sinuiksi Arctic Catin kanssa, vaikka alkutalvi onkin teettänyt töitä kelkantelaston aerodynamiikan kanssa. Arctic Cat on haasteellinen, hommasimme uudet vaimentimet ja samalla muutoksia on jouduttu tekemään myös akseleihin ja telastoon. Nyt paketti alkaa vihdoin olla kunnossa, luottavaisin mielin ensi viikonlopun Lahden MK-kelkkakunkkuun suuntaava Mika "Kusti" Gustafsson kertoo.
Lahdessa ajetaan ensin perjantai-iltana niin sanottu Hillclimb eli rinnenousu Messilän laskettelukeskuksessa ja lauantain ohjelmassa on ensin 25 km:n minienduro ennen kisan päättävää stadioncrossia Lahden hyppyrimäkien juureen rakennetulla radalla.
- Lahteenkin lähden ajamaan luokka- voitosta, Kurun sprintin jälkeen itseluottamusta uhkuva "Kusti" toteaa.
8.2.2011
GRT-tiimi järjestää ensi lauantaina 12. helmikuuta päivän VIP-matkan Lahden MK-kelkkakunkkuun. Matka tehdään 24-paikkaisella kaksikerroksisella VIP-bussilla, johon mahtuu vielä muutama henkilö kyytiin. Lähtö Lahteen tapahtuu lauantaiaamuna ja paluu samana iltana.
120 euron osanottomaksu sisältää pääsylipun tapahtumiin sekä virvokkeet matkalla.
Matkasta voi tiedustella ja matkalle voi ilmoittautua soittamalla Markus Nenonen/Saunarekka 0500 189 280.
19.1.2011
Mika Gustafsson avasi snowcrossin SM-sarjan veteraanisarjan voitolla viime lauantaina Seinäjoella, jossa crossikisa kaasutettiin röykkyisellä Jouppilanvuoren laskettelurinteen radalla.
- Rata oli rankka ja sisälsi hirveästi hyppyjä. Vaativuutta lisäsi 25 asteen pakkanen ja paha lumipölläkkä, kun lunta pöllysi pitkin näköä, Mika Gustafsson kertoi.
Mika ajoi yhdistetyssä sport- harraste- ja veteraanisarjan lähdössä kaksi starttia, joista viimeinen finaalilähtö oli ratkaiseva.
- Ensimmäisessä lähdössä kaasuvaijeri jäätyi ja hirtti kiinni. Putosin välillä kelkan kyydistäkin. Jotenkin sain passailtua kaasulla ja jarrulla itseni maaliin, "Kusti" tuumi avauserän kymmenennestä sijastaan.
Finaalissa mies ja kelkka toimivat kuin unelma ja Mika kaasutti 15 kuskin joukossa yhteiskisan kolmoseksi ja veteraaneista ykköseksi. Hän pitää nyt snowcrossin SM-sarjassa piikkipaikkaa veteraanisarjassa.
Joni Gustafssonilla oli puolestaan epäonnea Open-luokassa. SM-snowcrossissa kussakin osakilpailussa ajetaan kolme starttia. 
- Joni ei saanut Seinäjoella rytmiä ajoonsa. Emme saaneet Siilinjärven testien jälkeen kelkan alustaa  vielä toimivaksi, Mika kertoi.
Avauslähdössä Joni ajoi 12. sijalle ja toisen lähdön hän joutui keskeyttämään.
- Toisessa startissa Joni tuli hypystä alas ja kelkka vain sammui yllättäen eikä lähtenyt enää käyntiin. Epäilemme tappokatkaisijaa pysähdyksen syyksi, sillä kelkka saatiin toimimaan pienen tauon jälkeen. Kolmanteen starttiin Joni ei kuitenkaan enää lähtenyt.
Seuraavat kaksi viikonloppua GRT-kuskeilta sujuukin treenauksen ja testiajojen merkeissä. Seuraava kisastartti kaksikolla on 5. helmikuuta Kurun kansallisessa sprinttikisassa ja kausi jatkuu 12. helmikuuta Lahden Kelkkakunkun merkeissä.

12.11.2010
Mika ja Joni Gustafsson valmistautuvat jo täyttä häkää tulevaan mk-kauteen.
Kumpikin VRT-kuski jatkaa Arctic Catin tiimikuljettajana myös tulevilla lumilla.
- Panostus on kova ensi talveen, sillä uusia tallikuskeja on viisi entisten lisäksi, kertoo Marko Tarkiainen Arctic Catia maahantuovasta Sumekosta.

Tallipäällikön mukaan Arctic Catin tiimikuskeja snowcrossissa ovat Rovaniemen Olli-Pekka Mäkipeura, Aki Pihlaja, Iisko Näkkäläjärvi ja Risto Juujärvi, Joni Gustafsson Varkaudesta, Pieti Puhakka Kouvolasta ja Fredrik Herten Pietarsaaresta.
- Hamme näkyvyyttä ja menestystä tulevan talven kisoista. Talvi 2012 tulee olemaan Arctic Catille 50-vuotisjuhlavuosi ja tuleva talvi on sille pohjustusta, Tarkiainen toteaa.
Hän oli tyytyväinen viime talven menestykseen ja myös kelkkojen myyntiin.
- Viime talvena Suomessa myytiin 4000 moottorikelkkaa, joista 400 oli Arctic Cateja. Nyt markkinaosuutta on tavoite nostaa 10 prosentista 15 prosentiin, Tarkiainen laskeskelee´ja sanoo Arctic Catien olevan kisakelkkoina vahvoja.
Yksi kauden päätavoitteista tallille tulee olemaan
Suomessa Tuurissa 26. maaliskuuta kaasutettava snowcrossin MM-kilpailu, jonne tallipäällikkö on kasaamassa kovan joukkueen.
- Tottakai tiimikuskimme ajavat myös SM-osakilpailuja, PM-osakilpailuja ja EM-osakilpailuja. Esimerkiksi Ruotsissa ajetaan muutama kisa ja sinne lähetetään kotimaassa menestyneimmät kuskit.
Snowcrossin tiimikuskien lisäksi Arctic Catilla on myös oma sprintti ja enduroryhmä, johon kuuluvat Jukka Nyberg, Jenny Alatalo, Mika Gustafsson, Markus Puoliväli, Petri Roininen ja Arto Tauliio.
- Päänäkyvyys tulee kuitenkin snowcrosskisojen kautta. Muun muassa Kelkkakunkku ajetaan tulevana talvena Tahkon sijasta Lahdessa, myös moottorikelkkamessuilla näkyvästi esillä olleen Arctic Catin tehdaskalustosta vastaava Tarkiainen korostaa.

30.9.2010
GRT:n ratatalli Mika, Joni ja Oiva Gustafsson sekä Hannu Nevasalo ajoivat mainion seitsemännen sijan Motoparkin endurance saloon -osakilpailusta viime lauantaina.
- Seitsemän sija noin 40 tiimin joukossa tuli ihan onnistuneella taktikoinnilla. Lopussa piti hieman kikkailla polttoaineen kanssa. Yksi lisätankkaus olisi pudottanut sijan jonnekin 15 tuntumaan, kiireellä kohti Virtasalmea työpaikaltaan lauantaina painanut Mika Gustafsson kertoi.
Joni Gustafsson aloitti mukavasti ajaen ensimmäisen ajovuoronsa aikana yhden koko kisan nopeimmista kierroksista. Hannu Nevasalo jatkoi GRT:n toisena kuljettajana ennen Oiva Gustafssonia.
- Minun vuoroni oli ajaa neljäntenä, mutta aika kiirehän siinä tuli, sillä saavuin kisapaikalle vasta hieman ennen omaa ajovuoroani. Äkkiä ajohaalarit päälle ja ei kun auton rattiin lähes kylmiltään. Edellisen kerran ajoinkin rata-autoa toukokuussa, Mika Gustafsson muisteli viime lauantain kiireistä päiväänsä.
Oman mausteensa "Kustin" ajovuoroon toi vielä Virtasalmella alkanut vesisade.
Kuuden tunnin kisassa "Kustin" ajovuoro kesti 1.10 ja viidennelle pätkälle lähti jälleen Joni Gustafsson. Viimeisen osuuden ajoi sitten jälleen Mika Gustafsson.
- Polttoaineen riittävyyden kanssa piti hieman kikkailla. Olimme jo kuudensiakin, mutta safety car tuli eteeni radalle ja seitsemäntenä ollut talli sai meidät kiinni. Koska polttoaine oli vähissä en pystynyt painamaan sitä vastaan ihan huippukierroksia. Mutta seitsemäs sija oli meiltä hyvä kesän paran suoritus ja sijoitus, Mika Gustafsson kertoi lauantain kisasta.
30.9.2010
Joni Gustafsson ajoi mainiosti kuudenneksi Tampereen 30 km:n maastopyöräkisassa sunnuntaina. Joni otti Tampereella ensimmäisen kerran myös Arto Kainulaisen päänahan, sillä Kainulainen sijoittui kahdeksanneksi.
Hyvin oman osuutensa suoritti myös toinen GRT-kuski Mika Gustafsson ajamalla 13. sijan.
- Yöunet jäivät aika vähiin, kun lauantaina ajoimme vielä Motoparkissa rata-autokisan ja herätyskello soi jo aamuviideltä. Oman mausteen maastopyöräkisaan toi kylmä keli. Ajoin silti lyhythihaisessa pyöräilypaidassa ja vauhtia piti pitää ettei holotna iskenyt, "Kusti" kertoi kolmenkympin polku-urakkaansa.
Tampereen maastoa "Kusti" piti hyvänä.
- Reitti oli vaativan vaihteleva ja polkuvoittoinen. Paikoin siellä oli liukasta kivikkoa, kantoja ja juurakkoa, mutta tykkäsin kapeasta polusta. Välissä siellä oli myös pehmeää hiekkaharjua ja väliin kovapohjaista polkua. Nyt ei ajettu mitään metsäautotien pohjaa. Rata vaati ajosilmää, "Kusti" tuumi.
Hän sanoo kunnon parantuneen kohti talvea.
- Seurasin sykemittaria eikä keskisyke noussut nyt kuin 157:aan, kun se esimerkiksi Lahden maastopyöräkisassa oli 165, Mika Gustafsson kertoi.
20.9.2010
GRT-kuskit Joni ja Mika Gustafsson ajoivat mainiosti Lahden Tiirismaan valloituksen, joka oli 25 km:n mittainen maastopyörätapahtuman Salpausselän vaativassa maastossa.
Hyvää syyskuntoa uhkuva Joni sijoittui kisassa kakkoseksi ajalla 1.03.05. Voittoon 25 km:n lenkillä ajoi Pauli Uitto (56.49). Varkautelaispanos oli jälleen vahva, sillä GRT-kuskien fysiikkavalmentaja Veli-Heikki Mustonen polki 25 km:n kisan neljänneksi (1.04.44) ja Mika Gustafsson oli kuudes (1.11.54).
- Tiirismaa oli aika kova reissu, jossa kivuttiin tosi korkealle. Loppumatka piti tulla juosten, sillä ketjut katkesivat noin kaksi kilometriä ennen maalia ja potkin kickbike -tyyliin viimeiset kilometrit, Mika Gustafsson sanaili.
Varkautelaisista Kirsi Kainulainen voitti lisäksi naisten 25 km:n ajon ajalla 1.11.40 ennen varkautelaissyntyistä nykyisin Lahdessa asuvaa Hanna Kolaria (1.22.40).
Varkautelaisten vahvaa panosta Tiirismaalla täydensi Arto Kainulainen ajamalla 50 km:n kisassa yhdeksänneksi ajalla 2.13.35. Viidenkympin maastopyöräkisan voiton vei Samuel Halme 1.51.53.

- Ensi viikonloppuna 25. syyskuuta ajamme taas endurancea Motoparkissa ja ohjelmassa on myös maastopyöräkisa sunnuntaina Tampereen lähistöllä, Mika Gustafsson valottaa GRT-kuskien lähiajan ohjelmaa.

23.8.2010
Varkautelaiset maastopyöräilijät painelivat peräti kolmoisvoittoon Sappeen 25 km:n MTB-tapahtumassa.
Kuopion Pyöräilyseuraa edustava Arto Kainulainen otti voiton, mutta sai tehdä täyden päivätyön pitääkseen kovakuntoisen GRT-kuski Joni Gustafssonin takanaan.
Kainulaisen voittoaika oli 1.18.23, mutta Joni jäi voittajalle vain neljä sekuntia. Varkautelaisten täydellisen päivän täydensi GRT-kuskien fysiikkavalmentaja Veli-Heikki Mustonen polkemalla kolmossijalle 1.19.03 ajalla.
- Tarkkailin enemmän Hessua, mutta Joni tulikin viimeisessä loppunousussa yllättävän lähelle. Lähdössä tapahtui yllättävä hässäkkä, kun joltakin räjähti rengas lähtöviivalla ja moni luuli sitä lähtölaukaukseksi. Itsekin jäin hieman lähdössä, mutta sain kärjen kiinni kympin kohdalla, Varkauden Carlsonin tavarataloa johtava Kainulainen kertoi.
Varkautelaisten kovaa panosta Sappeella täydensivät myös Mika Gustafsson ja Kirsi Kainulainen.
Mika pisteli 7:nneksi ajalla 1.26.19 ja Kirsi oli yhdeksäs ajallaan 1.27.23.
- Paransin rutkasti viime vuotista aikaani, joten fyysinen kunto on parempi kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Ilahduttavinta oli kuitenkin Jonin kova veto Artsin takana, maisteli Mika Gustafsson GRT-kuskien mukavaa syyskuntoa.

9.7.2010
GRT-kuski Mika Gustafsson osoitti kovaa fyysistä kuntoa polkemalla Nilsiän Tahkon kovaa kestävyyttä vaativassa Tahko MTB:ssa 25 km:n matkalla peräti 11. sijalle. Edellä oli vain virolaisvoittaja Siim Kiskonen (1.10.22) ja kymmenen muuta suomalaisajajaa yhteensä 187 polkijan kisassa.
- Sijoitus ja varsinkin aika paranivat edellisvuoden kisasta reilusta. Ajoimme viime vuoteen verrattuna samoissa olosuhteissa ja samalla reitillä, joten Tahkon kisa kävi hyvästä kuntotestistä, Mika Gustafsson totesi tyytyväisenä nykykuntoonsa.
Kun hän käytti viime vuonna aikaa 25 km:n lenkkiin 1.43.30, sujui sama taival tänä kesänä ajassa 1.29.42.
- Joni polki viime vuonna hyvin 13. sijalle ajalla 1.33.43, mutta joutui rengasrikon takia keskeyttämään tämän vuoden Tahkon kisan, Mika Gustafsson kertoi tämän viikon perjantaina varusmiespalveluksestaan Kajaanista kotiutuvan Joni Gustafssonin tilanteen.
Muista varkautelaisista Sampsa Nukarinen ajoi Tahkon MTB:n 25 km:lla 16:nneksi ajalla 1.36.25 ja hiihtäjänä paremmin tunnettu Kirsi Kainulainen oli heti hänen jälkeensä 17:s ajalla 1.36.38.
- Olen pyrkinyt ajamaan maastopyörällä noin sata kilometriä viikossa ja ohjelmassa on ollut myös salibandya, Mika Gustafsson kertoi.
GRT-tallin ohjelmassa on myös viime kesän tapaan rata-autoilua endurance saloon -luokassa tallin BMW:lla.
- Yksi Alastaron kisa on jo takana ja vielä ainakin neljä edessä, Mika Gustafsson kertoi.
Jäljellä ajamatta sarjasta on vielä 12 tunnin Momo Racing kisa 6.-7. elokuuta, Alastaron kisa 4. syyskuuta, Kokkolan kaksipäiväinen kisa 11.-12. syyskuuta ja Momo syysendurance Alastarossa 3. lokakuuta.
- Tallissamme ajavat lisäkseni tutut Hannu Nevasalo sekä Joni ja Oiva Gustafsson. Lisäksi varakuskina on toiminut Jari Tähtinen, cooperin testissä hiljattain 2750 metrin tuloksen juossut Mika Gustafsson totesi. 

6.4.2010
GRT:n moottorikelkkakuski Mika Gustafsson päätteli kauttaan viime viikonvaihteessa Rovaniemen Iceman Snow Star -kisassa, jossa ajettiin enduron, ovaalin ja snowcrossin yhdistelmäkilpailu.
Enduro-osuuden jälkeen Gustafsson oli legendoissa viidentenä, mutta nosti osakkeitaan tiukan ovaalikisan jälkeen, joka ajettiin kahtena puolen tunnin kisana.
? Endurossakin oli eka pätkällä toiseksi nopein, mutta putosi huippunopeuksilla ajetuilla kahdella seuraavalla pätkällä. Hans Lindkvist oli ovaaliosuuden ykkönen, mutta väänsimme tasaisesti tunnin Esko Tuiskun kanssa ja eroa hyväkseni tuli loppukirin ansiosta peräti 0,664 sekuntia, "Kusti" muisteli raakaa vääntöä.
Legendojen kokonaiskisa oli kovatasoinen lappalaiskuskien ansiosta. Lopulta Tuisku otti kokonaiskisan voiton ajettuaan snowcrossosuuden hyvin ennen kakkoseksi kokonaiskisassa kaasuttanutta Mika Gustafssonia, joka sai vaivanpalkaksi Rovaniemeltä hienon pytyn ja taulutelevision.

GRT:n toisella kelkkakuskilla Kajaanissa varusmiehenä palvelevalla Joni Gustafssonilla oli hieman teknisiä murheita Pro-luokan lähdöissä. Enduro-osuudella kelkan telaston pultti katkesi ja matkanteko avauspätkällä loppui siihen paikkaan.
? Ovaalissa Joni puolestaan tuli kelkan takapää edellä hypystä ja osui jääpattiin. Kelkka vaurioitui, mutta se saatiin kuitenkin snowcrossosuudelle kuntoon. Siinä Joni nousikin hienosti 12. sijalta peräti neljänneksi, Mika Gustafsson kertoi.
Joni Gustafsson kuuluu Arctic Catin tehdastallikuljettajiin ja tältä talvelta plakkarissa on muun muassa Pro-luokan sprintin SM-hopea. Snowcross-sarjan osakilpailuista Pello peruuntui ja Ivalon kisan Joni Gustafsson jätti väliin. Hän oli snowcrossin Pro Open -luokan SM-kokonaispisteissä kahdestoista ja Pro Stock -luokassa yhdestoista.
? Kauden pääpaino oli uusien kelkkojen testaamisessa ja ennen kaikkea sprintissä, mutta ajoittain Joni väläytteli vauhtivarojaan myös crossissa mm. Tahkon Kelkkakunkussa ja Rovaniemen Icemanissa. Kausi uusilla kelkoilla sujui yllättävänkin hyvin, joten tästä on hyvä jatkaa uuteen kauteen, johon lähdemme jo selkeimmin tavoittein. Työ jatkuu ja tähtäimessä Jonilla ovat myös EM-luokan lähdöt, Mika Gustafsson totesi ja sanoi panostavan jo maastopyöräilytreeneihin.
GRT-talli aloittaa valmistautumisen myös endurance rata-autoiluun, jossa tiiminä jatkavat Mika, Joni ja Oiva Gustafsson yhdessä Hannu Nevasalon kanssa.
- Endurancekausi alkaa 24.-25. huhtikuuta Botniaringilla.
5.3.2010
GRT-kuski Joni Gustafsson teki viime viikonloppuna varkautelaista moottorikelkkailuhistoriaa.
Kuluvalle talvelle Arctic Catin tehdaskuljettajaksi noussut Joni kaasutti viime viikonloppuna Vaalassa sprintin SM-hopealle tasapistein (110) mestaruuden vieneen Riku Mäkipellon perässä. Kainuun Prikaatin varusmies vaihtoi luokkaa tähän talveen ja ajaa nyt arvostetussa Pro -luokassa, kun hän sijoittui viime talvena P-600 -puhallinluokan SM-sprinttisarjassa viidenneksi.
SM-mitali on ensimmäinen, joka on otettu Varkauteen moottorikelkkailun arvostetuimmista Pro- ja P-600 -luokista.
Tämän talven SM-sprint ajettiin kahden päivän lyhyenä sarjana Vaalassa viime lauantaina ja sunnuntaina.
- Tiesin, että minulla on mahdollisuus mitaliin, jos en vain aja ulos, vaan pysyn radalla, ensimmäisen kisapäivän jälkeen jo kakkospaikan K-KMK Joona Rädyn jälkeen ottanut Gustafsson totesi.
Räty putosi lopulta neljänneksi, kun Mäkipellon ja Gustafssonin väliin kiilasi KoKen Feetu Koskinen. Koskisen pistesaalis oli 73 ja samaan ylsi myös Räty.
- Räty jäi neljänneksi protestin ja siitä tulleen minuutin aikasakon jälkeen.

Joni Gustafsson kaasutti lauantaina Vaalan kolmessa startissa sijat kaksi, kahdeksan ja yksi. Lauantain radat olivat enemmän enduromaisempia, kun taas sunnuntaina painettiin hiihtoladun pohjia pitkin.
- Sunnuntai sujui jo paremmin, sillä ajoin kahdessa eka startissa kakkoseksi Riku Mäkipellon jälkeen ja voitin viimeisen lähdön, Gustafsson muisteli.
Heikoin startti otettiin yhteispisteistä pois ja kun pisteet ynnättiin yhteen sekä Gustafsson että Mäkipelto päätyivät 110 pinnaan.
- Rikun heikoin sija (viides) oli parempi kuin minun (kahdeksas) ja se ratkaisi mestaruuden, Gustafsson kertoi.
Gustafsson sanoo, että kelkkamerkin vaihtuminen ja tehdaskuskiksi pääsy on tuonut lisäpotkua uralle.
- Tosin varusmiesaika on hieman hankaloittanut harjoittelua ja uusien kelkkojen testaamista. Kelkat ovat täällä Varkaudessa, kun mies on Kajaanissa, hän totesi.
SM-hopea sprintista oli kuluvalle kaudelle miellyttävä ylimääräinen bonus.
- Tähän kauteen en asettanut sen kummempia tavoitteita, joten mitali oli siinä mielessä mukava yllätys. Kaksi muutakin SM-mitalistia ovat tehdaskuskeja, mutta ajavat eri kelkkamerkillä, Joni Gustafsson sanoi.

Ensi viikonlopuksi Joni Gustafsson vaihtaa lajia mk-snowcrossiin, jonka SM-pisteistä kaasutetaan Torniossa. Hän ajaa snowcrossia Pro Stock- ja Pro Open .-luokissa ja on tällä hetkellä sarjassa 12. sijalla, kun takana on Kerimaan ja Parikkalan SM-osakilpailut

Mika Gustafsson kaasutti Vaalasta Joni Gustafsson tavoin sprintin SM-mitalin, kun tuomisina legendaluokasta oli pronssia. Mestaruuden legendaluokassa vei Jukka Nyberg (70) ennen Hans Lindkvistia (53) ja hänestä pisteen päähän jäänyttä GRT-pilotti Mika Gustafssonia.
- Lauantaina tein virheitä ja törmäsin muun muassa puuhun. Olin lauantain lähtöjen jälkeen sarjassa vasta viidentenä, mutta nousin sunnuntaina voitolla ja viitossijalla kolmanneksi, pari viikkoa sitten Kerimaan kisassa rintakehäänsä kaatumisessa telonut ja sen takia puolikuntoisena SM-sprintin ajanut Mika Gustafsson kertoi.
Viime talvena Mika Gustafsson ajoi SM-sprintin legendaluokassa hopeaa ja väri vaihtui nyt siis pronssiin.
Mika olikin legendaluokan kuskeista ainoa, joka pysyi viime vuoden mitalisteista myös tänä talvena mitalikannassa, sillä vuosi sitten voittanut Petri Huhtaviita oli nyt viides eikä vuosi sitten SM-pronssille ajanut Markku Juntunen ollut tällä kertaa mukana. Hans Lindkvist oli vuosi sitten viides ja nousi nyt hopealle.
- Rintakehään tullut tälli haittasi ajamista ja valmistautumista Vaalaan, joten tätä mitalia voi pitää taisteluvoittona, Mika Gustafsson myhäili ja sanoi pitävänsä rintakipujen takia huilia ajamisesta ensi viikonloppuna.
26.2.2010
Mika ja Joni Gustafsson starttasivat perjantaina luottavaisin mielin kohti Vaalaa, jossa ajetaan SM-sprintin osakilpailut lauantaina ja sunnuntaina. Mika kaasuttaa legendaluokassa ja Joni ajaa Pro-luokan lähdöt.
- Koko talven sprinttisarja ajetaan kahtena päivänä Vaalassa lauantaina ja sunnuntaina. Joni ajaa viikonlopun aikana kuusi lähtöä ja minä yritän kipeästä rintakehästä huolimatta startata neljään legendaluokan starttiin, Mika Gustafsson kertoi kaksikon lähtötunnelmista perjantaina.
Vaikka armeija painaakin Jonin hartioita ja muun muassa Kerimaan SM-snowcross meni piloille sairastelun takia, on Mika luottavainen Jonin iskukykyyn Vaalan SM-sprinttien osalta.

- Jonilta odotan kovaa panosta, vaikka taso Pro-luokassa onkin todella kova. Joni on osoittanut vauhtivaroja talven aiemmissa starteissa, "Kusti kertoo.

Mika Gustafsson sen sijaan itse on varovainen arvioidessaan omaa nykykuntoaan.
- Rintakehä on vieläkin niin kipeä, että todennäköisesti tarvitsen apurin vetämään kelkan käyntiin, hän naureskelee.
Kaksikko kävi viime viikonloppuna Vuokatissa, jossa SM-snowcrossin osakilpailu piti peruuttaa kovan pakkasen takia.
- Siellä mittari näytti -39 astetta, joten Vuokatissa ajettiin vain nuorten ja naisten EM-lähdöt. Joni ajoi testimielessä harrasteluokan kavereiden kanssa harrastelähdöt. Lopputalven osaltakin pääpaino ja keskittyminen on kelkan testaamisessa ensi talvea varten, Arctic Cat -kelkkoihin tyytyväinen Mika Gustafsson kertoi.

19.2.2010
GRT-kuskit Mika ja Joni Gustafsson jatkoivat uusien Arctic Cat -kelkkojensa testiajoja Nilsiän Tahkon kelkkakunkussa ja viime viikonloppuna Kerimaan ja Parikkalan SM-osakilpailuissa.
Tahkolla kaksikko ajoi luokissaan viidenneksi. Mika kaasuttaa legendaluokassa ja Joni ensimmäistä talvea Pro -luokassa.
- Joni veti Tahkon rinnenousun hienosti viidenneksi ja oli sprintissä  kolmas. Jopa koko kelkkakunkun kakkossijakin oli tarjolla, mutta se meni crossi osuudella kaatumiseen, kun Jonin kelkan suksi tarrasi ohitustilanteessa edellä olevan telatunneliin, Mika Gustafsson harmitteli.
Joni putosi Tahkon viimeisen crossistartin viimeiseksi, mutta nousi sieltä vielä yhdeksännelle sijalle ennen maalilinjaa ja yhteispisteissä viidenneksi.
- Minulla oli puolestaan sprintin suorilla turhauttavia jäätymisongelmia kelkan kanssa ja putosin suorilla aina useita sijoja, Mika Gustafsson harmitteli Tahkon kelkkakunkun tämäntalvista antia.
Tällä kertaa pienen epäonnen vaivaama GRT-kaksikko putosikin Kelkkakunkun -finaalista, jossa sekä Mika että Joni ajoivat vuosi sitten ensimmäistä kertaa kilpailun historiassa isä-poika -parina.
Viime viikonloppuna GRT-kaksikon huoltoauton nokka osoitti Kerimaata, jossa ajettiin snowcrossin SM-pisteistä.
Mika teki Kerimaalla hurjannäköisen voltin legendalähdössä ja teloi siinä itseään.
- Startissa oli 20 kaveria ja yksi tuplahyppy jäi vajaaksi. Tulin hypystä alas huonosti keulan kulma kääntyneenä eivätkä lapaset pitäneet, vaan iskeydyin kelkan tankoa vasten ja kisa oli siinä, Mika Gustafsson tuumi.
Hän sai tällissä ruhjeita rintaansa ja myös kylkiluita murtui.
- Kerimaassa ei ollut meidän päivä, sillä myös Joni jäi alakynteen omassa Pro -lähdössään. Hän oli koko viikon kipeänä ja tauti vei voimat. Yleiskunto oli kerta kaikkiaan nollilla, Mika Gustafsson totesi Kainuun Prikaatin varusmiehestä, joka ajeli Kerimaalla voipuneena 12. sijalle.
Kerimaalla SM-osakisan voittoon ajoi Janne Jurvelin ennen Ville Lehtisaloa ja Miikka Peteriä.
Arctic Tallin toinen kuski Olli-Pekka Mäkipeura kaasutti Jonin edellä 11. sijalle.
- Myös Parikkalan SM-osakilpailu sujui Jonilta pelkästään testiajomielessä sairastelun takia ja hän körötteli maaliin viimeisenä, itse Kerimaan tällin takia pientä kilpailutaukoa viettävä Mika Gustafsson toteaa.
Joni Gustafsson starttaa sen sijaan tänä viikonloppuna Vuokatissa snowcrossin SM-osakilpailuun.
- Toivon mukaan tauti on jo hellittämään päin. Joni ajaa Vuokatissakin crossia vakiovaimentimilla, mutta toiveissa on, että saamme uudet vaimentimet lähiaikoina.
Armeijakin on hieman häirinnyt Joni Gustafssonin valmistautumista kelkkakauteen.
- Esimerkiksi uuden kelkan säädöt ja testit joudutaan armeijan takia hakemaan pelkästään kisojen alla ajettavissa lämmittelyissä, Mika Gustafsson muistuttaa.
5.2.2010
Joni ja Mika Gustafsson tekivät vuosi sitten historiaa ajamalla ensimmäistä kertaa Nilsiän Tahkolla Kelkkakunkun finaalissa isä-poika -parina.
- Samaa tavoitellaan tälläkin kertaa, keskiviikkona jo Jonin uutta Arctic Cat Pro -luokan snowcrosskelkkaa testannut Mika kertoi.
Perjantaina Tahkolla on edessä raju rinnenousu ja lauantaina ajetaan Ice Rage -sprint sekä Snowcross -finaali, jossa lopullinen Kelkkakuningas -titteli ratkeaa.
- Joni on osoittanut alkutalven kisoissa ja mm. Pohjanmaa cupin kakkossijalla, että mies ja kelkka ovat kunnossa. Tosin Jonin uuden kelkan kanssa tehdään viimeiseen asti vielä testejä ja hienosäätöä. Muun muassa iskareiden osalta emme ole vielä saaneet kelkaan kaikkia osia, mutta suhtaudumme viikonloppuun positiivisesti, Mika Gustafsson totesi hääriessään kelkan parissa myös torstaina.
Yli sata Suomen moottorikelkkahuippua keräävä Kelkkakunkku -kisa houkuttelee Tahkolle myös 6000-7000 katsojaa viikonlopun viettoon.
4.2.2010
GRT-kuski Joni Gustafsson ajoi hienon kakkossijan Pohjanmaa cupin Pro -luokassa Feetu Koskisen kannoilla pienestä epäonnesta huolimatta. Viime viikonloppuna Pohjanmaa cupin päätösosakilpailut kaasutettiin Virroilla ja Kurussa.
Virroilla ajettiin sprintti lauantaina ja Kurun osakilpailu sunnuntaina.
Avausstartissa Joni kaasutti hyvin, mutta kaatoi kelkkansa sprintin viimeisessä kurvissa sivuluisussa. Siinä hän menetti kymmeniä sekunteja, mutta toisen ja kolmannen lähdön voitot nostivat Jonin jo kokonaiskilpailun neljänneksi.
Myös Kurussa Jonin uusi Arctic Cat -kelkka kulki hyvin. Ensimmäisessä startissa hän kaasutti kakkossijan ja toisella pätkällä hän oli nopein.
- Valitettavasti kolmannella kierroksella Joni ajoi viimeisessä kurvissa yli vallin ja menetti arvokkaita sekunteja, mutta hän osoitti nopeutensa kovassa Pro -luokassa ottamalla arvokkaan kakkossijan Koskisen perässä, itse vanhalla Ski-Doolla Virroilla ja Kurussa legendaluokan startit ajanut Mika Gustafsson kertoi.
- Virroilla olin ekassa lähdössä hieman ulkona ja jäin kuudenneksi. Toisessa lähdössä olin kolmanneksi nopein, Mika Gustafsson sanaili.
Sunnuntaina Mika kaasutti Pohjanmaa cupin legendaluokan yhteispisteissä kolmannelle sijalle otettuaan Kurusta 6 km:n sprintistä viitos- ja kakkossijat.
- Eka startissa jouduin ajamaan viimeisen kilometrin jarruttomalla kelkat, kun unohdin tarkistaa jarrunesteet. Tauolla ehdin vaihtaa nesteet ja toinen startti sujui jo huomattavasti paremmin ja otin kakkossijan siitä.
GRT-kaksikon ajatukset ovat jo tulevassa viikonlopussa.
Mika ajeli jo  torstaina kohti Nilsiää, jossa ajetaan perinteinen Kärcher kelkkakunkku perjantaina ja lauantaina.
- Perjantai-iltana on edessä rinnenousu ja lauantaina ajetaan minienduro sekä snowcrossi, joiden perusteella parhaat pääsevät finaaliin. Keskiviikkoilta ja torstai sujuvat Jonin uutta kelkkaa sisäänajaessa. Ihan tikissään kelkat eivät vielä säätöjen osalta ole, Mika Gustafsson kertoi.
29.1.2010
GRT-kaksikko Mika ja Joni Gustafsson viettivät pakkasviikonloppua Ähtärissä ja Kauhajoella ajamalla Pohjanmaa-cupin osakilpailut.
Varsinkin lauantain Ähtärin kisa 20 asteen pakkaskelissä kulki kaksikolta mukavasti.
Ähtärin I Pohjanmaa cupin osakilpailussa ajettiin 3,5 km:n sprintti ja Pro -luokassa tänä talvena kaasuttava Joni sijoittui kovatasoisessa seurassa neljänneksi yhteisajalla 9.51.24.
Kolmen lähdön sprintin ykköseksi Prossa ajoi KKT:n Markus Huttunen (9.35.85) ennen KoKen Feetu Koskista (9.36.15) ja SuSeMK:n Riku Mäkipeltoa (9.38.23).
- Joni oli tyytyväinen startteihinsa ja uuteen kelkkaan. Kaiken kaikkiaan Ähtäristä tuli kivat fiilikset, vaikka Jonilla olikin toisella kierroksella pieniä ongelmia, Mika Gustafsson kertoi.

Mika ajoi Ähtärissä kauden avauksessaan legendaluokan sprinttiä ja sijoitukseksi tuli kolmas yhteisajalla 6.57.39. Legendaluokan ykköseksi ajoi Hans Lindkvist (6.47.28) ennen Petri Huhtaviitaa (6.48.57).
Sunnuntaina oli vuorossa Kauhajoen vaativat kaksi pitkää erikoiskoetta. Avauspätkänä ajettin 35 km:n startti, jossa Jonin Arctic Catista katkesi variaattorin hihna. Siitä huolimatta hän selvisi maaliin 12. sijalla.
Toisessa 25 km:n startissa Kainuun Prikaatin varusmiehen kelkka pelasi jo paremmin ja hyvä yritys palkittiin kuudenneksi nopeimmalla ajalla.
Pohjanmaa-cupin yhteispisteissä Joni on kahden ajetun osakilpailun jälkeen 6 sijalla.
Mika "Kusti" Gustafsson sen sijaan kaasutti molemmissa legendaluokan lähdöissä kolmannet sijat, vaikka toisella ek:lla olikin pieniä tekniikkaongelmia.
"Kusti" on kolmantena luokassaan myös Pohjanmaa-cupin yhteispisteissä.

Joni ajoi jo viikko sitten Seinäjoella SM-sprintin avauksen Prossa ja otti 12. sijan. Mika sen sijaan poti Seinäjoen kisassa vielä kipeää olkapäätään, jonka loukkasi salibandyottelussa.
- Jo Seinäjoella huomattiin, että uudesta kelkasta löytyy vääntöä, mutta siellä keli muuttui kisan aikana paljon ja meille tuli ongelmia säätöjen kanssa. Kisassa ajoimme väärillä suuttimilla ja kone ikäänkuin tukehtui eikä ottanut kunnon kierroksia. Viikolla kummankin kelkan koneen säätöjä rukattiin ja Pohjanmaa-cupissa kaikki toimi jo paremmin, Mika Gustafsson kommentoi avauskilpailujen antia.
Vielä parempaa on luvassa jatkossa.
- Joni saa alkavalla viikolla alleen uuden Arctic Catin, joka on enemmänkin puhdas crossikelkka. Voi olla, että saan itsekin alleni testattavaksi uuden lelun helmikuun alussa ajettavan Nilsiän Tahkon Kärcher -kelkkakunkku kisan jälkeen, Mika Gustafsson pohti jo tulevaa.
Ensi viikonloppuna GRT-kaksikko suuntaa jälleen kohti Pohjanmaata, jossa ajetaan Pohjanmaa cupin kolmas ja neljäs osakilpailu. Lauantaina pisteistä kaasutetaan Virroilla ja sunnuntaina Kurussa.
14.1.2010
GRT-kuskit Mika ja Joni Gustafsson avaavat kautensa ensi viikonloppuna, kun Seinäjoella kaasutetaan lauantaina SM-snowcrossin kauden avausosakilpailu.
- Joni ajaa ProStock -luokassa ja itse osallistun kovatasoiseen Sinisalo -cupiin, jossa kymmenen parhaan joukkoon pääsyssä riittää tekemistä, Mika "Kusti" Gustafsson toteaa.
Tosin "Kusti" ei ole aivan satavarma, pystyykö ajamaan kauden avauskisaa.
- Kolhin hieman itseäni salibandyssa ja tälli vaivaa vieläkin, hän totesi.
GRT-kaksikko on viihtynyt lumilla hyvin joulu-tammikuun vaihteen.
- Ajoimme joulunpyhätkin testiajoja uusilla kelkoilla Siilinjärvellä ja testasimme kelkan säätöjä. Sen lisäksi olemme käyneet harjoittelemassa Rommakossa, Kuusamossa ja Heinäveden kelkkareitillä, "Kusti" toteaa ja sanoo

varusmies Joni Gustafssonilla olevan takanaan jo yli tuhat kilometriä uudella Arctic Catilla.
Itse Mika Gustafsson sanoo testanneensa uutta kelkkaansa noin 700 harjoituskilometrin edestä.
- Kuljetuskalusto on ollut joulukuussa tien päällä. Arvelisin huoltoauton mittariin kertyneen jo 4000 kilometriä tällä kaudella, Gustafsson kertoo.
1.1.2010
KELKKAKISAT

31.12.2011 Snowcross kansallinen, Kemijärvi
21 - 22.01.2012 MK-Sprint / Pohjanmaa-Cup, Tuuri / Karstula
28 - 29.01.2012 MK-Sprint SM / Pohjanmaa-Cup, Kuru / Virrat
18.02.2012 MK-Enduro SM
18 - 19.02.2012 Snowcross SM, Punkaharju
03.03.2012 Snowcross SM, Oulun seudun Mlk
08 - 10.03.2012 MK-Enduro SM, Kemijärvi
17.03.2012 Snowcross SM, Vuokatti
30 - 31.03.2012 MK-Enduro kansallinen (Snowstar), Rovaniemi
31.03. - 01.04.2012 MK-Enduro kansallinen (Snowstar), Rovaniemi
8.12.2009
Uusien Arctic Cat tehdaskelkkojen lisäksi GRT-kaksikko Mika ja Joni Gustafsson tekivät Rovaniemen mk-messuilla tukun uusia yhteistyösopimuksia alkavalle mk-kaudelle.
- Rovaniemen matka oli onnistunut ja saimme luotua paljon hyviä kontakteja  tarvikepuolelle muun muassa maahantuojien All Rightin ja Sumecon kanssa, Mika Gustafsson totesi.
Hänen mukaansa Sumeco on varaosapuolella Suomen suurimpia tukkureita, jonka
varaosia ja tarvikkeita löytyy vastedes myös Varkauden Varaosapisteen hyllyistä muuton jälkeen Käpykankaalta.
- Myös All Rightin kanssa luotiin kuvioita kuntoon varaosien ja pienkoneiden osalta. Panostamme jatkossa myös kaksipyöäristen rengaspalveluun. Valikoimat paranevat oleellisesti ensi keväänä, "Kusti" lupaa.
Hän pitää liikkeen uutta sijaintia Käpykankaalla erinomaisena tavoitettavuuden  kannalta
- Sijaintimme paranee selkeästi ja tänne on helppo tulla niin autoilla,
moottoripyörillä kuin miksei moottorikelkoillakin. Paikka on ottava, "Kusti" toteaa Käpykankaan uudesta liikkeestä.
GRT-kuskit sonnustautuvat tulevalla kaudella MP Asun takkeihin, hanskoihin
ja housuihin sekä polvisuojiin. Ajolasit tulevat Smithilta, kypärät HJC:lta ja panssaripaidat sekä niskatuki EVS:lta.
- Näitä tarvikkeita tulee myös meille myyntiin Käpykankaalle. Tarkoitus on  panostaa laatuun ja turvallisuuteen myös ajoasujen osalta. Olemme sopineet, että teemme myös niiden osalta tuotekehitystyötä testaamalla ajovarusteita äärioloissa, Mika Gustafsson sanoo.
7.12.2009
Mika Gustafsson on omaan kuntoonsa tyytyväinen moottorikelkkailun kisakauden
kynnyksellä.
Mies on tehnyt Joni Gustafssonin tavoin töitä ahkerasti niin maastopyörällä kuin rullaluistimillakin Vattuvuoren vaellus- ja sauvarinnelenkkien lisäksi.
- Kesän aikana olen järkeistänyt harjoitteluani. Menen joka ilta nukkumaan  kymmeneltä ja herään aamusaunaan viideltä. Puolikuusi vedän sitten tunnin, puolentoista tunnin harjoituksen, jonka jälkeen on freesi olo aloittaa työpäivä. Mielestäni yrittäjänä on parempi treenata aamutuimaan kuin väsyneempänä  työpäivän jälkeen. Aamulla harjoitus puree ja tehoaa kroppaan paremmin, myös  Sulkavan souduissa ja firmasaunomisen MM-kisoissa kesän aikana pistäytynyt  Gustafsson järkeilee.

GRT:n toiminta on muuttunut ympärivuotiseksi, sillä moottorikelkkailun ja  rata-autoilun lisäksi pokaaleita on hankittu kesän aikana myös rullaluistelukisoista ja kuntoa hankitaan myös osallistumalla maastopyöräilytapahtumiin.
GRT-kaksikon personal trainer Veli-Heikki Mustonen onkin tyytyväinen  kelkkamiesten nykykuntoon.
- Kesän ohjelmassa oli muun muassa neljä tiukkaa maastopyöräilykisaa (Tahko, Sappee, Finlandia maastopyöräily sekä Lahden Tiirismaan valloitus), jotka kävivät  sopivina testeinä ja kunnonkohotustilaisuuksina. Utin rullaluistelukisoissa Joni ja  Mika voittivat omat sarjansa. Kisat ovat parasta treeniä, Mustonen korostaa.
VeeHoo Mustonen viekin GRT-tiimin viikon lumileirille Vuokattiin joulukuun alussa.
Vuokatissa Mika ja Joni Gustafsson pääsevät kokeilemaan jo kelkkavauhtiakin  fyysisten hiihtotreenien ohella.
6.12.2009
Varusmiespalvelustaan Kajaanin varuskunnassa suorittava GRT-kuski Joni
Gustafsson odottaa uutta mk-kautta Arctic Catin puikoissa jo innolla.
- Autokoulu loppuu helmikuussa 2010 ja sen jälkeen varusmiesaika jatkuu
pioneerikomppaniassa. Uutta kautta varten on nyt mukava kutina, onhan  tehdaskaluston kelkka kaksi kertaa tehokkaampi niitä kelkkoja, joita tähän asti olen ajanut, viikonloppuvapaata Varkaudessa viettänyt Joni kertoo.
Isä-Mika sanookin nyt tilanteen vaihtuneen toisinpäin.
- Kun ennen mies vei kelkkaa, vie kelkka nyt miestä, hän naurahtaa ja sanoo
GRT-kaksikon vaativan nyt alleen ainakin tuhat harjoituskilometriä uusilla
kelkoillaan.
- Se on minimi, mitä vaaditaan, ennen kuin sprintin kilpailukausi 23. tammikuuta Pohjanmaa Cupin osakilpailuilla aloitetaan, Mika Gustafsson pohtii.
Jonin tavoitteena on saada oma moottorikelkka myös varuskuntaan.
- Kajaanin varuskunnassa on hyvät olosuhteet harjoitella. Lähimaastoissa on hyviä kelkkauria. Tällä hetkellä ajan pääasiassa Scanian kuorma-autoa, mutta toivon mukaan saan harjoitusvapailla ajella täällä myös omalla kelkalla, käyttäväthän taistelulähetit muun muassa moottorikelkkoja, Joni Gustafsson toteaa.
Hän sanoo armeija-ajan parhaana antina olevan juuri hyvät harjoitusolosuhteet.
- Täällä on todella hyvät olot treenata
Mikäs on armeijassa se huonoin puoli?
- Aamut ja varsinkin aamuherätykset kello 5.30, aamu-uninen Joni tuumii.
5.12.2009
GRT - tallin mk-kuskit Mika ja Joni Gustafsson keräsivät edellistalven mk-kisoista yhteensä 26 pyttyä. Mika sijoittui legendaluokan SM-sprintissä hopealle ja Joni oli P600 -luokassa viides ajaen muun muassa Kerimaan EM-snowcrossissa erävoiton.

Marraskuun alussa kaksikko osallistui Rovaniemen moottorikelkkamessuille ja  lumille pääsy alkaa olla jo kaksikon mielessä lähestyvää kelkkakautta  silmälläpitäen.
- GRT:n osalta olemme tehneet määrätietoista työtä jo muutaman vuoden.
Nyt se on huomioitu, sillä me molemmat saamme ensi talvena käyttöömme Arctic Catin tehdaskaluston, jota päästään testaamaan tulevilla lumilla, Mika Gustafsson kertoo.
Mika ja Joni pääsivät tutustumaan uuteen kalustoonsa Rovaniemen mk-messuilla ja uudet kirkkaanvihreät luminuolet on saatu jo Varkauteen.
Mika ja Joni kuuluvat Team Arctic Cat Finlandiin sprinttipuolen tehdaskuljettajina ja snowcrossissa tehdastiimin täydentää Olli-Pekka Mäkipeura.
- Taloudellisesti tämä merkitsee meille valtavasti, Mika Gustafsson huomauttaa.
Joni Gustafsson suorittaa parhaillaan varusmiespalvelustaan Kajaanissa ja hänen onnekseen Rommakon moottorikelkkakeskus on aivan käden ulottuvilla.
- Joni on treenannut varuskunnassa hyvin ja parhaillaan hän ajaa  yhdistelmäajoneuvokorttia kuljetuskomppaniassa. Varusmiesaikaa kestää ensi heinäkuulle saakka. Tavoitteena on päästä Rommakkoon ajamaan jo ensi  viikonloppuna, mikäli vain lumitilanne sen sallii, legendaluokan kisoja ensi talvena täysillä vääntävä Mika Gustafsson tuumii.
16.10.2009
GRT:n ratatallitiimi uusi edellisvuoden 11. sijansa rata-autoilun endurance
saloon -luokassa BMW:laan.
- Ajoimme puhtaan kauden ja taso viime vuodesta luokan kärjessä koveni.
Auton kehittäminen on ollut määrätietoista ja kierrosajat paranivat tällä kaudella. Autoa on saatu luotettavammaksi ja ensi talven aikana investoimme alustaan ja moottoriin, Mika Gustafsson tuumi.
Mika Gustafssonin lisäksi GRT:n BMW rata-autoa kesän kisoissa kuskasivat Oiva Gustafsson, Joni Gustafsson, Hannu Nevasalo, Jyrki Manninen, Jari Tähtinen ja Juha Pohtinen.
- Kaakkois-Suomen alueen ratatalleista sijoituimme kakkoseksi ja valtakunnan sarjapisteissä sijalle 11. Se on ihan hyvä saavutus, kun ottaa huomioon, että kilpailevia talleja on yli 130, Mika Gustafsson huomauttaa.
16.10.2009
Varkauden Käpykankaalle entisiin Varkauden Auton ja Opelin tiloihin ollaan kokoamassa täyden palvelun huolto- ja konekorjaamo sekä varaosapalvelupistettä.
Yhtenä uutena yrittäjänä isossa hallissa Varkauden Varaosapisteen lisäksi aloittaa Harri Pekkonen Leppävirralta.
Moto-Harrina tunnettu yritys tulee Käpykankaalla GRT Motorsin lipun alle.
- Haemme nyt kasvua täältä Varkaudesta yhteistyössä Mika Gustafsson ja GRT Motorsin kanssa.
Jatkossa teemme täällä pienkonehuollot eli mopojen, moottoripyörien, mönkijöiden, moottorikelkkojen ja puutarhakoneiden monimerkkihuollot. Myös Leppävirran liike jatkaa edelleen toimintaansa, Pekkonen kertoo.
Käpykankaalle entisiin Opelin tiloihin muuttaa myös Auto-Soinisen auto- ja rengasmyynti.
Varkauden Varaosapiste muuttaa myös lähiaikoina uusiin entistä parempiin tiloihin Käpykankaalle ABC-liikenneaseman viereen ja samalla autojen monimerkkihuoltopalvelut paranevat varaosamyynnin lisäksi.
- Jatkosuunnitelmissa on myös automaalaustoimintojen siirtäminen tänne, mutta se vaatii vielä lisähallitilan rakentamista, Mika Gustafsson kertoo.
1.10.2009
Mika polki yleisen luokan sarjan seitsemäksi (7) ajalla 1.14:53.
Veli-heikki mustonen (valmentajamme) yhdeksäs(9) ajalla 1.18:42.
Sampsa nukarinen kymmenes (10) ajalla 1.25:10.
Kirsi Kainulainen voitti naisten sarjan ajalla 1.23:10.
3.9.2009
GRT-kaksikko Mika ja Joni Gustafsson ovat parhaassa fyysisessä iskussaan ennen moottorikelkkakauden alkua. Tätä mieltä on vahvasti kaksikon fysiikkavalmentaja Veli-Heikki Mustonen, joka on itsekin joutunut tunnustamaan Mikan kovan kunnon.

Viime lauantaina kolmikko "rullaili" Takkulan rullaluistelutapahtumassa, jossa Mika voitti sauvaluistelusarjansa M40 hyvällä ajalla 11.20 ja Joni oli ykkönen omassa sarjassaan M20 ajalla 11.30.

- Hyvältä näyttää. Töitä on tehty nyt yhdessä kaksi vuotta ja esimerkiksi syksyn maastopyörätapahtumat Tahkolla ja Lahdessa osoittavat, että Mika on selkeämmästi kovemmassa kunnossa kuin koskaan. Kun pystyy tekemään töitä pyörän selässä kaksi ja puoli tuntia keskisykkeellä 160, osoittaa se jo jotakin, Mustonen kiittelee GRT-kaksikon harjoitteluintoa.

Mustosen mukaan Gustafssonit ovat vetäneet kesän monipuolisesti.

- Ohjelmassa on ollut rullaluistelulenkkejä, maastopyörällä ajoa, sauvarinnettä, soutua ja Leppävirran putkessa hiihtoa, jonka osuus tulee kasvamaan syksypimeillä kun alkaa sataa loskaa ja räntää, harjoitusohjelmat GRT-kaksikolle laativa Mustonen arvioi.

Mustonen jäi muun muassa Lahdessa sekä Mikalle että Jonille MTB-maastopyöräilyssä.

- Vielä 1990-luvun puolivälissä, kun lopetin speedwayn uskalsin vetää maastopyörällä alamäetkin riskillä, mutten enää, sillä varon telomasta polveani. Kaikki kunnia Mikalle ja Jonille, uskon, että kova harjoittelu tulee näkymään ensi talven lumilla myös kelkkakisoissa, Mustonen uskoo.

Myös Joni Gustafssonin fyysiseen kuntoon Mustonen on tyytyväinen. Cooperin testissä Joni juoksi lukemat 2850 metriä.
- Jonin kunnosta valtiokin pitää osittain huolensa, sillä hän liikkuu päätoimisesti armeijan leivissä Kajaanissa, Mustonen virnistää.
17.8.2009
Maastopyöräkilpailun 25 kilometrin osuudella Mika polki hienosti viidenneksi ajalla 1.17:57, häviten 40 sekuntia kolmannesta sijasta. Jonin sijoitus oli seitsemäs ajalla 1.23:40 ja valmentajamme Veli-Heikki Mustonen oli yhdestoista ajalla 1.26:41. Matkaan lähti 33 polkijaa.
28.6.2009

GRT-kaksikko Mika ja Joni Gustafsson tahkosivat viime viikonloppuna Tahkolla 25 km:n kovan ja uuvuttavan maastopyörätapahtuman Tahko MTB:n, joka varsinkin Jonilta sujui mukavasti. Kesän pyörämarssit Kainuun korvissa eivät siis tulevaa varusmiestä varmasti pelota.
Joni astuu armeijan harmaisiin Kajaanin kuljetuskomppaniaan 13. heinäkuuta, joten siviiliaamut alkavat olla nuorella miehellä vähissä.

Joni sijoittui Tahkon MTB:n 25 km:lla hienosti 13:nneksi ajalla 1.33.43.
Sijoitus on hieno, sillä matkaan kisaan lähti peräti 140 osanottjaa.
Mika Gustafsson sijoittui Jonia kymmenen minuuttia hitaampana 23. sijalle ajallaan 1.43.30.
Joni paransi edellisvuoden aikaansa peräti 13 minuutilla (1.46.46) ja Mikankin fyysinen kunto on edellisvuotta selvästi parempi, sillä 25 km:n lenkki sujahti nyt yhdeksän minuuttia nopeammin kuin edellisvuonna (1.52.34).
- Saavuimme kisapaikalla auto-ongelmista johtuen vasta viime tipassa, joten alkuverryttely jäi hieman vähäiseksi. Siksi ainakin minun jalat olivat alkumatkasta todella kankeat, enkä meinannut saada dieseliä käyntiin.
Loistavasti koko matkan polkenut Joni on nuorempi ja vetreämpi kaveri, jolla ei ollut matkalla suurempia ongelmia, kertoi Mika Gustafsson GRT-kaksikon maastopyöräilykisasta.

27.5.2009
GRT ajaa tulevalla kaudella rata-autoilun Endurance Saloon -luokkaa tutulla 225 hevosvoiman BMW:lla. Kokoonopanossa Joni, Oiva ja Mika Gustafsson ja Hannu Nevasalo sekä varakuljettajat Jyrki Manninen ja Juha Pohtinen, joka tuurasi kauden avauskisassa olkapäävammaa potenutta Mika Gustafssonia. Kauden avauskisan GRT-ratatiimi ajoi Botniaringillä, josta tuli Endurance saloon -luokan yhdeksäs sija. Kisan voitti leppävirtalaisen Jari Tuhkasen Top Sport - talli.
- Toisen osakilpailun jätimme väliin, sillä autossa oli ensimmäisessä kisassa jarruongelmia ja tämä aika käytettiin auton säätöihin ja testaamiseen. Taso endurance saloonissa on sen verran kova, että kaluston ja miesten on oltava täydessä tikissä, Mika Gustafsson pohtii.
Toinen SM-osakilpailu ajettiin 16.-17.5. Kokkolassa. Endurance Saloon -sarjan muut osakilpailut ovat 23.-24.5. ajettava XIX Circuit Endurance, 13.-14.6. Botniaringin kisa, 11.7. Virtasalmen Motoparkin osakilpailu, 25.-26.7. 24 tunnin FED Race, 8.8. ajettava Momo Endurance, 12.9. ajettava Endurance Saloon sekä 3.-4.10. ajettava Momo-syysendurance osakilpailu.
13.5.2009
GRT-kaksikko Mika ja Joni Gustafsson hankkivat kuluneelta kaudelta yhteensä 26 palkintopyttyä moottorikelkkailusta.
- Seitsemän pysteistä olivat ykköspalkintoja. Kausi olisi voinut olla vieläkin parempi, sillä se jäi hieman vajaaksi Jonin jalkaoperaation ja omanpolvi sekä kylkivamman takia, Mika Gustafsson tiivisti.

Mk-sprintin legendoissa Mika Gustafsson kaasutti SM-hopeaa ja Joni ajoi P600 -luokan viidenneksi, vaikka yksi SM-osakilpailu jäikin väliin.
Tahkon Kelkkakunkussa isä ja poika Gustafsson tekivät historiaa selviämällä historiallisesti molemmat A-finaaliin.
- Se oli kaiketi Kelkkakunkun historiassa ensimmäinen kerta, kun molemmat isä ja poika ajoivat A-finaalissa.

Kauden GRT-miehet päättivät Rovaniemen Snowstar- ja Lapuan Simpsiön Rock and Race -kisoihin.
- Rovaniemellä ajoin ovaalissa ykkössijan ja Joni oli luokassaan kakkonen.
Sprintissä ajoimme molemmat luokkavoitot, snowcross:in joni keskeytti kaatumisen takia ja itse olin kolmas. Mika totesi Rovaniemen reissusta.

Simpsiössä ajettiin laskettelurinnettä ylös-alas ja GRT-kaksikon tuomisina Lapualta oli kakkospalkinnot kummallekin.
Mika sai melkoisen tärskyn ja joutui käymään kotimatkalla Kuopion Kysissä.
- Solisluu meni katkesi kolarin ansiosta ja Jonillakin oli Lapualla epäonnea, sillä telaston kiristys petti ja Joni menetti siinä ykkössijan.
Itse ajoin viimeiset neljä kierrosta sisulla maaliin, vaikka solisluuhun koski vietävästi.

GRT-kaksikko on jo aloittanut valmistautumisen uuteen mk-kauteen heti vapun tienoilla.
- Tähtäämme nyt Tahkon maastopyöräkisaan. 27. kesäkuuta Tahkolla ajetaan 25 km:n MTB sprinttikisa, johon ottavat meidän lisäksi osaa  kuntovalmentajamme Veli-Heikki Mustonen ja Kirsi Kainulainen, "Kusti" tuumii lähiajan suunnitelmistaan.
26.3.2009
GRT-kaksikko Mika ja Joni Gustafsson tekivät viime viikonloppuna pitkän,
mutta antoisan matkan Ivaloon, jossa ajettiin snowcrossin SM-pisteistä.
- Lähdimme reissuun jo torstaina ja välietapit olivat Rukalla ja
Saariselällä, jossa isot miehet pääsivät leikkimään kelkkojen kanssa ennen
Ivalon SM-startteja, Mika Gustafsson sanoi kaksikon lapin reissusta.
Ivalossa Mikan kelkka kulki kuin enkeli ja tuomisina oli veteraaniluokan
molemmista lähdöistä erävoitot ennen Juha Tolosta ja Thomas Hedströmiä.
- Veteraanit ajoivat yhdessä harrasteluokan kuskien kanssa ja voitin sekä
aika-ajot että kummatkin erät, joten kauteen tähän mennessä on oltava
tyytyväinen Mika tuumi.
Kaiken kaikkiaan GRT-kaksikko on kerännyt kuluvan talven aikana jo 19
pyttyä.
Yhdeksännentoista hankki Joni Gustafsson ajamalla Ivalossa SM-snowcrossin P
600 -luokan avauserässä kakkossijalle Ville-Marko Koiviston jälkeen.
Koivisto voitti myös toisen erän, jossa Jonille siunaantui pieniä ongelmia.
- Jonin jalka ei ole vielä aivan täydessä kunnossa, mutta siihen nähden
Ivalossa kelkka kulki hyvin. Toisessa SM-lähdössä kelkan kaasutin jäätyi ja
hidasti lopussa matkantekoa, ennen teknistä vikaa joni hätyytteli
kakkossijaa.Mika Gustafsson kertoi.
Kakkoserässä Joni sijoittui kuudenneksi ja SM-yhteispisteissä hän on
snowcrossissa kahdeksannella sijalla.
- Täytyy muistaa, että meiltä jäi loukkaantumisten takia ajamatta muun
muassa Tornion SM-osakilpailu, joka verotti pistetilanteeseen, Mika
huomautti.
Ensi viikonloppuna GRT-kaksikko ei kilpaile, mutta reilun viikon kuluttua
edessä on matka Rovaniemelle, jossa ajetaan kaksipäiväinen kisa.
- Rovaniemellä ajetaan ensin lauantaina tunnin ovaalikisa ja sen päälle
sunnuntaina sprintti sekä snowcros-kisa, kauden päätöskisaan katseita jo
suuntaava Mika pohtii.
19.3.2009
GRT-kaksikko Joni ja Mika Gustafsson viettivät kunnon turneen viime viikonloppuna. Kaksikko ajoi ensin Tahkon Kelkkakunkun lauantaina ja sunnuntain ohjelmassa oli sprintin viimeinen SM-osakilpailu Karviassa.
- Jo Tahkon kisa uuvutti meitä, mutta ajelimme vielä Tahkon kisan jälkeen heikossa ajokelissä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä yli 300 kilometriä majapaikkaan Virroille, jossa olimme kello 23. Sunnuntaiaamuna nousimme ylös viideltä ja olimme vielä aamulla niin uupuneita, ettemme jaksaneet edes kävellä Karvian SM-kisarataa läpi, sillä Tahkon kisa ja yöajelu veivät miehistä mehut, "Kusti" tuumi.
Tahkon Kelkkakunkku kaksikolta sujui mainiosti. Molemmat nimittäin selvisivät Kelkkakunkun A-finaaliin, johon pääsi eri luokkien 25 nopeinta kuljettajaa. Mika ajoi legendoissa ensin 20 km:n enduro-osuudella viidenneksi Ski-Doo -crossikelkallaan.
Enduro-osuuden jälkeen Tahkolla ajettiin spinttiosuus snowcross -radalla ja yhteisajan perusteella 25 nopeinta kuskia selvisi Kärcher Kelkkakunkun A-finaaliin, johon Mika lähti peräti kahdeksannelta sijalta ja Joni oli 22.
A-finaalissa, johon lähdettiin Le Mans -tyylisesti Joni näytti ajotaitonsa ja nosti sijoitustaan peräti 12:nneksi ollen välillä jo kymppikärjessäkin. Kolmen viikon tauolta kelkan puikkoihin palannut Mika sen sijaan ei jaksanut kääntää kahvaa enää A-finaalissa, mutta tuli urhoollisesti maaliin 16. sijalla, vaikka hänen Rommakossa kipeytynyt kylki ja jalka eivät ole vieläkään aivan kunnossa.
Myös Joni ajoi vielä toipilaana, sillä hänen leikatusta jalasta poistettiin maaliskuun alussa tanko eikä Joni ole vielä operaation jäljiltä aivan parhaassa huippukunnossaan.
Kunkkufinaalin voitti Olli-Pekka Mäkipeura ennen Jussi Honkaa ja Niko Korsumäkeä.
Sunnuntaina GRT-kaksikko jatkoi taistelua SM-sprintin pisteistä kauden päätöskisassa Karviassa.
Mika ajoi legendoissa kahdesti kakkossijat ja palkintona siitä hän sai myös SM-hopeaa legendaluokan kokonaispisteissä. Tahkon Kelkkakunkussa loukkaantunut Hans Linkvist joutui jäämään pois ja mestariksi legendoissa ajoi Petri Huhtaviita.
Joni ajoi kolme P 600 -luokan starttia ja ajoi niissä kaikissa kovista jalkakivuistaan huolimatta viidenneksi. Myös luokan SM-sprintin yhteispisteissä Joni sijoittui viidenneksi.
- Sprintin SM-kauteen on oltava tyytyväinen, sillä loukkaantumiset sotkivat. Kausi jatkuu ensi viikonloppuna Ivalossa snowcrossin SM-osakilpailulla ja seuraavana viikonloppuna kilpailemme Enontekiössä. Loppukauden ohjelmaan kuuluu myös Rovaniemen kisa huhtikuun alussa, jossa ajetaan yhteiskilpailu ovaaliradalla, sprinttiä sekä snowcrossia, Mika "Kusti" Gutstafsson valottaa vielä GRT-kaksikon loppukautta.
9.3.2009
Loukkaantumistauolta palaava GRT-kaksikko Mika ja Joni Gustafsson lähtevät arvoituksellisin mielin kohti ensi viikonlopun mk-kisoja.
Kaksikon on määrä startata lauantaina Tahkon Kelkkakunkkuun ja sunnuntain ohjelmassa on sprintin SM-osakilpailu Karvialla lähellä Parkanoa.
- Jonilta poistettiin 3. maaliskuuta 38 sentin pitkä tanko luuytimestä, joten poika joutuu olemaan varpaillaan Tahkon kisassa lauantaina.
Leikkauksen jälkeen jalka on vielä kipeä, itsekin puolikuntoisena lopputalven kisoihin lähtevä Mika Gustafsson sanoo.
Mika Gustafsson sai kovan tällin Rommakon snowcross -kisassa.
- Kylki ja polvi ovat edelleen kipeät, mutta tarkoitus on ajaa viikonloppuna Tahkolla. Laitoimme sunnuntaina molemmat kelkat kisakuntoon ja teimme siinä
ison työn, varsinkin Jonin kelkassa on riittänyt talven mittaan tekemistä, Mika Gustafsson arvioi.
Mika Gustafsson on tällä hetkellä sprintin SM-kisoissa legendaluokan kakkosena Hans Lindkvistin perässä.
- Harmi, että lauantaina ajetaan sprintin SM-osakilpailu Kauhajoella samaan aikaan Tahkon Kelkkakunkun kanssa, joten sekä Joni että minä joudumme jättämään Kauhajoen kisan väliin ja menetämme SM-pojoja, mutta sunnuntaina
SM-pisteistä ajetaan taas täysillä Karvialla, Mika Gustafsson toteaa.
Joni on sprintin SM-pisteistä P-600 -luokan viidentenä kerättyään yhteensä 45 pistettä neljästä osakilpailusta. P -600 -luokan johdossa on Petri
Rautionaho ennen Jaakko Kurikkaa, Janne Humppia ja Jukka Kurikkaa. Kuudesta osakilpailusta huonoin putoaa yhteispisteissä pois, joten sekä Jonilla että
Mikalla on edelleen hyvät mahdollisuudet kärkipään sijoituksiin SM-sprintissä yhden SM-osakilpailun väliin jättämisestä huolimatta.
Lauantaina Tahkolla ajetaan Kopparberg -king -kisa enduro- ja sprintti yhteiskilpailuna. Enduro ek:lle startataan yksittäin minuutin lähtövälein ja sprinttiosuudelle yksittäin Le Mans -tyyppisellä cross country -lähdöllä,
jossa kilpailijat starttaavat matkaan kolme metriä kelkkojen takaa juosten.
Sprintin lähtöjärjestys määräytyy enduro ek-aikojen perusteella.
27.2.2009
Mika "Kusti" Gustafsson ajoi Rommakossa veteraanien SM-snowcrossin avausosakilpailussa kylki- ja polvivammastaan huolimatta kakkoseksi.
- Heti toisen erän alkuvaiheessa telasto petti ja heitti minut kelkan päältä pois. Rytäkässä polvi vääntyi ja kylkiluutkin saivat kovan tällin, mutta pääsin maaliin kipuillen, kovia Rommakossa kokenut "Kusti" tuumi.

Hän aikoo kuitenkin kuntouttaa itsensä viimeistään Tahkon kelkkakunkku -kisaan 14. maaliskuuta.

Joni Gustafsson aloitti Rommakossa sport 600 -luokan SM-startit sijoittumalla viidenneksi.
- Jonilta otetaan viime talvena laitettu tanko pois vasemman polven yläpuolelta 3. maaliskuuta ja operaation takia muutama SM-osakilpailu jää tältä talvelta ajamatta ja menetämme siinä SM-pisteitä. Jonin lopputalven ohjelma on siksi vielä avoin. Katsotaan, miten polvi kuntoutuu operaatiosta, tulevana viikonloppuna pelkästään harjoitteluun ja kelkkojen huoltoon keskittyvä GRT-kaksikko arvioi lähitulevaisuuden suunnitelmistaan.
27.2.2009
Joni Gustafsson kaasutti kakkos- ja nelossijat viime viikonloppuna Kerimaassa snowcrossin EM-osakilpailujen yhteydessä ajetuissa kansallisissalähdöissä.

Lauantain kisasta Jonin tuomisina oli kakkossija Sport 600 -luokastaVille-Marko Koiviston perässä ja sunnuntaina irtosi samasta luokasta nelossija.

- Lauantain kisassa Joni voitti ensimmäisen lähdön, mutta joutui toisessa ratkaisevassa startissa päästämään Koiviston edelleen. Lauantai oli hyvä kisapäivä, sillä Kerimaalla oli paikalla koko Suomen kärkikaarti ja taso oli kova, kisaa sivusta tällä kertaa seurannut Mika Gustafsson totesi.

Sunnuntain kisassa Joni ajoi kummassakin lähdössä nelossijat sport 600 -luokassa.

- Sunnuntaina etuiskunvaimennin meni poikki toisessa startissa Jonin ollessa siinä vaiheessa kolmantena ja kytätessä kakkossijaa. Kato kävi kovana, sillä luokan yhdeksästä kuskista vain neljä pääsi maaliin, Mika Gustafsson kertoi ja kehui Kerimaan EM-snowcrossin puitteita.

- Olosuhteet olivat kerrassaan loistavat. Lunta oli ajettu hyvin radalle ja puitteet olivat arvoisensa EM-kisatapahtumalle, polvensa ja kylkensä Rommakon edellisviikonvaihteen kisassa veteraaniluokassa telonut "Kusti" tuumi.
13.2.2009
GRT-kuskit Mika ja Joni Gustafsson ajoivat SM-avauspisteille Kurussa ja Virroilla sprintin SM-osakilpailuissa tammi-helmikuun vaihteessa.
- Ajoin Kurun osakilpailussa legendaluokan neljänneksi ja Virroilla sija parani pykälällä kolmanneksi. Kurussa sprinttiä kaasutettiin erittäin nopealla radalla peltoa pitkin ja kisa meni sekuntipeliksi. Kärjestä jäin vain 0,9 sekuntia. Toisella kierroksella jää alkoi tulla pellosta esiin lumen alta ja vauhdit olivat kovat, "Kusti" tuumi ja sanoi sunnuntain osakilpailun Virroilla sujuneen kaksikolta jo paremmin.
Virroilla Mika Gustafsson kaasutti ensimmäisessä startissa legendojen nopeimman ajan ja kuroi sekunnin kaulan kakkoseen ja kahden sekunnin eron luokkakolmoseen.
- Käytin kuitenkin toisella kierroksella kelkkaa kyljellään ja menetin siinä tärkeitä sekunteja, mutta kolmossijaankin on oltava tyytyväinen. Vedimme laskettelurinteen ympäristössä Virtojen osakilpailun ja minulle kellotettiin Juuso Loukon jälkeen nopein nousuaika rinnettä ylös, myös koko kisan pisimmän ja näyttävimmän ilmalennon Virroilla tehnyt Mika "Kusti" Gustafsson totesi.
Joni Gustafsson ajaa P-600 -luokkaa. Kurussa hän ajoi luokassaan viidenneksi ja Virroilla Jonin sijoitus oli neljäs.
- Kurussa ei ollut kunnon valleja ja Jonin kelkan heikko kääntyvyys vei siellä tärkeitä sekunteja matalampimallisiin kelkkoihin verrattuna. Joni ajautui myös kertaalleen ulos radalta kuten minäkin omassa startissani ja siinäkin meni joitakin sekunteja, kun Joni joutui pakittamaan takaisin radalle, "Kusti" tuumi.
Tänä viikonloppuna Gustafssonit suuntaavat Vuokattiin, jossa Rommakon radalla kaasutetaan lauantaina 14. helmikuuta snowcrossin veteraani ja harrasteluokan lähtö, johon Mika osallistuu. Joni osallistuu sunnuntaina Sport600 -luokan SM-lähtöön. 
28.1.2009
GRT-tallin moottorikelkkakuski Joni Gustafsson voitti arvostetun Pohjanmaa cupin P-600 -luokan mk-sprintissä lauantaina.
Gustafsson sijoittui lauantaina ajetussa Karstulan osakilpailussa kakkoseksi KoKen Janne Humpin jälkeen, mutta edellisviikonloppuna Seinäjoella ajetun ensimmäisen osakilpailun kaksi erävoittoa riittivät nostamaan Gustafssonin kokonaiskisan ykköseksi 91 pinnalla, kun Humppi keräsi kahdesta voitosta ja kolmesta kolmossijasta 82 pinnaa. Kolmanneksi luokassa ajoi HyMK:n Jarno Salmela.
– Joni voitti luokan viidestä startista kolme ja ajoi kahdessa kakkoseksi. Karstulassa oli matkassa pientä epäonnea, sillä yhdessä lähdössä hän ajautui reitiltä, otti kontaktia puun kanssa ja aikaa tärvääntyi peruutteluun, summasi Mika Gustafsson, joka itse ajoi Pohjanmaa cupin legendaluokan kakkoseksi.
Joni Gustafssonin kokonaisaika Karstulassa oli kolmen startin jälkeen 14.03.92, kun ykköseksi ajanut Janne Humppi sai ajan 13.40.97.
Legendoissa Pohjanmaa cupin ykköseksi ennen Mika Gustafssonia kaasutti BSR:n Hans Lindkvist 100 pinnalla ennen VRT:n Mika Gustafssonia (72) ja HämSK:n Reijo Ylä-Onnenvuorta (54).
Lauantaina Karstulassa Gustafsson kaasutti sprinttierissään kaksi kakkossijaa Lindkvistin jälkeen. Lindkvistin kokonaisaika kahden sprintin jälkeen oli 9.09.06, kun "Kustille" kellotettiin aika 9.22.34.
- Ensimmäisessä startissa oli ehkä pientä yliyrittämistä, mutta toinen sujui jo paremmin, "Kusti" kelasi vielä omia starttejaan.
Ensi viikonloppuna Gustafssonit kaasuttavat jo sprintin SM-pisteistä lauantaina Kurulla ja sunnuntaina Virroilla. Talven ohjelmassa kaksikolla on myös Tahkon Kelkkakunkku Nilsiässä 14. maaliskuuta.

Pohjanmaa-cup mk-sprint, loppupisteet:

Legendat:
1) Hans Lindkvist BSR Polaris 100
2) Mika Gustafsson VRT 72
3) Reijo Ylä-Onnenvuori HämSK 54
4) Jouko Kainulainen SiiVe 51
6) Markku Juntunen SiiVe 47
8) Jukka Väisänen VRT 22.

P-600:
1) Joni Gustafsson VRT 104
2) Janne Humppi KoKe 98
3) Jarno Salmela HyMK 66
4) Jussi  Marttinen KoKe 53
5) Jesse Kortelainen P-KK Lynx 49
6) Markus Mäkitasku K-SMK 48.

21.1.2009
GRT-tiimin mk-kuljettajat Joni ja Mika Gustafsson avasivat kautensa viikonloppuna Seinäjoella ajetussa kansallisessa Pohjanmaa cupin sprinttikisassa. Joni Gustafsson kiiti kelkallaan P-600 -sarjan ylivoimaiseen voittoon ajamalla Pro-luokan kärkikuljettajien vauhtia.
- Jonilla oli vauhti kohdallaan, sillä hän olisi sijoittunut kahden startin yhteisajallaan Pro-luokassakin kolmanneksi, harjoituksissa itse tällin polveensa saanut Mika Gustafsson iloitsi.

Ensi kesänä armeijan harmaisiin Kajaaniin lähtevän Joni Gustafssonin yhteisaika P -600 -luokassa oli 8.08.48 ja luokan kakkoseen HyMK:n Jarno Salmelaan (8.31.39) kertyi lähes 23 sekunnin kaula.
Pro -luokan voittaja Juuso Loukko ajoi voittoajakseen 7.47.09 kiskaistuaan molemmat lähdöt alle neljän minuutin. Hopealle Pro-luokassa ajoi KoKen Henri Marttinen (8.08.06) ja kolmas oli KauhMK:n Henri Marttinen (8.11.41).

Mika Gustafsson itse ajoi legendaluokan lähdöissä kakkossijalle (8.36.58) BSR:n Hans Lindkvistin (8.27.47) perässä. Harjoituksissa hyppyrissä kaatunut ja polviruhjeen saanut Gustafsson ajoi ensimmäisessä startissa varoen kolmanneksi, mutta kaasutti toisessa lähdössä nopeimman ajan laskettelurinteen tuntumaan rakennetulla crossityyppisellä sprinttiradalla.
Pohjanmaa cup jatkuu GRT-kaksikon osalta ensi lauantaina 24. tammikuuta Karstulassa.

7.1.2009
Gustafsson Racing Team palkittiin AKK:n Kaakkois-Suomen alueen palkintogalassa Korialla.
GRT ajoi viime kesänä rata-autoilun endurance saloon -luokassa eli autourheilun kestävyysajossa Kaakkois-Suomen alueen kakkossijalle kotkalaistalli Kotka Boys Racing Teamin perässä. Kolmannen pystin aluegalassa tässä autourheilun luokassa korjasi Team Very Slippery Kotkasta.
Kotkalaistallit olivat hyvin edustettuna endurance saloon -luokan kärkisijoilla, sillä vain GRT Varkaudesta pystyi murtamaan kotkalaisrintaman. Luokan seitsemän parhaan tallin joukossa oli kuusi tallia Kotkasta.
Endurance Saloon -luokassa ajettin viisi valtakunnallista kilpailua ja varkautelaistalli GRT sijoittui kokonaiskisassa 11. sijalle. GRT:n tallissa ajoivat kolme Gustafssonia eli Mika, Oiva ja Joni sekä Hannu Nevasalo. Tallin varakuljettajat olivat Jarno Valkonen ja Jari Pohjola. Mekaanikkona toimi Pekka Valkonen. Kaikkiaan Endurance Saloon -rataluokassa oli mukana yhteensä 131 ratatallia. Osakilpailuja ajettiin yhteensä kahdeksan Botniaringillä, Motoparkissa, Kemorassa, Ahvenistolla ja Alastarossa.
– Tämä kausi oli meille rata-autoilussa ensimmäinen ja samalla opetteluvuosi. Kauden edetessä myös sijoitukset paranivat, kun auton säätöjä saatiin paremmin kohdalleen. Ensi kauteen lähdemme kokemusta rikkaampana, Mika Gustafsson sanoi.
"Kusti" Gustafssonin sormet alkavat syyhytä jo moottorikelkan rattiin.
- Olemme käyneet treenaamassa jo kolmena viikonloppuna Rommakossa ja tänä viikonloppuna harjoittelimme Sotkamon Vuokatissa hiihtoa ja Rommakossa kelkalla ajoa. Huoltoauton mittariin kertyy kilometrejä, sillä yksi siivu suuntaansa on 265 kilometriä, "Kusti" toteaa.
Mika ja Joni Gustafssonin lisäksi Vuokatin ja Rommakon leirillä mk-opissa oli myös joroislainen Santtu Kotivuori.
- Tom ja Heikki Putkonen sekä Hannu Sarkeala vastaavat tällä kaudella kelkkojen huollosta ja ovat tottakai kisoissa mukana tarpeen mukaan, "Kusti" kertoo tiimistä.
Hän sanoo mk-kauden alkavan sprintin SM-osakilpailuilla ja Pohjanmaa cupilla tammikuussa.
- Helmikuun päätapahtumamme on Tahkon kelkkakunkku ja snowcrossin SM-sarjaa ajetaan talven mittaan muun muassa Pellossa, Ivalossa ja Enontekiössä, joten kisamatkoille tulee pituutta, "Kusti" tuumii.
12.11.2008
GRT-tallin kuskit Mika ja Joni Gustafsson ovat hyvässä fyysisessä kunnossa. Kaksikon treenausta on kesän ajan valvonut kunto- ja fysiikkavalmentaja Veli-Heikki Mustonen.
- Yhteistyötä ja harjoitusohjelmia on tehty kuluvan vuoden toukokuun alusta ja olen pyrkinyt olemaan kaksikon kolmessa viikkotreenissä mukana. Pojat treenaavat 5-6 kertaa viikossa, "Hessu" toteaa.
Mustosen mukaan pohjakunto alkaa olla riittävä talven kelkkakiertuetta varten.
- Kyllä sekä Mikan että Jonin fysiikka riittää hyvin moottorikelkkailun huippuvauhtiin ja vaatimuksiin. Fyysisestä kunnosta se ei jää ensi talvena ainakaan kiinni. Varsinkin hapenottokyky on parantunut, Mustonen vakuuttaa testien perusteella.
GRT-kaksikon normaalissa viikko-ohjelmassa on ollut kesäkuusta lähtien viikottaiset sauvarinnetreenit Vattuvuorella, maastopyörä- ja rullaluistelulenkit sekä viime viikkoina myös hiihtotreenit Leppävirran hiihtoareenassa.
- Minä vedän perinteistä ja Joni vapaata. Hiihtoa on takana jo useampi sata kilometriä. Varsinkin tasatyöntötreenit ovat tuoneet ylävartaloon voimaa. Vattuvuoren reilun tunnin kestävät sauvarinnesessiot puolestaan parantavat hapenottoa, Mika Gustafsson arvioi.
Takana Mikalla on jo tällä kaudella yhteensä 27 eri lajin kilpailusuoritusta.
- Tämän vuoden ohjelmassa on ollut 15 kelkkakisaa, 8 rata-autokisaa, maastopyöräkisa,firma saunomisen SM-kisa, Sulkavan soutukisa sekä rullaluistelukisa. Talven mk-startteihin kaksikko suhtautuukin parantuneen fysiikan ansiosta luottavaisin mielin.
- Hessusta on ollut suuri apu kauteen valmistauduttaessa. Lähiviikkojen aikana on tarkoitus lähteä hakemaan lunta Kainuun Rommakosta, jonne jäädytetään ja lumetetaan radat moottorikelkkailijoille aina hyvissä ajoin. Kelkkojen säädöt ja tekniikka on käyty tarkasti läpi ja myös oma fysiikka on teräkunnossa, joten kauteen voimme lähteä hyvillä mielin.

GRT-kaksikon kuntovalmentaja Veli-Heikki Mustonen operoi myös hiihtäjien huolto- ja rasvamestarina voitelutiimi Vauhdin tallissa.
- Kausi alkaa 22. lokakuuta Jällivaaran maailmancupista, jossa toimin Vauhdin huoltomiehenä ja talven ohjelmassa on myös mm. Rukan ja Otepään maailmancupit, myös Aki-Pekka Mustosen ja Kirsi Kainulaisen taustavoimiin lukeutuva Mustonen toteaa.

GRT-kaksikon kalustoon kuuluu kolme kisakelkkaa.
GRT-tallin tukijoita tällä kaudella ovat Berner pultti, Kihla-Kello, Squeezy urheiluravinteet, Mainostoimisto Luode, Fixus, Valvoline, Kymppikone, Saunarekka sekä Kone-Malissi.

6.10.2008
GRT:n ratatiimi Mika Gustafsson, Oiva Gustafsson, Joni Gustafsson ja Hannu Nevasalo kaasuttivat avauskaudellaan 11. sijan rata-autoilun Endurance Saloon -sarjassa, vaikka kauden päätöskilpailu Alastarossa päättyikin keskeytykseen.
- Jouduimme keskeyttämään kisan loppuvaiheessa turvallisuussyistä auton jarruongelmien takia, kertoi Mika Gustafsson.
Oiva Gustafssonin mukaan tiimi joutui ajattelemaan lähinnä kanssakilpailijoiden turvallisuutta.
- Jarrut menivät aivan lopussa. Maaliinpääsy olisi nostanut meitä kokonaiskilpailussa parilla pykälällä kymmenen joukkoon, mutta kurveissa olisimme voineet ajaa myös toisen auton kylkeen täydessä vauhdissa, Oiva Gustafsson totesi.
Kaikkiaan GRT-ratatiimi ajoi sarjassa kahdeksan osakilpailua.
- Paras sijoitus tuli 12 tunnin kisasta Alastarosta, jossa ajoimme neljänneksi. Muut osakilpailut olivat kuuden tunnin mittaisia, Mika "Kusti" Gustafsson tuumi.
Hannu Nevasalon mukaan kulunut kesä meni rata-autoiluun opetellessa.
- Laji on sen laatuinen, että kokemuksesta on hyötyä. Mitä pitemmälle kausi eteni, myös auton vauhti alkoi löytyä. Alkukausi meni enemmän ja vähemmän tuskaillessa auton säätöjen kanssa, Nevasalo huomautti.
Endurance Saloon -luokan kokonaiskilpailun voitto tuli Varkauden talousalueelle, kun leppävirtalaisen Jari Tuhkasen kokoama TOP Sport Racing team otti sarjan voiton. Tiimin vakiokuskeja olivat Kai Vihavainen, Seppo Halonen, Aki Tuhkanen, Juha Hakuli ja Hannu Pohjola.
- Varsinkin Hannu Pohjolan rautainen kokemus näkyi tallin työskentelyssä ja siitä oli heille suurta hyötyä, Nevasalo näki.
GRT-kuskeista Mika ja Joni Gustafsson odottelevat jo lumien saapumista ja pääsyä mielipuuhiinsa kelkkaränneihin ajamaan.
- Nyt edessä on pieni tauko kilvanajosta eli ohjelmassa on muun muassa syystöitä ja hirvenmetsästystä. Myös molemmat kelkat ovat paraikaa työn alla talven koviin koitoksiin, Mika Gustafsson toteaa.
5.8.2008
GRT-ratatiimi Mika Gustafsson, Oiva Gustafsson, Joni Gustafsson ja Hannu Nevasalo ajoivat hienon neljännen sijan rata-autoilun endurance saloon 12 tunnin miehiä ja autoja koettelevassa kisassa Alastarossa.
- Alastaro sujui hienosti epäonnisen Motoparkin kuuden tunnin kisan jälkeen, jossa sijoituimme 27:nneksi rengasrikkojen sävyttämässä kisassa, jossa virranjakajakin pätki, Mika Gustafsson sanoi.
Gustafsson itse ajoi neljä ja joni viisi ajokertaa. Oiva Gustafssonille ajokertoja kertyi kolme
- Neljällä miehellä vedettiin koko uuvuttava kisa ja kilometrejä kertyi yhteensä 1077. Hannu (Nevasalo) kärsi selkävaivoista, joten hän ajoi vain kerran. Kukin ajokerta oli pituudeltaan 50-55 minuuttia, Gustafsson kuvaili kisaa, joka päättyi Opelix Racing -tallin voittoon.
Koknaiskisassa GRT-tiimi sijoittui kuudenneksi.
- Luokassamme oli 14 autoa ja me ajoimme saloon -luokassa kuviorenkailla. Kaiken kaikkiaan autoja kisassa oli 30. Autoon (BMW 325i) alkaa säädöt vähitellen löytyä kohdalleen.
"Kusti" itse ajoi kisan sykemittari rinnassaan ja ranteessa.
- Syke nousi tiukoissa paikoissa ja eksoottisissa tilanteissa radalla jopa 193:aan, kun olen saanut sykkeen esimerkiksi Vattuvuoren rinteessä korkeimmillaan fyysisessä treenissä 170:aan.
"Kusti" laski, että hän on osallistunut alkuvuoden aikana jo 24 eri kilpailuun.
- Siinä on mukana 15 moottorikelkkakisaa, viisi endurance rata-autokisaa, yksi maastopyörä ja soutukisa sekä yksi uistelu- ja saunomiskisa. Elokuun pidämme rata-autoilussa kilpailutaukoa, mutta maastopyöräkisa ohjelmaan saattaa sopia, jos sopiva sellainen löytyy, Mika Gustafsson sanoo.
Rata-autoilun endurance -kausi GRT-tiimiltä jatkuu 13. syyskuuta ahveniston kisalla. Loppukesän ohjelmassa tiimillä on myös 20-21. syyskuuta ajettava Botniaringin kisa ja kauden päättävä Alastaron kilpailu 28. syyskuuta
4.7.2008
GRT-kuskit Joni ja Mika Gustafsson polkivat viime viikonloppuna Tahkon  MTB-maastopyöräilykisan 25 km:n matkan ja sijoittuivat 130 matkaan lähteneistä mukavasti  kumpikin 30 parhaan joukkoon.
Joni oli Mikaa parempi polkemalla peräti 16. sijalle. Noin seitsemän minuuttia Jonia myöhemmin maalilinjan ylittänyt Mika sijoittui hänkin hyvin 26. sijalle.
- Tämä oli meille ensimmäinen maastopyöräkisa, mutta mielenkiintoista lajia aiotaan jatkaa jatkossakin. Tahkovuorta poljettiin ylös ja alas ja rata oli kivikkoinen, mutainen ja osin liukas. Väliin matkaa taitettiin hiihtoladun pohjaa, joka tuntui kuin liimamatolla polkisi, "Kusti" tuumi ensikokemustaan maastopyöräilystä.
Varsinkin alamäet GRT-kaksikko uskalsi vetää riskillä.
- Ohittelimme alamäissä muita. Todennäköisesti moottorikelkkailusta on ollut hyötyä alamäkiajoon, jossa vauhti nousee. Startanneista matkan varrellekin jäi 18 polkijaa, "Kusti" tuumi ja sanoi 11.-12. heinäkuuta tulevan viikonlopun olevan kiireinen.
- Samana viikonloppuna ohjelmassa on Sulkavan Soudut Mittarihuollon kirkkoveneessä perjantaina 11.7. ja heti seuraavana päivänä 12.7. ajamme GRT-tiimillä endurance saloon ratakisan Virtasalmen Motoparkissa, "Kusti" katselee jo tulevaa kilpailuohjelmaansa.
2.7.2008
Gustafsson Racing Team on ajanut alkukesästä myös rata-autoilun endurance saloon -luokan kisoja.
Kausi alkoi 3. toukokuuta Alastarosta, josta tuomisina oli 15. sija. Samalle sijalle GRT:n nelikko Oiva Gustafsson, Mika Gustafsson, Joni Gustafsson ja Hannu Nevasalo päätyivät myös Kemorassa 17.-18. toukokuuta ajetussa osakilpailussa.
Kolmas osakilpailu ajettiin 25. toukokuuta Alastarossa, jossa GRT-kuskit kaasuttiva luokassaan 18. sijalle 45 joukkueen kuuden tunnin kisassa.
- Hankimme auton (BWW 325i) vasta viime kesänä, joten totuttelemme vasta ratakilpailuihin tällä kaudella. Tarkoitus on kiertää vielä ainakin neljä osakilpailua, tallipäällikkö Mika Gustafsson tuumii.
Seuraavana vuorossa onkin jo Motoparkin kotikisa 12. heinäkuuta Virtasalmella, jota isännöivät Varkauden UA ja Kotkan UA.
- Kotikisaan kalusto olisi tarkoitus virittää iskukuntoon, sillä hankimme kesäkuussa muun muassa autoa varten uuden nelipyöräsuuntauslaitteen.
Alkukesän kisoissa bemarin säädöt eivät ole olleet kohdallaan ja ajettavuus on kärsinyt, "Kusti" tuumii, mutta uskoo loppukauden kisojen kulkevan jo paremmin.
GRT hankki BMW:nsa 7500 eurolla.
- Auto rakennettiin sen jälkeen kokonaan uusiksi eli moottori, perä ja vaihteisto. Hankintahinta tuplaantui, Gustafsson toteaa.
Hän sanoo kärjen kaasuttavan endurance saloon -luokassa lähes ammattimaista tahtia.
- Kilpailu kärjessä on järkyttävän kovaa ja taso luokassa tuntuu nousevan vuosi vuodelta, kun uusia talleja tulee kilvanajoon mukaan.
Endurance -saloon luokan kisat sekä uutena harrastuksena alkanut maastopyöräily pitääkin GRT:n kelkkakuskit Mika ja Joni Gustafssonin kiireisinä miehinä myös kesäajan.
- Otamme maastopyörät mukaan myös rata-autoviikonloppuihin ja pyörän selässä polkien kunto nousee hyvää tahtia kohti syksyn ja talven mk-kisoja, Gustafsson toteaa.
Motoparkin 12. heinäkuuta ajettavan osakilpailun jälkeen ohjelmassa on vielä kolme endurance-kisaa; 13.9. Ahvenistolla, 20.-21.9. Botniaringilla ja 28.9. Alastarolla.

GRT:n lisäksi talousalueen talleista mukana endurance saloon -luokassa ovat Leppävirran Top Sport Racing, joka kiilasi edellisessä Alastaron osakilpailussa peräti kolmanneksi sekä Opel Calibralla kaasuttava Team Paukkola Pieksämäen Peiposjärveltä, jonka riveissä ajavat Simo Rautio, Jyrki Manninen, Perttu Kolehmainen, Eino Lundgren ja Sami Mulari.
Leppävirran Top Sport Racingissa ajavat Kai Vihavainen, Aki Tuhkanen, Juha Hakuli, Toli Tallgren ja Seppo Halonen.
Endurancessa on tärkeä löytää oikea balanssi nopeuden ja pienen kulutuksen välissä. Jokainen tankkauskerta ja samalla kuljettajan vaihdos heikentävät aikaa, joten tallit pyrkivät minimoimaan tankkauskerrat.
Endurancessa neljän-kuuden miehen joukkueet kilpailevat kenen kalusto on kestävin kuuden tunnin mittaisessa kestävyysponnistuksessa.
- Juuri tankkauksissa olemme menettäneet alkukesän kilpailuissa mahdollisuudet kärkisijoihin. Niihin on tärveltynyt vielä liikaa aikaa, "Kusti" tuumii.

10.4.2008
Varkaudesta löytyy tänä talvena peräti kolme moottorikelkkailun SM-mitalistia.
Kulunut vähäluminen talvi ei VRT:n moottorikelkkailijoiden tahtia haitannut.
GRT-kuski Mika Gustafsson ajoi jo alkutalvesta SM-sprinttihopeaa legendaluokassa ja veteraaniluokasta irtosi niin ikään SM-hopeaa Gustafssonin mielilajista snowcrossista.
Gustafsson lopetteli kauttaan viime viikonloppuna Rovaniemellä ajetussa kelkkariehassa, jossa kahvaa käänsi vajaat 300 kuskia.
- Lauantaina ajoin raviradan pohjaan jäädytetyllä ovaaliradalla tunnin mittaisen kisan, jossa sijoituin viidenneksi. Kärkikuskit ajoivat ilman välitankkausta, joten menetin tankkauksen takia todennäköisesti kolmossijan.
Rovaniemelle oli järjestetty hieno kelkkatapahtuma, joka huipensi kauden.
Sunnuntain sprintissä Gustafsson ajoi neljänneksi ja snowcrossissa kakkoseksi.
Gustafsson kaasutti vuosi sitten SM-sprintissä viidenneksi ja otti nyt hopeaa. Snowcrossissa hän otti viime talvena mestaruuden, mutta nyt Sinisalo-cupissa edelle ehätti Heikki Aitto-Oja.
Gustafsson uskoo tulevaisuudessa vauhtinsa kelkan kyydissä yhä vain petraantuvan.
- Taustoja on vahvistettu huoltotiimillä, jossa Tom Putkonen ja Hannu Sarkeala vastaavat kelkkojen huollosta, Veli-Heikki Mustonen lihashuollosta ja fysiikkavalmennuksesta ja Esko Kotivuori toimii ravintovalmentajana.
Itse pystyn nyt keskittymään täysipainoisemmin ajamiseen, täydellä vakavuudella moottorikelkkailuun panostava Mika Gustafsson tuumii.

Jonin kausi katkesi kesken

Nuorempi Gustafsson, Joni aloitti myös kautensa lupaavasti, mutta se katkesi loukkaantumiseen tammikuussa Peiposjärven harjoitusradalla.
Jalkavamman takia Gustafssonin kevättalven kisat jäivät ajamatta ja mies joutui seuraamaan muiden menoa radan varresta.
- Talven kaksi kisaa sarjasta jäi ajamatta, mutta sijoituin silti sprintin SM-kisassa P600 -luokassa kuudenneksi. Viime vuonna olin neljäs, Joni Gustafsson totesi.
- Mitalimäärä olisi voinut nosta isommaksikin, jos Joni olisi saanut ajaa koko kauden terveenä, isä Mika Gustafsson arvioi vierestä.

Tuoviset toivat kolme SM-mitalia

Toinen kova isä-poika moottorikelkkakaksikko VRT:lla on Ami ja Teemu Tuovisessa.
Ami Tuovinen kaasutti uransa ensimmäisen SM-mitalinsa viikonloppuna Rovaniemeltä, kun SM-sarjasta irtosi legendaluokan pronssia endurosta eli kestävyysajosta.
Tuovinen joutui keskeyttämään Tuupovaaran SM-osakilpailun, mutta kolmesta kisasta ajetut nelos-, kakkos- ja ykkössija toivat VRT:n legendaluokan kuskin palkintokaappiin pronssipytyn.
Legendaluokan enduromestaruuden vei Erkki Venäläinen ennen Tapani Nurmirantaa ja Ami Tuovista, joka sijoittui vuosi sitten vastaavassa sarjassa viidenneksi.
15-vuotias Teemu Tuovinen on seurannut isänsä jälkiä ja pannut jopa isäänsäkin paremmaksi.
Junioriluokasta talven tuomisina oli SM-sprintin kolmossija ja SM-endurokultaa.

8.4.2008
GRT-team on vahvistunut huollon osalta, kun Tom Pukkonen on ottanut vastuun GRT-tiimin kelkkojen huollosta ja tekniikasta.
- Tomi oli mukana jo Ivalossa. Uusi Ski-Doo on säädöistä tarkka ja Tomin myötä saamme ammattiosaamista huoltoon lisää. Ivalo osoitti, että vauhti alkaa löytyä lähelle toivottua, GRT-kuski Mika Gustafsson sanoo.
"Kusti" on ajanut lopputalven kisat uudella Ski-Doo Racing 440 -kelkalla.
- Tomin tiimiin tulon myötä pystyn nyt itse keskittymään paremmin pelkkään ajamiseen, kun huoltotehtävät on annettu ammattimiehelle, Gustafsson lisää.
Puttosen lisäksi GRT-tiimi on vahvistanut rivejään Veli-Heikki Mustosella, joka toimii tiimin fysiikkavalmentajana ja vastaa myös lihashuollosta.
Ravintovalmentajana tiimissä jatkaa Squeezyn tuotteita maahantuova joroislainen Esko Kotivuori.
8.4.2008
Mika "Kusti" Gustafsson ajoi snowcrossin veteraaniluokassa Sinisalo-cupin hopealle. Hopeasija varmistui viime viikonloppuna Ivalossa ajetussa osakilpailussa Rovaniemen Heikki Aitto-Ojan perässä.
- Uusi kelkka on saatu toimimaan ja vauhti on alkanut löytyä kevättalven kisoissa, myös kelkan säädöt on saatu kohdalleen, tulevana viikonloppuna Rovaniemelle suuntaava "Kusti" tuumii.
Rovaniemellä on edessä kaksipäiväinen kisarupeama lauantaina ja sunnuntaina.
- Viikonloppuna ajan kolme kisaa. Lauantaiaamuna Rovaniemellä ajetaan enduro-kisa ja iltapäivällä tunnin mittainen ovaalikisa raviradalla, johon osallistun.
Sunnuntaina "Kusti" aloittaa aamun sprinttikisalla ja iltapäivällä ohjelmassa on miehen mielilaji snowcross.
Snowcrossin Sinisalo-cup päättyi viime viikonloppuna Ivalossa ajettuun osakilpailuun, jossa Gustafsson oli toinen. SM-sarjan veteraaniluokan voitti Rovaniemen Heikki Aitto-Oja ennen Mika Gustafssonia ja Kokkolan Thomas Hedströmiä.

Sinisalo-cupin parhaat veteraaniluokassa:
1) Heikki Aitto-Oja
2) Mika Gustafsson
3) Thomas Hedström
4) Reijo Ylä-Onnenvuori
5) Juha Tolonen.

17.3.2008
VRT-kuski Mika "Kusti" Gustafsson kävi kesyttämässä uutta Ski-doo racing 440:staan viikonloppuna Keminmaan SM-snowcrossissa, josta oli tuomisina kaksi kakkossijaa edellisviikonloppujen Pellon ja Kerimaan tavoin. Mika Gustafsson jatkaakin vahvasti veteraaniluokan SM-snowcrossin kakkosena pisteissä ennen kauden päättävää Ivalon SM-osakilpailua 29.-30. maaliskuuta. Johdossa kaasuttaa Heikki Aitto-Oja.
- Keminmaassa totuttelin uuteen Ski-doo´hon ja kakkossijan lisäksi tuomisina oli kolme penkan yli ajoa, kolme kolaria ja kolme kaatumista kahdessa lämmittelyssä, kahdessa aika-ajossa ja neljässä startissa. Viimeinen startti uudella kelkalla sujui jo hyvin, "Kusti" veisteli.
Ennen Keminmaan kisaa hän oli ehtinyt kokeilla Ski-doota vain kahdessa harjoituksessa Peiposjärvellä.
- Kausi on sujunut hyvin, sillä kymmenestä kisasta olen ollut yhdeksässä palkintosijalla. Keminmaan kisassa ajoin harraste / veteraani lähdöissä johon osallistui n.30 kuskia, olin sunnuntain toisessa onnistuneessa lähdössä yhdeksäntenä maalissa. "Kusti" totesi ja sanoi ajavansa tällä kaudella vielä Ivalon SM-snowcrosskisan 29.-30. maaliskuuta sekä 5.-6. huhtikuuta joko Seinäjoen tai Rovaniemen kisan.
20.2.2008
Legendaluokkaa ajava GRT-kuski Mika Gustafsson otti tämän talven SM-sprinttisarjasta hopeaa Kiteen lauantain kakkos- ja sunnuntain kolmossijojen ansiosta.
Suomen mestaruuden legendoissa vei Jyrki Tikkakoski (74 pistettä) ennen Gustafssonia (69) ja Hans Lindkvistia (50), joka johti sarjaa ennen Kiteen päätösosakilpailuita.
Toissa talvena Gustafsson ajoi SM-sprinttisarjassa seitsemänneksi ja viime talvena irtosi viides sija.
– Suunta on hyvä. Tarkoitus ei ole ensi talvenakaan ajella pelkästään huvikseen, vaan mestaruus kummittelee mielessä. Vielä lauantain jälkeen olin SM-sarjan johdossa, mutta hopeakin tyydyttää kun ottaa huomioon harjoituksissa tänä talvena kärsityt kolhut ja kuhmut, tasaista työtä tämän talven SM-sprinttisarjassa tehnyt Gustafsson kommentoi.
– Ajoin kaksi kakkossijaa, kerran kolmanneksi ja kerran neljänneksi, lopputalveksi snowcrossiin keskittyvä Gustafsson veti alkutalven saldoa yhteen.
 
Hyvin Kiteellä kaasutti myös toinen VRT:n legendaluokan kuski Ami Tuovinen ajamalla sekä lauantaina että sunnuntaina neljänneksi. SM-sprintin loppupisteissä Tuovinen sijoittui 26 pisteellä yhdeksänneksi.
 
Joni kuudes
 
Toinen GRT-kuski Joni Gustafsson otti P600 -luokasta kuudennen sijan 29 pisteellä. Luokkavoiton vei Petri Rautionaho (88) ennen Matti Välitaloa (85) ja Mikko Lainetta (50). Viime talvena Joni Gustafsson sijoittui luokassa neljänneksi, mutta tänä talvena kausi katkesi ennen aikojaan loukkaantumiseen.
– Jonin reisiluu katkesi kuukausi sitten harjoituksissa, kun hän kaatui ja sai kelkan päälleen. Joni pitää tällä hetkellä kilpailutaukoa. Uskon, että Joni palaa loukkaantumisen jälkeen entistä vahvempana ja yhtä kokemusta rikkaampana. Emme anna kolhujen ja epäonnen lannistaa. Loukkaantumiset kuuluvat lajiin, mutta ne samalla harjaannuttavat tarkempaan ajamiseen, Mika Gustafsson huomauttaa.
VRT nappasi Kiteeltä myös toisen SM-mitalin, kun Teemu Tuovinen kaasutti heti ensimmäisissä kisoissaan junioriluokassa kaksi kakkossijaa. Tuovinen (40) sijoittui SM-sarjassa kolmanneksi Etelä-Pohjanmaan kaksikon Jani Anttilan (100) ja Justus Mäkelän (64).
VRT järjestää Peiposjärvellä snowcross -kelkkariehan ensi viikonvaihteessa 23.-24. helmikuuta.
- Tarjolla on 800 metriä valaistua rataa sisältäen runsaasti hyppyreitä niin aloittelijoiden kuin ammattilaisten makuun. Kelkkariehassa aloittelijatkin voivat kokeilla moottorikelkkailua turvallisesti suljetulla rata-alueella, ensi lauantaiksi Pelloon SM-snowcrossin osakilpailuun suuntaava Mika Gustafsson kertoo.
13.2.2008
Kovia kolhuja viime aikoina kokenut GRT-kuski Mika Gustafsson taisteli hankalista olosuhteista huolimatta neljänneksi viikonloppuna Tahkon kelkkakunkku -kisan legendaluokan snowcrossissa.
- Lensin viikko sitten sunnuntaina harjoituksissa 15 metrin ilmalennon kelkan kyydistä kun epäonnistuin hypyssä ja taju oli jonkin aikaa kankaalla. Ruhjeitahan siinä tuli, mutta Veli-Heikki Mustosen hieronnan ansiosta ja kovan kuntoutuksen ansiosta pääsin ajokuntoon lauantaiksi ja kaasutin Tahkon kelkkakunkun alkuerässä luokkani kakkoseksi, "Kusti" totesi.

Tosin hengitys ei kulkenut enää kunnolla Tahkon alkuerän loppukierroksilla, kun kipeä kylkiluu painoi keuhkoja.
­- Säryt alkueräajon jälkeen olivat sen verran kovat, että itku tuli aikamiehenkin silmiin. Mutta halu ajaa finaali voitti kaiken kivun ja säryn ja adrenaliini virtasi finaalissa, kun kaverit vetivät kelkan käyntiin.
Minut teipattiin kainalosta alas kuin muumio, "Kusti muisteli vielä ennen finaalia.

Gustafssonia oltiinkin jo viemässä kisapaikalta paareilla pois, mutta mies keräsi sisunrippeensä ja otti kuin ottikin osaa finaaliin.
- Alun kolarisumasta selvittyäni nousin jo kisassa kolmanneksi, mutta lopussa piti yksi kaveri päästää ohi, kun happi alkoi loppua enkä saanut kunnolla henkeä.
Nyt mentiin sietokyvyn äärirajoilla. Kivut olivat kovat, mutta vietti veti radalle, neljänneksi Nilsiän legendaluokassa ajanut Gustafsson totesi.

Huonoa tuuria on ollut myös P600 -luokkaa ajavalla GRT-kuski Joni Gustafssonilla, jonka reisiluu katkesi kolme viikkoa sitten ajetuissa harjoituksissa, kun hän kaatui ja sai rytäkässä kelkan päälleen.
- Joni pitää tällä hetkellä kilpailutaukoa, ensi viikonloppuna Kiteellä sprintin SM-osakilpailuun 16.-17. helmikuuta osallistuva Mika Gustafsson toteaa.
Sen jälkeen Gustafssonin on tarkoitus ajaa täysi sarja snowcrossissa.
­­- Järjestämme lisäksi Peiposjärvellä Snowcross -kelkkariehan 23.-24. helmikuuta. Siellä on 800 metriä valaistua rataa tarjolla ja runsaasti hyppyreitä niin aloittelijoiden kuin ammattilaisten makuun.
Kelkkariehassa esitellään myös kelkkoja ja kelkkoja voi myös kokeilla omalla suljetulla rata-alueella. Myös saunarekka lämpiää kaikille halukkaille, yhdessä Markus Nenosen kanssa Kelkkarieha-tapahtumaa puuhaava "Kusti" tuumii.

23.1.2008
GRT-kaksikko Mika ja Joni Gustafsson avasivat kilpailukautensa viime viikonloppuna Vaalan ja Rokuan SM-sprinteillä.
Mika on kahden avausosakilpailun jälkeen legendaluokan SM-sprinttisarjassa kolmantena 33 pinnalla edellään KePoMoKen Hans Lindkvist (50) ja Korvatunturin Ari Kasanen (36 pinnaa). Legendaluokassa SM-pisteille avausviikonloppuna ajoi 14 kuskia.
P-600 -luokassa sprinttiä ajava Joni Gustafsson kaasuttaa kahden osakilpailun jälkeen luokassaan neljäntenä.
Gustafsson keräsi viikonlopun kisoista 29 pistettä lauantain kakkos- ja sunnuntain seitsemäs sija.
Lauantaina Paljakan laskettelurinteen vaativalla radalla irtosi kakkossija ja sunnuntaina hän ajoi Rokualla tasaisessa sekuntitaistossa seitsemänneksi. jonin ensimmäinen ja toinen kierros epäonnistui kun kummallakkin kierroksella hän ajautui kurvissa ulos puuston sekaan. P-600 -luokan johdossa on LaMK:n Matti Välitalo 45 pisteellä ennen TerMK:n Petri Rautionahoa (38) ja SodsMK:n Mikko Lainetta (29). Joni Gustafsson on tasapisteissä Laineen kanssa neljäntenä.
Lauantaina Joni Gustafssonia nopeammin kaasutti vain LaMK:n Välitalo.
 
Myös Mika Gustafsson oli omassa legendaluokassaan kakkonen lauantaina Paljakalla kun edelle ehti vain luokkajohdossa oleva Lindkvist. Sunnuntain Rokuan kisa toi Mikalle neljännen sijan, kun hän jäi tasaisessa sekuntitaistossa niukasti kärkikolmikolle Lindkvist, Ari Kasanen, Jouko Kainulainen.
Koko kärkinelikko mahtui ensimmäisen kierroksen jälkeen sekunnin sisälle, joten taistelu legendaluokassakin SM-pisteistä käy kiivaana. Toisella kierroksella Lindkvist paahtoi kymmenen sekuntia Mika Gustafssonia nopeammin ja siirtyi SM-sarjan johtoon.
- Avausviikonlopun anti oli hyvä muistaen sen, että kauteen valmistautuminen ei ole meille etelän miehille ollut täysipainoista verrattuna pohjoisen paremmissa lumiloissa ajaneisiin kuskeihin, Mika Gustafsson muistutti.
Sprintin SM-sarja jatkuu 2. helmikuuta Karstulassa ja 3. helmikuuta Peräseinäjoella ajettavilla Pohjanmaa-cupin kisoilla.
18.1.2008
Viime talvena legendaluokassa snowcrossin Suomen mestariksi ajanut Mika Gustafsson ja P600 -luokan SM-sprinttisarjassa neljänneksi sijoittunut Joni Gustafsson avaavat kilpailukautensa viikonloppuna SM-sprintin osakilpailuilla lauantaina Paljakalla Kajaanissa ja sunnuntaina Vaalan Rokualla. Vähäluminen talvi on vaikeuttanut GRT-kaksikon kauteen valmistautumista.

­­- Viikko sitten meidän piti ajaa Rovaniemellä, mutta sielläkin kisa jouduttiin siirtämään lumen puutteen takia. Olemme käyneet alkutalven aikana treenamassa kuudesti Rommakossa ja kerran Rukalla, joten huoltoauton mittariin on kertynyt jo 3500 kilometriä. Sen sijaan kelkoilla olemme ajaneet vain 300 kilometriä, viime talven legendaluokan SM-sprinttisarjassa viidenneksi sijoittunut Mika Gustafsson sanoi.

Joni Gustafsson on saanut alleen uuden Ski Doo 440 racing -kelkan. Joni ajaa sprinttiä P600 -luokassa sekä snowcrossia Sport 600 -luokassa.

- Snowcrossissa olin viime talvena SM-pisteissä kymmenes ja tänä talvena sijoitusta on tarkoitus kohentaa. Crossi on se, johon tänä talvena panostan. Lopputalvesta tarkoitus on ajaa myös Pro Stock -luokkaa, vain kahdesti uudella Peiposjärven radalla treenaaman alkutalvesta päässyt Joni Gustafsson sanoo.

26.-27. tammikuuta Gustafssonit ajavat joko Pohjanmaa-cupia Karstulan Kouherossa ja Kalajärvellä Peräseinäjoella. 8. helmikuuta ajetaan perinteinen Kelkkakunkku Nilsiän Tahkolla ja 9.-10. helmikuuta ohjelmassa on jälleen SM-sprintin osakilpailut Tampereen Kurulla ja Virroilla. - Harmi, että Kelkkakunkku ja SM-sprintit osuvat päällekkäin, joten viikonlopun ohjelma on siltä osin vielä avoin. Tahkon kelkkakunkku on tällä hetkellä päällimmäisenä, joten joku SM-sprintin osakilpailuista sinä viikonloppuna saattaa jäädä väliin. Mika Gustafsson pohtii ja uskoo kaasuttavan kauden mittaan noin 15 moottorikelkkakilpailua alkutalven kehnosta lumitilanteesta huolimatta. Paljakan avauskilpailusta hän ei odota vielä pyttyjä. - Legendaluokassakin kärkisijoista tapellaan tosissaan. Kehnon lumitilanteen ja Varaosapisteellä pitkiksi venyneiden työpäivien takia en usko olevani alkukauden kisoissa vielä ihan parhaimmillaan. Terävyys voi olla hakusessa, mutta into päästä kisaamaan on todella kova, värikästä menoa kelkkaränneissä tarjoava Mika Gustafsson virnistää.

27.4.2007
GRT-kaksikko Mika ja Joni Gustafsson päätteli kauttaan Kangasalan Sappeella viikonloppuna.
Joni oli laskettelurinteeseen rakennetulla radalla alkuun ajetun sprintin ylivoimainen ykkönen P600 -luokassa ja olisi ajallaan ollut kärkikahinoissa myös Pro-luokassa, joten Jonin nopeus on edelleen kohdallaan. Pro-luokassa Jonia (8.56,24) nopeammin Sappeella ajoivat vain luokan kärkikolmikko Riku Mäkipelto (8.33,52), Juuso Loukko (8.39,73) ja Jukka Lauhaluoma (8.54,59).
Sprintin perusteella kymmenen parasta jatkoi snowcrossiin, jonka joutui kuitenkin keskeyttämään kelkan runkorakenteiden ja suksen etuvaimentimen kiinnityksen hajottua kovassa rynkytyksessä. Niinpä P600- luokan sijoitukseksi yhteispisteissä tuli viides.
P600 -luokan Sappeella voiti Henri Bergman ennen Jani Haverista ja Mikko Julkua.
Mika Gustafsson sijoittui puolestaan sprintin ja snowcrossin yhteispisteissä legendaluokan viidenneksi tultuaan maaliin leukaperät verillä.
- Olin sprintin jälkeen kahdeksas, mutta nousin snowcrossissa tappelemaan jo kakkossijasta, kun iskin hypyssä leukani kelkkaan ja sain melkoisen tyrmäyksen. Leukaan piti käydä ottamassa viisi tikkiä paikallisessa terveyskeskuksessa. Leukaperät ovat arat vielä muutaman päivänkin jälkeenkin, snowcrossin kolmanneksi sijoittunut "Kusti" tuumi.
Legendaluokan Sappee Steelheadissa voitti Heikki Aitto-oja ennen Jyrki Tikkakoskea ja Reijo Ylä-Onnenvuorta.
29.3.2007
GRT-kaksikko Joni ja Mika Gustafsson keräsivät kuluneella mk-kaudella yhteensä 16 palkintopyttyä. Mika Gustafsson voitti lisäksi snowcrossissa veteraanien SC Sinisalo cupin Suomen mestaruuden alkutalvesta ajetun SM-sprintin viidennen sijan perään.
- Kun kautta vetää yhteen, ei siihen voi olla muuta kuin tyytyväinen. Haimme kotiin talven kisoista 16 pystiä. Ajoimme Jonin kanssa täydet SM-sarjat sekä sprintissä että snowcrossissa ja tästä on hyvä jatkaa ensi kautta kohti.
Tulevaisuudessa Joni ajaa Sport 600 -luokan lisäksi joko Racing 500 -luokkaa tai Pro-luokkaa, Mika Gustafsson suunnittelee.
Mikan kauteen sisältyi myös muutama paha kolari muun muassa Varkauden ja Enontekiön kisoissa.
­- Enontekiössä sain melkoisen tällin rintalastaan ja se on vieläkin arka tietyissä asennoissa. Jonilla oli muutama yksittäinen tekninen ongelma ja muutama kaatuminen, jotka verottivat hänen sijoitustaan SM-pisteissä, mutta kymppisakkiin pääsykin oli hyvä saavutus, Mika Gustafsson sanaili muistuttaen että P600 -luokassa oli mukana 28 kuskia.
Gustafsson itse sanoo kauteen valmistautumisen ja kauden läpiviemisen olleen urheilullisella pohjalla.
- Vedin kauden 100-prosenttisesti tipattomana läpi. Alkoholijuomat ja moottorikelkkailu eivät kuulu mielestäni yhteen ja kun mies on hyvässä fyysisessä kunnossa, kelkkakin kulkee kovempaa, Gustafsson näkee hyödyt raittiina rattiin -teemastaan.
Vaikka mk-kausi on GRT-kaksikolla jo paketissa, kausi jatkuu jo ensi lauantaina 31. maaliskuuta VRT:n jäsentenvälisillä mopokisoilla.
- Aion ajaa Tuovisen Amin kanssa lauantaina invamopoa. Lauantaina on tarkoitus pitää myös pienet kinkerit Varaosapisteellä ja tarjolla on muun muassa keittoa soppatykistä. Suunnitelmissa on ajaa huhtikuussa myös  Saku-mönkijäkisa Virossa, "Kusti" suunnittelee jo lähiajan ohjelmaansa.
Ensi maanantaina 2. huhtikuuta GRT:n kelkkakalusto ja koko tiimi kuljettajineen on nähtävillä myös Varkauden Autokarissa kelkkanäyttelyssä.

SM-pisteet Snowcross Sport 600 -luokka (Yht. 28 kuljettajaa):
1) Ville Lehtisalo 140
2) Jaakko Kurikka 131
3) Rauno Juujärvi 129
4) Jan-Erik Hakkarainen 126
5) Petri Rautionaho 105
6) Jyri Keskiaho 105
7) Antti Tervo 99
8) Pentti Uurtio 89
9) Tero Niittylahti 86
10) Joni Gustafsson 84

SM-pisteet Snowcross Sinisalo-cup, veteraanit:
1) Mika Gustafsson 164
2) Heikki Aitto-oja 100
3) Thomas Hedström 80
4) Jouni Palonen 50
5) Arto Liusvaara 44
6) Antti Kasurinen 42
7) Juha Tolonen 42
8) Jukka Kauppila 36
21.3.2007
GRT-kuski Mika Gustafsson varmisti veteraaniluokan Suomen mestaruuden sunnuntaina Enontekiössä ajetussa snowcrossin SM-osakilpailussa kaasuttamalla lähdöistä kakkos- ja kolmossijat.
Aivan ilman kommelluksia Gustafsson ei Enontekiössä selvinnyt.
– Heikki Aitto-oja voitti Enontekiön startit ja minulla oli molemmissa hieman hankaluuksia. Satutin ekassa lähdössä rintakehääni, kun sain ilmalennon jälkeen osuman edessäni olevaan kelkkaan ja tällin jälkeen piti haukkoa jonkin aikaa henkeä. Pääsin kuitenkin jatkamaan ja maaliin molemmissa lähdöissä, ambulanssikyytiin happivajeen takia toisen lähdön jälkeen istahtanut Gustafsson sanaili.
Gustafssonin rintalastassa on todennäköisesti murtuma, mutta mies aikoo ajaa siitä huolimatta snowcrossin SM-päätösosakilpailun ensi viikonloppuna Ivalossa. Joni Gustafsson nousi P600 -luokan snowcrossissa SM-pisteissä seitsemänneksi Enontekiön kisan jälkeen. Joni ajoi Enontekiössä avauslähdön kuudenneksi ja oli toisen lähdön kolmas.
– Jonin kelkan vauhti hyytyi ekassa startissa, kun kelkan sähköjärjestelmä petti kosteassa kelissä ja iski kesken kisan pakin päälle. Toisessa lähdössä kelkka toimi moitteetta, kun irroitimme liittimet irti lähtöjen välissä, Mika Gustafsson tuumi.
Hän sanoi Jonilla olevan hyvät mahdollisuudet petrata asemiaan kauden viimeisessä SM-osakilpailussa ensi viikonloppuna Ivalossa.
- Luokan viides sija on Jonilta vain neljän pisteen päässä, Mika Gustafsson laskeskeli.
Varkautelaisista mk-kuskeista viikonloppuna menestyi myös VRT:n legendaluokan kuski Ami Tuovinen ajamalla arvostetussa Kemijärven Giant Arctic -cupissa legendojen kolmanneksi 530 km:n endurokisassa Tapani Nurmirannan ja Marko Peltosen jälkeen. Tuovinen otti luokkavoiton myös yli 50-vuotiaiden sarjassa.
20.3.2007
GRT-kuski Mika Gustafsson kaasutti legendaluokan kakkoseksi Nilsiän Tahkolla ajetun Kärcher Kelkkakunkun yhteispisteissä. Luokan voittoon kärjen osalta tasaisessa kisassa ajoi Hans Lindkvist ennen "Kustia" ja Oskari Lääperiä.

– Tahkolta oli tuomisina kaksi pyttyä, sillä olin enduro-osuuden jälkeen kolmas Lääperin ja Lindkvistin perässä. Arvostan tämän ylivoimaisesti parhaaksi saavutuksekseni, kuluvalla kaudella jo SM-sprintin viidenneksi ajanut Gustafsson sanoi. Noin 20 km:n enduro-osuudella "Kusti" jäi Lääperille vain kymmenen ja Lindkvistille kuusi sekuntia.

- Legendaluokka oli Tahkolla kovatasoinen. Enduro-osuudella jouduin hieman jarruttelemaan, kun en päässyt kapealla radalla edelläni ajaneesta  kilpailijasta ohi ja hieman aikaa tärveltyi. Loppu eli metsäautotiepätkä ja mutkitteleva jääosuus tulivat kuitenkin hyvin, Gustafsson sanaili. Enduro-osuuden jälkeen ajetulla snowcross -osuudella Gustafsson oli Jouko Halla-ahon jälkeen toinen ja sama sijoitus tuli yhteispisteissä Lindkvistin jälkeen  2,2 sekunnin erolla .

- Sain hyvän lähdön heti startista ja ensimmäisestä hyppyristä. Halla-aho ajoi edelläni ja pöllytti lunta silmille enkä päässyt ohi. Maltoin nyt ajaa ilman suuria riskejä ja varmistelin kakkossijaa. Lähellä oli pääsy myös avoimeen starttiin, mutta olin koko kisan 27:nneksi nopein, kun finaaliin otettiin 25 kuskia, Gustafsson veti viikonloppua yhteen. P600 -luokassa toinen GRT-kuski Joni Gustafsson ajoi kuudenneksi hieman ajofiiliksen puuttumista valittaen. Pääluokan voittoon Tahkolla ajoi Hannu Toppala ennen Tomi Ahmasaloa ja C-luokan eli harrastelijoiden ykköseksi ajoi formularadoilta tuttu Kimi Räikkönen.

Ensi viikonloppuna GRT-kuskit Joni ja Mika Gustafsson jatkavat SM-pisteiden metsästystä snowcrossissa Enontekiössä.

27.2.2007
Snowcrossin SM-kisasarja jatkui lauantaina Oulussa, jossa GRT-kaksikko Joni ja Mika Gustafsson kaasuttivat vaihtelevalla menestyksellä.
Joni oli Kerimaan SM-osakilpailun tavoin Sport600 -luokan aika-ajojen nopein, mutta ensimmäisessä startissa hänellä ei ollut tuuria mukana. Joni jäi lähtörytäkässä sumppuun, mutta onnistui ohituksissa ja ajoi kärkeä vähitellen kiinni. Rankalla ja röykyttävällä radalla tuplahypyssä Jonin kelkan ketjukotelo rikkoutui täysin ja matkanteko loppui siihen.
Toiseen lähtöön kelkka saatiin harsittua jonkinlaiseen kuntoon ja Joni pääsi starttiin avonaisella ketjupaketilla, jollaisesta GRT-kaksikolla ei ole aikaisempaa kokemusta. Toisen lähdön alun Joni otti aiempaa varovammin, mutta alkoi parannella
sijoitustaan, kun kelkka toimi hyvin. Hän ajoi kierros kierrokselta kärkeä kiinni ja oli jo neljäntenä, kun Jonin kelkan suksi takertui
hyppytilanteessa ohitettavan kelkan kupeeseen. Joni sai kaivettua kelkan ja itsensä hangesta ja jatkoi sinnikkäästi kärjen takaa-ajoa. Viimeisellä kierroksella hän oli noussut jo jälleen neljänneksi, mutta viitisenkymmentä metriä ennen maalia ohitustilanteessa Jonin kelkka tarrautui jälleen ohitettavaan kelkkaan. Kolaroinnin seurauksena tavoiteltu kolmas sija vaihtui kahdeksanteen sijaan, mutta toi sentään hieman SM-pisteitä.
Mika sen sijaan kaasutti veteraanisarjan lähdöt Kerimaan tavoin voitokkaasti.
Sunnuntaiksi GRT-kaksikko jatkoi Oulaisiin, jossa ajettiin kansallinen snowcross -kisa.
- Vuokrasimme paikallisesta autokorjaamosta tilat, jossa kelkat saatiin lauantai-iltana kuntoon. Oulaisten kisa otettiin treenikisana. Jonin kelkan alustasta löytyi vikoja, jotka laitetaan ensi viikonloppuna kuntoon. Uudet säädöt iskunvaimentimiin ja joustavat vetorattaat ovat tilauksessa, eikä ensi viikonloppuna ajeta kisoja, Mika Gustafsson totesi.
Oulaisten kansallisissa Joni ajoi avausstartin viidenneksi ja oli toisessa lähdössä kolmas, joten yhteistuloksissa hän sijoittui Sport 600 -luokassa neljännelle sijalle.
Mika kaasutti myös sunnuntaina vahvasti ja otti päivän ensimmäisessä veteraanilähdössä voiton, mutta joutui keskeyttämään toisen startin kelkan ketjukotelon rikkouduttua.
- Alkutalven yhdeksästä ajetusta kisasta saaliinamme on 13 palkintosijoitusta. Nyt keskitymme kahden viikon kuluttua ajettavaan Tahkon
kelkkakunkku-kisaan, jossa ajan legendaluokkaa ja Joni Sport600 -luokkaa. Vaikka kulunut viikonloppu sujui Jonilta vaihtelevasti, hän osoitti että vauhdit ovat kohdallaan. Hän meni kelkan kanssa peräti viisi kertaa nurin, mutta onneksi mitään pahempaa ei sattunut, Mika Gustafsson veti vielä viikonlopun kisarumbaa yhteen.
Tahkolla ajetaan Kelkkakunkku 10.-11. maaliskuuta ja GRT-kaksikon kausi jatkuu sen jälkeen 17.-18. maaliskuuta Enontekiön ja 24.-25. maaliskuuta Ivalon SM-snowcrosseissa.
20.2.2007
GRT-kaksikko Mika ja Joni Gustafsson avasi snowcrossin SM-sarjan viikonloppuna mukavissa merkeissä Kerimäen Kerimaalta.
Mika Gustafsson otti voitot sunnuntaina molemmissa veteraanien lähdöissä ja Joni Gustafsson avasi kautensa Sport 600 -luokassa lauantaina kaasuttamalla heti aika-ajojen nopeimman ajan.
Ensimmäisessä SM-lähdössä Jonilla oli epäonnea, sillä heti startin jälkeisessä lähtörytäkässä sijoilla 4-5 ajanut Joni kolaroi edellään ajaneen kelkan kanssa ja matkanteko päättyi siihen.
- Startissa oli parikymmentä kaveria ja Jonin edessä oleva kaveri todennäköisesti hölläsi radan pahimpaan hyppyriin tultaessa ja Joni putosi ilmalennon jälkeen kaverin kelkan takaosaan, mutta onneksi hänelle ei käynyt kuinkaan. Kelkan tanko vääntyi, mutta saimme sen oioittua toiseen startiin, Mika Gustafsson totesi.
Toisessa Sport 600 -luokan lähdössä Joni Gustafsson piti jopa johtopaikkaa pitkän aikaa, mutta joutui lopussa päästämään päivän molemmat lähdöt voittaneen Ville Lehtisalon edelleen.
- Aika-ajon nopein aika ja kakkossija toisessa erässä lämmittivät mieltä.
Luokka on todella kova ja Kerimäen viikonvaihde antoi merkkejä siitä, mihin ollaan pyritty ja itse asiassa tavoitteissa mentiin jopa hieman ylikin. Joni on kehittynyt crossissa yllättävän hyvin. Pitää muistaa, että Kerimäellä ajettiin erittäin vaativilla radoilla, Mika Gustafsson luonnehtii.
Sport 600 -luokkaa johtaa Kerimäen osakilpailun jälkeen Ville Lehtisalo 50 pisteellä. Kakkosena on Pentti Uurtio (40) ja kolmantena Rauno Juujärvi (36). Joni Gustafsson on avausviikonlopun jälkeen tasaisessa SM-sarjassa yhdeksäntenä 22 pinnalla eikä eroa esimerkiksi kuudentena olevaan Jarno Salmelaan ole kuin seitsemän pistettä.
Mika Gustafsson ajoi veteraaniluokan lähdöt yhtä aikaa harrasteluokan kuskien kanssa.
- Ensimmäisessä startissa olin harrasteluokan kuskitkin mukaan lukien neljäs ja toisessa seitsemäs. Toisessa startissa putosin heti lähtörytinän jälkeen 15. sijalle, mutta sain nostettua itseni sieltä vielä kärjen tuntumaan.
Ensi viikonloppuna GRT-kaksikko suuntaa snowcorssin seuraavaan SM-osakilpailuun Ouluun.
13.2.2007
GRT-kaksikko Joni ja Mika Gustafsson päättivät moottorikelkkailun SM-sprinttisarjan sunnuntaina Kajaanissa ajettuun osakilpailuun, jossa Joni ajoi P600 -luokan kolmanneksi ja Mika oli legendoissa viides. Kun kauden SM-pisteet ynnättiin yhteen, Jonin lopulliseksi sijoitukseksi tuli neljäs ja Mika oli legendaluokassa viides.
Legendoissa Suomen mestariksi ajoi KePoMoKen Hans Lindqvist (100 pistettä) ennen RiMpKk:n Jyrki Tikkakoskea (70) ja P-KMoKen Esa Mylläriä (61). Mika Gustafsson keräsi SM-sarjassa 54 pinnaa eli täsmälleen saman verran kuin neljänneksi sijoittunut Petri Vartiainen.
- Loppusijoitus oli nyt viides eli parannusta viime talviseen SM-sprintin sijoitukseen tuli kaksi pykälää. Kajaanissa ajettiin vaihtelevalla ja hyvällä radalla, mutta toisen kierroksen metsäosuudella alkoivat kivet ja kannot paistaa esiin ja ajooni tuli arkuutta. Eka kiekalla olin kolmanneksi nopein. Mutta tärkeintä, että kelkka ja ukko tulivat ehjänä maaliin. Varkauden mällistä jäi kieltämättä pieni kammo päälle ja vyötäisissä tuntuu vieläkin, Mika Gustafsson totesi.
Varkautelaiskuskeista Ami Tuovinen nousi Kajaanin osakilpailun jälkeen legendaluokassa hienosti seitsemännelle sijalle ja Jukka Väisänen oli kymmenes.
Joni Gustafsson valitteli Kajaanin SM-sprintin ensimmäisellä kierroksella ajofiiliksen puutetta ja oli kuudes. Toisella kierroksella hän paransi viidenneksi ja oli kolmannen kierroksen kolmanneksi nopein. SM-pisteissä Joni Gustafsson piti neljännen sijansa 60 pisteellä.
P-600 -luokan Suomen mestariksi kaasutti KoKen Feetu Koskinen (90 pistettä) ennen TerMK:n Petri Rautionahoa (82) ja KeMot:n Simo Kivelää (74).
- Harmi, että ensimmäinen kierros meni ketuilleen. Kokonaispisteissä jossittelun varaa jäi Varkauden yhden kierroksen kilpailuksi typistyneestä kotikisasta, jossa kelkka ei toiminut, mutta neljänteenkin sijaan on oltava tyytyväinen, Joni ja Mika Gustafsson tuumivat.
Nyt kaksikko siirtää ajatukset sprintistä snowcrossiin, jonka SM-kisasarja starttaa jo ensi viikonloppuna 17.-18. helmikuuta Kerimäen Kerimaasta.
Siellä Joni ajaa lauantaina Sport 600 -luokkaa ja sunnuntaina hänen on määrä startata kilpailun ulkopuolella myös Pro -luokan lähtöön. Mika ajaa sunnuntain legendaluokan lähdöt.
- Snowcrossin SM-sarja jatkuu 24. helmikuuta Oulussa ja 3. maaliskuuta ajamme Rovaniemellä. Joni varsinkin pyhittäytyy lopputalven mielilajiinsa crossiin, joka SM-osakilpailujen lisäksi ajamme ainakin 9.-10. maaliskuuta Kärcher kelkkakunkku -kisan Tahkolla, Mika Gustafsson pohtii kaksikon lähisuunnitelmia.
6.2.2007
GRT-kuski Joni Gustafsson palasi viikonvaihteen Pohjanmaan kahden kilpailun kiertueelta Pohjanmaa-cupin P600 -luokan voittajana. Gustafsson otti ykkössijan ennen KoKe-kaksikkoa Iiro Takala, Feetu Koskinen. Gustafsson keräsi kuudesta startista 104 pistettä, kun kakkoseksi ajanut Iiro Takala ylsi 101 pinnaan ja kolmanneksi ajanut Feetu Koskinen sai kasaan 81 pistettä.
Pohjanmaa-cupia ajettiin Sprintin SM-kilpailujen yhteydessä.
Lauantaina kaasutettiin Soinissa ja sunnuntaiksi kelkkakaravaani jatkoi Kurikkaan. Ajamatta on enää yksi SM-osakilpailu ensi sunnuntaina 11. helmikuuta Kajaanissa ja GRT-kaksikko Joni ja Mika Gustafsson lähtee Kajaanin osakilpailuun hyvistä asemista. Kumpikin on omassa luokassaan (Joni P600 ja Mika legendat) neljäntenä, joten kaksikolla on mitalin kiilto yhä silmissään.
Legendaluokkaa johtaa ennen viimeistä SM-sprinttiä KePoMoKen Hans Lindkvist (91 pistettä) ennen RiMpKk:n Jyrki Tikkakoskea (70) ja P-KMoKen Esa Mylläriä (54). Mika Gustafssonilla on koossa 51 pistettä. VRT:n Ami Tuovinen on SM-pisteissä seitsemäntenä 29 pinnalla.
– Pronssiin on vielä hyvät saumat, vaikka Pohjanmaan molemmissa kisoissa ajossani oli vielä ymmärrettävää arkuutta edellisviikonloppuna Varkaudessa sattuneen tällin takia. Varsinkin Soinin kisassa huippunopeudet nousivat korkeiksi ja rata oli erittäin liukas. Kropassa oli vielä kipua ja mies on yhä mustelmilla, Mika Gustafsson sanoi.
Mika Gustafsson sijoittui Pohjanmaa -cupin legendaluokassa kuudenneksi. Luokan voitti Hans Lindkvist ennen Jyrki Tikkakoskea ja Esa Mylläriä.
P600 -luokan sprintin SM-pisteissä johdossa on TerMK:n Petri Rautionaho (73 pistettä) ennen KoKe:n Feetu Koskista (70) ja KeMot:n Simo Kivelää (61). Neljäntenä olevalla Joni Gustafssonilla on koossa ennen Kajaanin SM-osakilpailua 47 pistettä.
– Joni ajoi Pohjanmaalla hyvin. Soinissa hän ajoi SM-startin kolmanneksi ja Kurikassa hän oli kahdeksas. Kuudesta lähdöstä Joni ajoi kolme kärkiaikaa, mutta SM-sprintin pisteissä häntä pudotti Kurikan toisen lähdön ulosajo, jossa menetettiin aikaa kaksi minuuttia. Kovassa vauhdissa suksi takertui irtolumeen ja Joni ajoi ranteenpaksuiseen metsikköön. Hänelle teetti kovasti töitä, että kelkka saatiin takaisin radalle ja maaliin. Sukset ehdittiin säätää kolmanteen lähtöön, jossa hän ajoi jälleen nopeimman kierroksen, Mika Gustafsson totesi tyytyväisenä poikansa menoon.
Kajaanin viimeisen SM-sprintin osakilpailun jälkeen GRT-kaksikko tähyää jo snowcrossin SM-kisasarjaan.
– Kävimme jo crossia silmälläpitäen harjoittelemassa tiistaina 6. helmikuuta Kerimäen Kerimaassa, jossa crossin SM-pisteistä ajetaan 17.-18. helmikuuta. Joni ajaa P600 -luokkaa lauantaina ja minä legendaluokkaa sunnuntaina. Kerimäen crossirara suljetaan harjoittelulta keskiviikkona 7. helmikuuta, joten nyt oli korkea aika käydä hieman testaamassa kelkkaa ja hakea tuntumaa rataan, Mika Gustafsson totesi.
30.1.2007
Vaikka SM-sprintin avausviikonloppu olikin kohtalokkaan dramaattinen Mika Gustafssonin Varkauden kotikisan ulosajon takia, jäi GRT:lle Kerimaan ja Varkauden SM-sprinteistä silti myös hyviä muistoja.
Joni Gustafsson kellotti Kerimaan avauskisassa P600 -luokassa lauantaina kaksi pohja-aikaa kolmesta startista ja sijoittui P600 -luokan kakkoseksi Ski-Doollaan Feetu Koskisen jälkeen.
­- Ajolinjat eivät sattuneet Kerimäen toisella kierroksella kohdalleen, Joni hieman harmitteli hukattuja sekunteja.
Kelkka on kuitenkin osoittanut tehonsa ja nopeutensa. Myös Mika Gustafsson ajoi Kerimäellä legendaluokkaa mallikelpoisesti ja oli
lopputuloksissa neljäs Hans Lindkvistin, Jyrki Tikkakosken ja Timo Astikaisen jälkeen.
­- Sain heti ensimmäisellä kierroksella kymmenen sekunnin aikasakon varaslähdöstä, kun kyse oli sadasosista. Toisen kierroksen otinkin sitten riskirajoilla ja linttasin kelkan tukivarret vaihtokuntoon. Kerimäellä ajettiin nopealla radalla ja kurveihin tultiin todella lujaa, "Kusti muisteli.
Pitkiä päiviä Varkauden SM-sprintin kisajärjestelyjen eteen koko alustavan viikon tehnyt Mika Gustafsson kiirehti Kerimäeltä illaksi Varkauteen, jossa odotti vielä monta puuhaa kisavalmisteluissa. Niinpä oman kelkkakaluston huolto jäi kiireessä vähälle huomiolle.
­- Paineet ja kiire kotikisoihin valmistautmisessa olivat kovat ja siitä kärsi nyt Jonin kelkka, jonka kaasuttimen neulaventtiili jumittui heti sunnuntain ensimmäisellä kierroksella huollon puutteen takia. Se oli täysi mysteeri ja Joni ajoi yhdellä pytyllä 13. sijalle, Mika Gustafsson totesi. Kaksikko kärsi siis kovia kolhuja kotiradallaan, mutta jatkoon molemmat GRT-kuskit suhtautuvat luottavaisesti.
­- Pohjanmaalla ajetaan SM-pisteistä, jos vain ahteri kestää kelkassa istumisen. Fiilis on kolhuista huolimatta edelleen korkealla, Mika
Gustafsson tuumii ja muistuttaa alkukauden olleen GRT-tiimille hyvän.
- Kolmesta ajetusta kisasta meillä on jo viisi palkintosijaa.
29.1.2007
VRT:n legendaluokan kuski Mika Gustafsson selvisi SM-kotikisan hurjannäköisestä voltistaan lähes pelkällä säikähdyksellä, mutta aineksia
vakavaankin moottorikelkkaturmaan sunnuntaina Varkauden moottoriurheilukeskuksessa oli.
Gustafsson ajoi SM-sprintin avauspätkällä kakkoseksi P-KMoKe:n Esa Myllärille kolme sekuntia jäänenä.
- Tein siinä pieniä ajovirheitä, joten lähtökohdat toiseen starttiin olivat hyvät. Mulla oli hyvä ajofiilis päällä enkä mielestäni tehnyt
onnettomuuspaikalle tullessa varsinaista ajovirhettä. Päinvastoin koko ajan oli tunne, että ajan kärkivauhtia. Luotin siihen, että kova nopeus keventää ja tulin paikalle niin lujaa kuin pystyin nappi pohjassa, arviolta 60-80 kilometrin nopeudella. Se oli kieltämättä riskirajoilla menoa, Gustafsson tuumi maanantaina samalla tutkiessaan rataa. Tarkempi analyysi osoitti radalta löytyneen pienen kivensärmän, johon Gustafssonin kelkan vasemman suksen ohjainrauta iskeytyi.
- Sen jälkeen se oli menoa. Kelkka alkoi sakata puolelta toiselle ja lensin voltin keskelle rataa kelkan tullessa perässä. Olihan se kova tälli, mutta onneksi sain kieputettua itseni jotenkin pois radalta puitten väliin, Gustafsson toteaa.
Onni onnettomuudessa oli, että mies ei iskeytynyt ilmalennon jälkeen radan varrella seisoviin mäntyihin. Hän kiitteleekin turvamiesten ripeää toimintaa.
- Turvallisuuteen pitää kelkkakilpailuissa panostaa ja lippumiehet toimivat Varkaudessa esimerkillisen hyvin, josta muut kisajärjestäjät voivat ottaa opikseen. He olivat näköyhteyksissä toisiinsa ja viestintä pelasi nopeasti. Ensipuhenkilöstö ja lääkäri olivat paikalla välittömästi ja minut pakattiin tyhjiöpatjaan ja toimitettiin ambulanssilla Varkauden aluesairaalaan, koko sunnuntai-illan sairaalassa tarkkailussa viettänyt Gustafsson muistelee. Panssaripaita pelastuksena

"Kusti" sai ruhjeita selkäänsä ja lantionseutuunsa, mutta sanoi jalkojen ja käsien toimivan hyvin.
- Kyljen lisäksi sisäelimissä saattaa olla suolistorepeytymä. Ajohaalarin alla oleva suojus eli "panssaripaita" pelasti tällä kertaa vakavammalta onnettomuudelta. Tilanteen vakavuus säikäytti myös kanssakilpailijat.
- Jokainen ymmärsi mistä on kyse ja tuomaristo päätti kilpailijoita kuultuaan keskeyttää kisat. Ehkä se johtui siitä, että onnettomuus sattui juuri minulle ja kanssakilpailijat kunnioittivat meikäläistä, kun olen ollut näissä kisajärjestelyissäkin vahvasti mukana. Toki se harmitti myöhemmin, että kisat jouduttiin keskeyttämään. Toinen vaihtoehto olisi ollut jatkaa kisaa ja laittaa kyseiseen kohtaan vaaran merkki. Gustafssonia jäi harmittamaan myös se, että kaksi hänen jälkeensä tullutta legendaluokan kuljettajaa ajoivat onnettomuuspaikan ohi, vaikka turvallisuutta korostettiin ennen Varkauden SM-sprinttiä pidetyssä sunnuntaiaamun ohjaajakokouksessa.
- Olin näissä kisoissa paitsi kilpailijana myös kilpailujärjestäjänä. Ohjaajakokouksessa sovittiin, että vaikka täyttä ajetaankin,
onnettomuuspaikalle ensimmäisenä tullut pysähtyy, katsoo tilanteen ja antaa ensiavun ja toisena paikalle tullut hälyyttää paikalle lääkärin, mutta näin ei toimittu ja asiasta on raportoitava Moottoriliittoon, Gustafsson toteaa.
Hän ei myöskään näe radassa moitteen sijaa.
- Radan yleiskunto on hyvä. Kyse oli monen yhteensattumien summasta. Yöunet ovat jääneet vähiin kisajärjestelyjen takia ja kotikisat tuovat myös omat paineensa ja stressinsä. Adrenaliinitaso ennen toista starttia oli korkealla ja kun mennään äärirajoilla pienikin vire kertautuu, Gustafsson myöntää, mutta suhtautuu tulevaisuuteen luottavaisesti.
- Kelkat ovat parhaillaan laitettavana ajokuntoon ja jos mies on tolpillaan, ajan jo ensi viikonloppuna Pohjanmaalla SM-sprintin seuraavat osakilpailut Seinäjoella ja Kurikassa, hän arvioi.
Myöskin viime talven kisassa Gustafsson aiheutti katsojille Varkauden kotikisassa sydämentykytyksiä.
- Silloin kelkka tuli viimeisestä hyppyristä maaliin, mutta mies ei. Aika käsittämättömän värikästä tämä GRT:n tallitoiminta on ollut ja legendamaine sen kuin ksavaa, muistelee "Kusti" jo pieni virne naamallaan.

26.1.2007
GRT-kuskit Joni ja Mika Gustafsson avaavat moottorikelkkailun SM-kisakautensa kahdella Savossa ajettavalla MK sprintin SM-osakilpailulla.
Kausi käynnistyy Kerimäen Kerimaasta lauantaina 27. tammikuuta ja heti seuraavana päivänä 28. tammikuuta edessä on SM-kotikisa Varkauden moottoriurheilukeskuksessa.
­- Täysillä lähdetään heti vääntämään, vaikka en olekaan SM-kisajärjestelyjen vuoksi päässyt viime aikoina treenaamaan yhtään, viime talvena legendaluokassa SM-finaalin seitsemänneksi ajanut Mika Gustafsson pohtii.

Gustafsson ajaa legendaluokan SM-pisteistä yhdessä viiden muun varkautelaiskuskin Ami Tuovisen, Erkki Nykäsen, Markku Holopaisen, Jari Purasen ja Jukka Väisäsen kanssa.
- Meillä on poikien kanssa jäsentenväliset, Gustafsson virnistää.
SM-sprintissä ajetaan viiden osakilpailun sarja, josta neljä parasta kilpailua lasketaan yhteispisteisiin mukaan. Kerimäen ja Varkauden lisäksi SM-pisteistä kaasutetaan 3. helmikuuta Seinäjoella, 4. helmikuuta Kurikassa ja viimeinen osakilpailu 11. helmikuuta Kajaanissa.
- Legendaluokassa viime vuoden kärkipään kuskeista Petri Huhtaviita, Jouni Palonen, Jukka Nyberg ja Markku Laajalahti eivät ole nyt mukana, joten nyt on kärjessä uusille miehille tilaa, Gustafsson toteaa.
Hänen poikansa 17-vuotias Joni Gustafsson ajaa toista talvea P-600 -luokassa, jonka suosikkeihin kuuluvat Feetu Koskinen ja Jukka Kurikka.
- Uskon, että Joni ajaa kärjen vauhtia, jos ei tee ajovirheitä. Tämä Varkauden rata teettää töitä ja vaatii rohkeutta jyrkissä kurveissa ja hyppyreissä ja vaatii myös oikeat ajolinjat, Mika Gustafsson sanoo.
P-600 -luokassa ajaa Varkaudessa 20 kuskia ja legendaluokassa on mukana 19  kuljettajaa.
- Kaikkiaan Varkauden SM-sprinttiin ilmoittautui määräaikaan mennessä 106 kuskia, mutta jälki-ilmoittautuneet mukaan lukien osanottajien määrä nousee 110-120:een, Mustonen ja Gustafsson arvioivat.
Sunnuntain SM-sprinttipäivän aloittavat juniorit ja leidit kello 11. Kello 11.30 kaasutetaan legendaluokka ja kello 11.45 päristelee P-600 -luokka ensimmäisen starttinsa. Noin kello 12 pääsevät tositoimiin päivän pääluokan Pro -luokan kuskit.
Pienen tauon jälkeen kello 13 kaasutetaan vielä päivän toinen sprintti ja yhteisaika ratkaisee kussakin luokassa loppusijoituksen.

20.1.2007
VRT järjestää moottorikelkkailun SM-osakilpailun ensi sunnuntaina 28. tammikuuta ennakkosuunitelman mukaisesti.
- Rata on alkuperäisen suunnitelman mukainen eli 3,2 kilometrin mittainen, tuumivat perjantaina 19. tammikuuta SM-kisojen vahvat puuhamiehet Aake Mustonen ja Mika Gustafsson, jotka ottivat ilolla vastaan tämänviikkoiset lumisateet.
Kaksikko huhkii nyt monen muun kanssa pitkää päivää moottoriurheilukeskuksessa. Vaivannäön tarkoituksena on järjestää erinomainen moottorikelkan SM-sprinttikisa. Moottorikelkkailurata vaatii vielä enemmän lunta alleen kuin esimerkiksi maastohiihdossa tarvittava rata.
- Kajaani, Seinäjoki ja Kurikka joutuivat siirtämään omia SM-sprintin osakilpailujaan. Alunperin sprintin Suomen mestaruudet piti ratkaista Varkaudessa, mutta Pohjanmaan heikko lumitilanne pakotti kisajärjestäjät siirtämään kolme ensimmäistä osakilpailua helmikuulle ja nyt SM-startit ajetaan Pohjanmaa cupin yhteydessä, Mika Gustafsson tuumii.
Näin SM-sprintin kisasarja starttaakin nyt uuden suunnitelman mukaan 27. tammikuuta Kerimäen Kerimaasta.
- Kerimäellä on samanlainen vahva usko siihen, että rata saadaan sinne tehtyä. Kerimäen kunta on tarjonnut siellä auttavan kätensä radan
lumettamisessa, Gustafsson toteaa.
Varkaudessa 3,2 km:n mittaisen moottoriurheilukeskusta kiertävän radan lumettaminen tapahtuu VRT:n omin talkoovoimin. Lopullinen päätös sunnuntaina - Onneksi tänne on saatu hyvin isoa lumensiirtokalustoa ja pyöräkoneita. Siirrämme lunta muun muassa moottoriurheilukeskuksen parkkipaikalta, kisa-alueelta ja lähimaastosta radalle. Radan pohja muotoillaan eli liipataan ja myös rännit saadaan kuntoon, mutta töitä tämä teettää. Viikonloppunakin meillä on kymmenkunta ukkoa tekemässä tänne SM-kisoja, Gustafsson arvioi.
Lopullinen päätös ajetaanko Varkaudessa SM-sprintin osakilpailupisteistä tehdään sunnuntaina 21. tammikuuta. Samana päivänä myös Kerimäki päättää, pystytäänkö kisat siellä läpiviemään suunnitelmien mukaan.
Mikäli talvesta tulee pysyvä eikä uutta takapakkia lauhojen talvisäiden osalta tule, Kerimäellä ajetaan sprintin ensimmäinen SM-osakilpailu ja Varkaudessa toinen. SM-sarja jatkuu uuden suunnitelman mukaan 3. helmikuuta Seinäjoella, 4. helmikuuta Kurikassa ja viimeinen osakilpailu kaasutetaan 11. helmikuuta Kajaanissa.
- Ilmoittautuminen Kerimäelle ja meidän SM-kisaan päättyy sunnuntaina. Osanottajia tänne Varkauteen odotetaan noin 120. Kun ratapohja liippaantuu ja se saadaan kovaksi ei lisälumen tarve ole niin polttava. Lumetuksella ja pohjanteolla pystytään korvaamaan noin 30 sentin luonnonlumikerros, Gustafsson arvioi.
Hän itse kaasuttaa Ami Tuovisen, Jari Purasen, Erkki Nykäsen ja Jukka Väisäsen tavoin legendaluokassa. VRT:n muut omat kuskit SM-osakilpailussa ovat junioreissa ajavat Teemu Tuovinen ja Juha-Pekka Damski. Joni Gustafssonin luokka on B600.
SM-sprinttiä kaasutetaan kaikkiaan kuudessa luokassa. Legendojen ja B600 -luokan lisäksi SM-pisteistä ajetaan nuorissa, naisissa, Pro- ja
harrasteluokissa.
Varkauden moottoriurheilukeskukseen nyt talkoilla tehtävän 3,2 km:n radan lähtö- ja maalialue on speedwayradalta, josta lenkki kiemurtelee
motocrossradan ja romuliikkeen parkkipaikan välistä Tykkitien sivustaa niin sanotulle metsälenkille ja käy viitostien vierustaa palaten Vattuvuoren hiihtoladun vartta myöten jokamiesluokan radalle ja palaa sieltä usean hyppyrin jälkeen takaisin.
- Kelkat ja ajajat ovat pitkään yleisön nähtävillä ja näyttävyyttä pyritään saamaan rakentamalla moottoriurheilukeskuksen lähtö- ja maalialueella useita hyppyreitä. Vielä yksi pieni tönkyrä jätetään maalisuorallekin, josta itselle jäi viime talvena kirveleviä muistoja, Gustafsson toteaa.
Gustafssonin mukaan SM-kelkkarata on nyt suljettu.
- Virallisten SM-kisasääntöjen mukaan kelkkarata on suljettava kymmenen päivää ennen SM-kilpailuja. Rata on nyt suljettu ja kaikenlainen ajaminen siellä on jyrkästi kielletty. Sallittua radalla on ainoastaan radan kunnostaminen työkelkoilla, Gustafsson tähdentää.
10.1.2007
Moottorikelkkailun kilpailukausi käynnistyi viikonloppuna Kuusamosta, jossa ajettiin Kuura-sprintti. GRT-kuskeista Kuusamossa kaasuttivat Mika Gustafsson ja toista talvea B600 -luokassa ajava 17-vuotias Joni Gustafsson.

Lauha ja lumeton alkutalvi hankaloitti kaksikon valmistautumista talven koitoksiin, joten Mikan kakkossija legendaluokassa ja Jonin kolmas sija B600 -luokassa vetivät GRT-kaksikon suut hymynvirneeseen. – Kävin ennen Kuusamon kisaa kerran Levillä ja kolmesti Jonin kanssa Sotkamon Rommakossa testaamassa uutta kelkkaa. Huoltoautoon kertyi yhden harjoituspäivän aikana 500 kilometriä ja kelkkaan 50 kilometriä eli suhde on vähintään erikoinen. Uusiin mainosteippeihin väritetyn GRT:n huoltoauton mittariin onkin kertynyt syksyn aikana noin 3000 kilometriä pelkkiin harjoituksiin. - Rommakossa oli joulun ja uudenvuoden tienoolla harjoittelemassa kuskeja ympäri Suomea muun muassa Ilomantsista, Kurikasta ja Rovaniemeltä ja jopa Tallinnasta saakka, Mika Gustafsson tuumii.

Gustafssonit ovat panostaneet täksi kaudeksi paitsi kalustoon myös omaan fysiikkaan. Kummallakin on upouusi kelkka allaan, mutta Mika Gustafsson miettii vielä ottaako hän sitä lainkaan käyttöön, koska lukemia uuden kelkan kilometrimittariin ei ole vielä kertynyt. – Olemme panostaneet testeissä tähän asti Jonin kelkkaan, jonka säädöt noin parinsadan crossiharjoituskilometrin jälkeen alkavatkin olla kohdallaan. Myös kelkan alustan kestävyyteen on tulevaa talvea varten satsattu. Viime talvena tuli alustan takia paljon keskeytyksiä, Gustafsson muistelee. - Tulevan talven ensimmäinen tavoite onkin ajaa kelkka joka startissa maaliin, Joni Gustafsson toteaa.

Siinä Joni onnistui heti Kuusamon avausstartissaan ja oli vielä ensimmäisen aika-ajon jälkeen B600 -luokan kakkosena. - Viikonlopun ehdottomasti parasta ja ilahduttavinta antia oli Jonin vauhdikas meno B600 -luokassa, itsekin mainiosti legendoissa kakkoseksi ajanut Mika Gustafsson totesi. Mika Gustafsson oli ensimmäisen startin jälkeen jopa johdossa, mutta pieni ajovirhe toisessa startissa maksoi sen verran sekunteja, että kauden avauskisasta oli tuomisina kakkossija, joka sekin tyydytti. GRT-kaksikolla on selkeä työnjako tiimissä. Mika huolehtii kaluston testauksesta ja kunnosta ja Joni valvoo molempien ajotekniikkaa. GRT-kaksikon tarkoitus on ajaa tammikuussa seitsemän kisaa, jos vain kalusto ja miehet ovat kunnossa ja lunta riittää, Gustafsson toteaa.

Mika Gustafssonin päätähtäin tänä talvena on sprinttikisoissa ja Joni tähtää crossikisoihin. – Endurokisat jäävät tältä talvelta kilpailuohjelmastamme pois, kaksikko toteaa. Yksi tulevan talven kohokohdista kaksikolla on ajaa SM-sprintin päätöskisa kotikaupungissa Varkaudessa 28. tammikuuta. - Varkauden SM-radan ratapohja on hyvässä kunnossa ja odottaa enää lumipeitettä. Aikaa h-hetkeen on enää vajaat kolme viikkoa. Varkauden lisäksi SM-kelkkasprintin osakilpailut ajetaan Kajaanissa, Kurikassa, Seinäjoella ja Kerimäellä. SM-kisa kerää kaupunkiin 150-200 osanottajaa ja huoltajia tulee toinen mokoma. VRT kerää SM-kisaan noin 30 hengen toimitsijakaartin.

4.12.2006
Talvi alkaa myös Mika ja Joni Gustafssonin GRT Racing Teamilta vuoden 2006 Moottorikelkka ja ATV-ajoneuvojen erikoismessuilta, jotka järjestettiin 14.-15. lokakuuta Jyväskylän Paviljongissa.
- Meillä oli Jyväskylän messuilla 84 neliön hulppea messuosasto keskeisellä paikalla ja osasto rakennettiin silmälläpitäen ennen kaikkea yhteistyökumppaneitamme. Messuilla oli mukana rajattu määrä kisatalleja, jotka esittelivät talven kalustoaan, Mika Gustafsson toteaa.
Messuilla oli moottorikelkka -kaluston lisäksi mukana ATV -ajoneuvoja ja Off-Road -pyöriä.
GRT Racing Team on kasvanut kesän aikana yhdellä Gustafssonilla lisää, kun talliin on liittynyt tulevan talven ladyluokan kisoihin osallistuva Mika Gustafssonin Laura-tyttö.
- Ajamme tulevana talvena Lauran kanssa Lynx RAVE 600 HO -kelkalla ja Jonin alla on Ski-Doo MXZ 550X. Racing Teamilla on hyvät yhteistyökumppanit ja kausibudjettimme on kohtuullinen, Gustafsson tuumii.
Pääyhteistyökumppanina jatkaa Varkauden Mainospalvelu, joka on muun muassa teipannut kuljetuskaluston uusin värityksin. Muita yhteistyökumppaneita GRT Racing Teamilla ovat tulevan talven kisoissa varaosista ja huoltopalveluista vastaava Kymppikone, Kihla-Kello, kuntoilukeskus Liike, Koukku-Koponen, Autokari, ST1, Konemalissi, Valvoline, Fixus, Squeezy ja luonnollisesti Varkauden Varaosapiste.
- Näkyvyys kelkkakisoissa hyödyntää myös omaa liiketoimintaani ja nämä messut tarjottiin ennen kaikkea uskollisille yhteistyökumppaneillemme, ensi talvena reilut kymmenkunta moottorikelkkakisaa ajava Mika Gustafsson sanoo.
"Kusti" kaasuttaa legendaluokassa ja nuorempi Joni Gustafsson Sport600 -luokassa.
- Tammikuussa ajamme pääasiassa sprinttikisoja ja lopputalvi sujuu crossi- ja endurokisojen merkeissä, Gustafssonit suunnittelevat.
Myös ensi talvena GRT Racing Teamin edesottamuksia voi seurata tämän internet-palvelun eli www.grt.fi -välityksellä. Nettisivuilta löytyvät kisaraportit tuoreeltaan.
22.11.2006
Tulevan kauden viides MK-Sprintin SM-osakilpailu, jossa ajetaan viimeiset väännöt mestaruuksista, ajetaan Varkauden moottoriurheilukeskuksessa 28.1.2007. Uudistetulla radalla yleisökin pääsee nauttimaan täysin siemauksin kisafiiliksestä. Moottoriurheilukeskus käsittää jokkis, FK , speedway ja minimotocross radan. Moottorikelkkarata on rakennettu rata-alueiden turvapenkkoja ja penkereitten vierustoja hyödyntäen, myös metsäosuutta on saatu mukaan. Radan pituus on n. 3 kilometriä. Vaikka pituus jää hiukan lyhyen oloiseksi on rata saatu ajoteknillisesti vaativaksi ja kohtuullisen nopeaksi. Rataa rakentaessa on turvallisuusnäkökohdat otettu vahvasti mukaan, esim. ohitus paikkoja on asiallisesti. Kisaa ajetaan ns. stadionkisana, koska radalla näkyy yhtäaikaisesti kolmesta neljään kuljettajaa. Ajoreitti kiemurtelee pääsääntöisesti yleisön läheisyydessä. Sprintti-kisat ovat yleensä 5-8 km pitkiä ja ne ajetaan metsävoittoisilla reiteillä, jossa yleisö ei pääse kunnolla näkemään kisan kulkua. Varkaus tarjoaa yleisölleen ainutlaatuista kisaviihdettä, jollaista Suomessa ei monesti nähdä.
Rataan liittyvissä kysymyksissä voi ottaa yhteyttä Mika Gustafssoniin puhelimitse 0400 260 564 tai sähköpostilla mika@grt.fi

 

Kisakalenteri


GRT netissä